מתי אפשר להפסיק להרתיח לקטנים מים?

שירי ל

New member
מתי אפשר להפסיק להרתיח לקטנים מים?

אני יודעת שמשרד הבריאות ממליץ אחרי גיל שנה- אבל האם באמת מילאתם אחרי ההמלצה? (כמובן שלתת מים מינרליים ולא מים מהברז שגם אנחנו לא שותים). אני מרגישה שעם כל הדברים החדשים שאני נותנת לה- המים ממש לא יעשו את הנזק...

הי שירי - כבר מזמן הפסקתי להרתיח

את המים שדפנה מקבלת לשתות. היא אוכלת כל כך הרבה דברים אחרים גם כן חוץ מהיום שבגלל החום נראה לי קצת מוזר לתת לה מים רגילים מהברז אז הכנתי קומקום של מים רתוחים שעכשיו מתקררים. אבל אני חושבת שאת יכולה לתת לה מים רגילים (מינרליים למשל).

יונית ש

New member
שאלה לגבי מים מינרלים

אנחנו עדיין מרתיחים את המים. (מאי בת 10 חודשים) אולי בקרוב נפסיק האם יש למשהו מתקן מים מינרלים בבית? האם אתם ממליצים על חברה מסויימת. אם בכלל יש הבדל בין החברות באיכות המים? או בשירות? תודה מראש יונית

יש לי מתקן של מי-עדן

היה לנו מתקן שעומד על הריצפה בדירה הקודמת והיינו מאוד מרוצים ממנו. המים הקרים היו ממש קרים, והחמים הגיעו לחום של קרוב ל-100 מעלות (כמעט רתיחה). הייתי מאוד מרוצה - גם מהשירות וגם מהמיתקן. כל זה היה לפני שאלה נולדה ולפני שעברנו דירה... בדירה החדשה רצינו שים מתקן שעומד על השיש (יותר נוח ויותר קומפקטי) ולכן ייעדנו לו מקום מיוחד על השיש. קיבלנו את המתקן החדש והנה לתדהמתי גיליתי שהמים מגיעים רק לסביבות 85 מעלות וזרם המים חלש יותר... בחברה הסבירו לי (הכל בדיעבד אחרי שהמכשיר כבר היה ברשותי - בתוספת של סכום סימלי כמובן...) ששני המכשירים שונים... אז גם התחילו כלמיני פשלות בשירות שלהם. האחות בטיפת חלב אמרה שאין צורך להרתיח את המים החמים מהמכשיר. בנוס אמרו לי פעם שאסור להרתיח מים מינרליים (לא זוכרת מה הסיבה). מקווה שעניתי לך. ד"א - בסופו של דבר, עלות המכשיר משתלמת, באם את סוחבת חביות מים מהסופר.

מלכה ב.

New member
לאחר חישוב שעשינו בזמנו הגענו למסקנ

שזה לא משתלם כלכלית, עדיף לרכוש בקבוקים במבצעים השונים למרות שזה בוודאי פחות נוח... אנחנו התקנו מטהר של תמי4 ומאוד מרוצים, רק במקרים של הפסקות מים (נדיר) אנחנו שותים מבקבוקים. שימי לב רק שאת באמת רוכשת מים מינרליים כי באיזורנו נפוץ לאחרונה מתקן של "מי-טל" ואחרי קריאת כל האותיות הקטנות יותר ופחות מתברר שאלו מים מוטפלים... לרוויה.

לנו יש של מי-עדן.

אנחנו מאוד מרוצים. המים טעימים לנו, אבל הלשון הגסה שלנו לא תבחין בהבדל בין המים האלה למים מינרליים אחרים, והכי חשוב- השירות, לדעתי, מצוין! הם מגיעים כמו שעון, כל דבר שבשנו קבלנו, ויש גם מועדון הטבות לתינוקות עד גיל ארבע, ומקבלים הנחות שלפעמים שוות.

לנו יש מי עדן

בעיקרו הרתחתי גם את מי עדן. אבל אחי עבד במי עדן וסיפר לי שהם ערכו מחקר לגבי מי שתיה לתינוקות והם היחידים שקיבלו אישור שלא צריך להרתיח את המיים שלהם. חוץ מזה, אנחנו נותנים לאורן גם מיים רתוחים שעברו קודם לכן סינון בקנקן בריטה. לפעמים גם מיים ישירות מבקבוק מי עדן

אני חושבת מיי בריטה

אני מאד ממליצה על מיי בריטה, מאז ששון היה בן שנה קנינו את הכד של הבריטה והמים מאד נקיים אפשר לראות את זה, לפי זה שאני משתמשת במים האלו לקומקום והוא מבריק ואין שום אבן, גם הטעם לדעתי שונה לחלוטין ממים רגילים ויותר טעימים ממים מינרלים שלהם יש טעם לוואי לדעתי.... אני חושבת שילד מספיק מחוסן למים מינרלים או מכל מסנן אחר ממתי שמתחיל לאכול אוכל מוצק.

ענבל30

New member
משהו על מי בריטה ושאר מסננים

רק לידיעתכם, עבדתי בתחום ולמדתי קצת על הנושא, והמים של הבריטה אולי נראים נקיים - כי אין אבנית. האבנית אולי נראית "מלוכלכת" ו"מזוהמת" אבל סה"כ לא מזיקה (בכמויות סבירות כמובן) לעומת זאת, חיידקים הם בלתי נראים - וכאלו יש ה-מ-ו-ן בפילטר של הבריטה (ונכון גם לגבי שאר המסננים). אז המים אולי נראים נקיים, אבל הם בהחלט לא. ומים של בריטה מתאימים במיוחד להרתחה: לא עושים אבנית בקומקום, ומורידה משמעותית את כמות החיידקים. (לחיטוי מוחלט של המים צריך להרתיח רצוף כמה דקות). מי שרוצה לתת לילד/ה שלה מים סטריליים לגמרי (מה שקשה להשיג) צריכה לשלב את פעולת הסינון ע"י פחם פעיל (כמו בסנן של הבריטה ושל סנני מים נפוצים אחרים) וחיטוי מחיידקים - ע"י הרתחה או ע"י חשיפה לאור אולטרה-סגול (כמו בחלק ממטהרי המים). פעולת הסינון מרחיקה גופים "גדולים" יחסית, חלקיקים, מתכות, והפחם הפעיל סופח ריחות, טעמים ואת הכלור שבמים (שגם נותן ארומה אופיינית
) אפשר להרכיב סנן חיצוני לכל הדירה - ואז צריך רק להרתיח את המים אם רוצים אותם נקיים באמת (וזה גם מוריד משמעותית כמות האבנית במכונת כביסה, מדיח, דוד וכו´) את כל הפילטרים והמסננים למיניהם צריך להחליף באופן קבוע לפי הוראות היצרן - כי מצטברים בהם חיידקים! השתדלתי לא להזכיר שמות מותגים (חוץ מבריטה, שלהודעה עליה הגבתי) כדי שלא יחשדו בי בפרסומת או אינטרסים כלשהם...
אני אישית לא נבהלת כל כך מהר מחיידקים, ולא מאבנית - רומי כפי שציינתי בהודעה קודמת שותה מים מורתחים במעון (לא בדקתי כמה זמן הם מרתיחים את המים, ולא יודעת אם הם גם עוברים סינון כלשהו) ובבית שותה מהציצי...

אני מרתיחה את מי הבריטה

והקומקום שלי מלא אבן. צריך לזכור שבכל מקום בארץ איכות המים היא שונה, וצריך להתיחס לזה.

שירי, אני הרתחתי עד גיל שנה ויום...

להגיד לך שזה הכרחי?! לא נראה לי עם כל הזבל שנכנס לו לפה זה נראה גם לי מצחיק. אבל כבר ההרגל היה מושרש ולא הצלחתי להפסיק... שירלי.

imale

New member
במעון רומי שותה מים מורתחים

(לפעמים תה צמחים) ובבית אני נותנת לה את השתיה הכי סטרילית שאפשר: הנקה
מה שכן, היא מכניסה כל פירור קטן שהיא מוצאת לפה, ומלקקת חופשי את כל הצעצועים שלה, אז באמת לא נראה לי שהרתחת המים היא קריטית. אם הייתי צריכה להרתיח בעצמי, לא בטוח שהייתי עדיין עושה את זה...

urisi

New member
אנחנו הפסקנו בגיל 4 חודשים

אחרי ההנקה, הפסקנו לחלוטין, ואנחנו נותנים מים מינרלים (לא מורתחים). ברור לי שזה לא לפי ההמלצה, אבל, צריך להכין אותם לעולם בחוץ ?!? לא ?!? אמנם לא הודו פה, אבל לא בדיוק נקי. אחרי הסתכלות קצרה בקומקום שלנו, שהפך ללבן צהבהב כתוצאה מאבנית ושאר מזהמים, די נראה לי שהמים שיוצאים משם לא הכי סטריליים... אולי המסננים למינהם הם פיתרון טוב, אבל גם אז, צריך לדאוג שלא יהיו מים עומדים, ולהחליף את המסנן בזמן. ואגב, איך יודעים למי להאמין ???

כדאי לדעת- במיי השתייה בהרבה ערים

שמים פלואוריד אשר מאוד חשוב לשיניים אצל רופאי השיניים יש רשימה של הערים ששמות פלואוריד לכן כדאי לתת מיי ברז רתוחים או לא זה לשיקולכם על מים מינרליים אשר בהן אין פלואוריד המלצה זו ניתנה לי על ידי חברה שהיא אסיסטנטית לרופא שיניים שווה לבדוק אני בכל אופן עדיין במים רתוחים

לאה_מ

New member
אנחנו הספקנו כאשר הם התחילו לזחול

ולהגיע לכל דבר - אם הוא מכניס לפה כל מיני דברים שמצא על הרצפה, נראה לי לא רלוונטי להרתיח לו את המים. בכל מקרה, אצלנו בבית כולם שותים מי ברז, זה נראה לי רצוי גם מבחינת הפלואור וגם מבחינת החשיפה לרמה מסויימת של חיידקים, שבסופו של דבר, מלמדת את המערכת החיסונית שלנו להתמודד עם זה.

למעלה