מתי אנשים נוטים להתערב יותר?

einatgross1

New member
מתי אנשים נוטים להתערב יותר?

בתוכנית המצוינת-מה אתם הייתם עושים?-ניתן לראות שאנשים שונים מתערבים או לא מתערבים ממניעים שונים. ניתן לראות שיש אנשים שבסיסית רגישים יותר לאוולות חברתיות ויש כאלו שאדישם יותר. כלומר יש תכונה אישיותית במידת מעורבות בסיטואציות חברתיות. מניעה נוסף קשור למידת מעורבות בנושא ספציפי-למשל התוכנית הראשונה עסקה יותר בשיוויון והתוכנית השנייה עסקה יותר בבטיחות. יש אנשים שלמשל, מעורבים יותר בקידום השיוויון בעולם ויש אנשים אדישים יותץר לנושא. מניעה נוסף קשור לניסיון אישי-במידה וחברך בדיוק אתמול, חס וחלילה היה מעורב בתאונה בגלל נהג שיכור, סביר להניח שתתערב יותר. גורם מתערב נוסף הוא המחיר שצריכים לשלם על התערבות-בזמן, איום אישי ועוד. תודה על ההקשבה,

אין ספק שאם ראית משהו בעברך או היית

מעורב בצורה זו או אחרת בסיטואציה דומה, תדע איך להתנהג/להתנהל ותילחם כמו שור על כך, כי זה שרוי עמוק עמוק בליבך.

יש תשובה ברורה לנושא

ואפשר לשים לב לזה, בכל בתוכניות שהיו עד עכשיו של חיים הכט: מזרחים - מתערבים. אשכנזים - לא. ואפשר גם להסביר את זה בקלות: רוב האשכנזים מטבעם הרבה יותר מאופקים ומעודנים. הם לא יתחילו לצעוק במקום ציבורי, או להתחכך עם אנשים שהם לא מכירים. הם קודם כל חושבים מהראש וישקלו מה יהיו ההשלכות של פעולה כזו או אחרת. לעומתם, רוב האנשים ממוצא מזרחי, ידם קלה על ההדק. אין להם אלוהים. הם יצעקו, יתערבו וגם יגישו עזרה אם צריך. הם הרבה יותר "חמים" מטבעם, לכן התגובה שלהם לסיטואציות קיצוניות, תהיה מיידית, מהבטן, מהנשמה.

freelancer33

New member
אם כבר אשכנזים-מזרחיים ......

יש כאלה שיגידו רוב המזרחיים הם אלה שמתחילם את הבעיות, בדיוק כמו שאתה אמרתה (אתה אומר מזרחים אנשים "חמים" , אני אומר "חמומי מוח") שים לב !!!!! על חצי הכוס הריקה בכל דבר שאת מתאר "אין להם אלוהים" "ידם קלה על ההדק"

אז זה טוב או רע??

האם יותר טוב להיות "אשכנזי" בעל מחשבה צלולה, לא לקפוץ מיד לעומק התהום בלי לחשוב, למרות שלפעמים באמת צריך להיות יותר מעורב במה שקורה. דרך אגב, ההשוואה לא כל כך נכונה, מה עם האישה הזקנה הרוסייה בסצנה של האיש השיכור עם הרכב?? היא דיברה שם הרבה יותר מהלב מכל האחרים שעברו שם, כולל את המזרחים...!!

בנוגע למזרחים ואשכנזים

זה נכון מאוד שיש שני צדדים למטבע. אני חושבת שמדובר בהכללה גזענית שנעשתה לא ביותר מדי טוב טעם. חמומי מוח מול "אשכנזיות"? אין קשר.אני מסכימה בנוגע לנושא של המניעים האישיים, מדובר במשהו מאוד רלוונטי. כמו כן, בנוגע לפרק ששודר על האלימות במשפחה- הרוב לא התערבו כשהאב האגרסיבי היה התוקף והתערבו יותר כשהאם הייתה התוקפת? מהסיבה הפשוטה שפחדו להיפגע וכאן אין קשר בין אשכנזים למזרחים. מה גם שמעניין אותי איך בדיוק המגיב כאן החליט לתייג את כל אותם אנשים? תבדוק גם מי חצי מזרחי ומי חצי אשכנזי, כדי שלא תיהרס לך הסטטיסטיקה יקירי..

למעלה