מתי אפשר להפסיק לשאוב?

pinprick

New member
מתי אפשר להפסיק לשאוב?

שלום
הבן שלי בן 9 חודשים ,נכנס מחר למעון.
עד כה ינק + 2 ארוחות מוצקים, בוקר וצהריים. אוכל מוצקים בתיאבון ובכמות יפה, מגוון מזונות ומרקמים.
עד כה גם שאבתי בעבודה למרות שלא אכל את מה שנשאב (כי הייתי חוזרת כבר ב 14:00), הקפאתי ותרמתי חלק.
מעכשיו, אני אניק בבוקר (עד 7:00-7:30) ואחר הצהריים,ערב,לילה (מ-16-17, תלוי ביום).

בהנחה שהוא ממשיך לאכול מוצקים היטב (בגן יאכל בוקר, צהריים ויש אופציה לחצי כריך או יוגורט כשקם משנ"צ), ובהנחה שמעולם לא היתה לי בעיה באספקת חלב (ומצד שני, אף פעם אין גודש או טפטופים והרטבות), ואני כמובן אמשיך להניק גם בלילה, ובהנחה שלמקרה הצורך יש לי עוד סטוק חלב במקפיא..
עד מתי אני צריכה להמשיך לשאוב לו?
אני כמובן ממש לא רוצה שהוא ייקח תמ"ל וחוששת מפגיעה בייצור החלב, אך מצד שני זה די מתיש לשאוב בעבודה (ואני אמורה להחזיר את המשאבה מתישהו ליד שרה..)

תודה!

שאיבות

שלום לך,לפי מה שאת מתארת התזונה שלו במהלך היום (כשהוא לא איתך) בד״כ לא כוללת מתן בקבוק, אז גם במעון הוא כנראה לא יצטרך, מה גם שיש לך סטוק לתת למטפלת בקבוק או שניים כדי שיהיה למקרה הצורך. את יכולה בהדרגה להוריד את כמות השאיבות כשאת בעבודה והמשיכי להניק כשאת איתו בבית (לפני שאת שמה אותו במעון ומיד כשאת חוזרת הביתה), כמות החלב תרד בהדרגה אך תישמר לכמות שהוא צריך. במעון בקשי מהמטפלת שתיתן רק ארוחות מוצקים ואם צריך תדאגי שיהיה לה בקבוק אחד או שניים של חלב שאוב (אם יש לך מספיק שאובים אין צורך בתמ״ל).בהצלחה!

pinprick

New member
תודה!אני שואבת פעם אחת עד 16-17.אפשר להוריד אותה?

כתבת "להוריד בהדרגה", זו הדילמה שלי- מה ההדרגה? אני שואבת פעם אחת כ -10 דקות מכל צד, יוצא 100-150 מל.
להוריד את משך הזמן? את הכמות?
מתי להוריד לגמרי?
במעון הוא אכן לא שותה חלב בכלל. אל עד כה היה בלעדי רק עד 14. ילד שאוכל היטב מוצקים לא זקוק לחלב גם עד 16:00 או 17:00?
לא רוצה שיהיו לו חסרים תזונתיים.
&nbsp
תודה!

הורדת שאיבות

שוב שלום,אם את שואבת פעם אחת בלבד, הורידי אותה, במידה ותיתקלי בגודש תשאבי מעט עד להקלה בלבד וכך פחות ופחות עד בכלל.חוסרים לא יהיו לו, אל דאגה, עדיין תמשיכי להניק אותו בוקר, ערב ולילה. ההנקה הבלעדית היא עד גיל חצי שנה ואז תוספות של מוצקים שמפחיתים בהדרגה את ההנקות. אין צורך להשלים עם תמ״ל, אין בזה שום ״השלמת חוסרים״.

למעלה