מתי אפשר להירשם למועדי ב' ?

ohadhost1

New member
מתי אפשר להירשם למועדי ב' ?

היי,

רציתי לשאול מתי אפשר להירשם למועדי ב' כשאני נבחן משני אינטרני ?
ומה יקרה אם לאחר שנרשמתי וראיתי שהציונים שקיבלתי גבוהים וחבל לי לגשת שוב, הלך הכסף ?

תלמיד10

New member
תשובה

הוראות הרשמה יפורסמו כאן:
http://cms.education.gov.il/educationcms/units/exams

ניתן יהיה להירשם דרך בית הספר בשלב מוקדם יותר, וכן דרך אתר האינטרנט בשלב מאוחר יותר (עד מספר ימים לפני הבגרות, כפי שייכתב באתר).

לא ידוע לי האם ציוני הבגרות במועד א' יפורסמו לפני תום ההרשמה באינטרנט למועד ב', או אחריה (הם יפורסמו לפני הבחינה עצמה במועד ב').

באתר האינטרנט נכתב שהכסף לא יוחזר למי שנרשם באינטרנט ולא הגיע. לעומת זאת, בעבר השיב משרד החינוך שלגבי הרשמה בבית הספר, בית הספר משלם לפי הנרשמים בפועל, ולכן עליו להחזיר את הכסף במקרה של אי הגעה - לא ידוע לי מה קורה כיום בפועל ויש לשאול את בית הספר.

יצוין שלכל סוגי הנבחנים במועד א' ובמועד ב', באותה שנה, באותה רמה ובאותו סמל שאלון - הציון הגבוה בין מועד א' למועד ב' הוא הקובע, בכל שאלון בנפרד (אין זה המצב עבור נבחני משנה בסוגים אחרים של היבחנות). לכן אין כל סיכון אם ניגשים למועד ב'.

יש להתעדכן באתר שקישרתי אליו (אתר אגף הבחינות), כי שם יפורסמו הפרטים המדויקים, שעשויים להשתנות משנה לשנה (תשובתי היא על סמך שנים קודמות).

ohadhost1

New member
אוקיי עוד דבר קטן

אוקיי,
עוד משהו שרציתי לשאול , זה האם הבדיקה באנגלית היא נורא דקדקנית ?
נניח וכל התשובות שלי נכונות וכתבתי סבבה , האם באמת קשה לעבור 90 ?

ohadhost1

New member
ממש תודה למרות

ממש ממש תודה, למרות שלא הכי הבנתי מה רשום בכל דבר...

הקבUע

New member
היי אוהד

אני אתמצת לך בכלליות מה מופיע שם - מופיעים הפתרונות לבגרויות השונות של 2012, וגם שיטת הניקוד שלפיה מקבלים נקודות על ה"חיבור" באנגלית.
אם תהיה יותר ספציפי, על מה אתה מפחד שהורידו לך נקודות, אז תגיד. אבל בעיקרון - בחיבור מקבלים ניקוד מלא אם כולו היה ממוקד על הנושא שנשאל, אם הוא היה מסודר, כתוב במילים שלך, שימוש נכון באוצר מילים מגוון ועשיר, שימוש נכון במבני שפה מתקדמים, משלב לשוני נכון, שיהיו בקושי טעויות של סדר מילים\מילות קישור\כינויי גוף\מילות יחס\איות\נקוד\אותיות גדולות ושימוש נכון בחלוקה לפסקות.

ohadhost1

New member
היי אני אגיד לך למה

חילקתי את זה ל4 פסקאות , מסודרות עם פסיקים והרבה מילות קישור...
השתמשתי בפרקט... ויש לי מעט אם בכלל טעויות ניקוד...
אבל אני עדיין אני נורא מפחד על grammer ...
אני חייל שמשפר את הציונים :/ כל התשובות הסופיות נכונות ואני נורא מפחד שהחיבור יוריד אותי מ90.

הקבUע

New member
היי

אני אחרי צבא ומשפר בגרויות, ובכלל שכחתי לרשום Dear Readers\Editor וגם Yours Sincerely...
נקווה לטוב :\

אגב, כפי שאמרתי, גם אם יש לך טעויות ב-grammer, כל עוד זה לא קריטי, לא יורידו לך נקודות בכלל. אם זה חוזר על עצמו, יכולים להוריד לך 2 נקודות, ואם זה ממש חמור אז גם יכולים להוריד 4 ו-6.

ohadhost1

New member
היי ... תודה ו...

תקשיב גם אני לא רשמתי dear ? זה קריטי חח?
ודרך אגב בF לא רשמתי בהתחלה כותרת רק בG מורידים על זה ?
כל כך מחכה לתשובות :) חח

הקבUע

New member
לדאבוני, כן

דיברתי עם המורה שלי בביה"ס לאנגלית 5 יחידות, והוא אמר לי שהמבנה של ה-Written Presentation הוא בין החשובים... אבל אל תשכח שסה"כ מדובר בגורם שמהווה ציון קטן.

למעלה