מתי אפשר להתחיל אם גרברים?

ajr123

New member
מתי אפשר להתחיל אם גרברים?

ביתי בת 5 חודשיים ואני רוצה להתחיל להאכיל אותה בגרבר, האם זה אפשרי?

אדר שלי

New member
עדיף להתחיל עםפירות / ירקות טריים

ולא עם ה"איכס התעשייתי" הזה... (לטעמי בכל אופן). לפי המלצות משרד הבריאות וטיפת חלב, הגיל המומלץ להתחלת אוכל מוצק הוא חצי שנה (אאל"ט) והייתי ממליצה לך להתייעץ לפחות עם אחות טיפת חלב בנושא לפני שאת מתחילה. רצוי להתחיל כל פעם עם ירק או פרי מרוסק אחר, לשלושה ימים, כדי לבדוק האם אין אלרגיה. המומלצים להתחלה: בטטה, גזר, קישוא, תפו"א ובפירות: תפוח, אגס ובננה (אם כי לא מומלצת למי שרגישים לליחה, נזלת או נשימה). מזמינה אותך לפורום "הורים לתינוקות", שם תמצאי הרבה מידע בעניין. בהצלחה!

פ ו ל ק ע

New member
קוראת סמויה - אבל חייבת להגיב ../images/Emo13.gif

ה"איכס התעשייתי" הזה רחוק מאוד מלהיות איכס או "תעשייתי" במובן הבלתי בריא של המילה. כל הפירות והירקות של גרבר מגודלים בשדות יעודיים, רובם אורגניים וכולם גדלים בפיקוח רפואי מאוד מוקפד - דבר שאי אפשר להגיד על התפוח או הבננה שאת קונה אצל הירקן/סופרמרקט. תהליך הבישול של המחיות של גרבר שומר על הויטמינים (בישול קצר, טמ"פ נמוכה) - דבר שקשה מאוד להשיג בבישול ביתי. אין במחיות האלה חומרים משמרים (למרות שקשה להאמין לזה) ואין תוספת סוכר או תבלינים שלא מתאימים לתינוק. אני יודעת שמה שאני כותבת נשמע כמו פרסומת לגרבר - אין לי שום סיבה לעשות להם פרסומת, בחיי - אני פשוט מכירה קצת את "מאחורי הקלעים" של תעשיית המזון לתינוקות.

באופן עקרוני אני מסכימה איתך

שגרבר זה לא דבר כל-כך גרוע. אבל יש לי שלוש הסתייגויות: הראשונה היא שאם אפשר לתת לתינוק מחית פרי טרי ומייד לאחר ההכנה - זה עולה על כל גרבר. השניה היא שגרבר לא מקפידים, וזה בלשון המעטה, אחר המלצות משרד הבריאות הישארלי והאמריקני לגבי מתן פירות מסויימים רק אחרי גיל מסויים. למשל יש אפרסקים ברבות מהמחיות שלהם שמיועדות לשלב התחלתי של מתן מוצקים (מגיל שישה חודשים) ואפרסקים מוגדרים כפרי טרופי מאוד אלרגני שנותנים רק לאחר גיל שנה. כמו כן, נודע לי שהם שמים טיפת מיץ לימון על מנת שהמחיות לא ישחירו. לא כתוב על האריזה "מיץ לימון" אלא "ויטמין C" וזה מאוד מטעה. גם פירות הדר הם ברשימה של הפירות שנותנים בגיל מאוחר יחסית, בשל הקושי של קיבת תינוק להתמודד עם חמיצות. באופן אישי אני לא חושבת שטיפת לימון מזיקה במיוחד, אבל זו אני ולכל אמא צריכה להנתן האפשרות למתן שיקול דעתה על ידי ציון מדוייק על גבי האריזה. וההסתייגות השלישית היא לא לגבי גרבר אלא לגבי חברות אחרות שמייצרות מחיות שכן מכניסות סוכר למחיות. אני מוסיפה את זה כי השואלת שאלה לגבי "גרברים", ואני חושבת שהכוונה היא למחיות באופן כללי. בקיצור, גרבר זה לא רע אם אין אפשרות להכין ולהגיש טרי. אבל - חשוב להתעדכן קודם בהמלצות משרד הבריאות ולבחון בהתאם את הכתוב על התוית. לדעתי בגיל שישה חודשים, המחית היחידה של גרבר שניתנת לשימוש היא זו עם התפוחים והבננות. קניתי כמה פעמים ליציאה מהבית ולמקרי "חרום".

אדר שלי

New member
לא אומרים איכס על אוכל...../images/Emo67.gif

וציינתי שזה "לטעמי", כלומר, כשטעמתי את זה, היה לזה גם טעם מגעיל בעיניי (מגעיל=איכס) וגם טעם מלאכותי-סינתטי (אולי בגלל המרקם החלק מדי) ואצלי בתודעה סינתטי=תעשייתי. הכל כמובן במסגרת ההשוואה לפרי טרי מרוסק ועם ההסתייגות שזו הלשון האישית שלי שטועמת. סליחה אם לא הובנתי כראוי. ואגב, קניתי גרבר כמה פעמים "למקרה חירום" ובמקרה החירום אדר הגיב ביריקה וריסוס הרסק לכל עבר (כנראה שהוא ירש את חוש הטעם מאימא שלו). אז עכשיו אני לוקחת למקרה חירום בקופסת פלסטיק קטנה של "טפרוור" תפוח או אגס קלופים וחתוכים, מבושלים במעט מים כעשר דקות. חלק מהויטמינים הולכים, אבל הטעם מצוין.

cookie1

New member
התבלבלת : אצלינו אומרים "לא אומרים

אוכל על איכס"

אני כבר התחלתי.

דורון בת 5 ח'. היא אוכלת אולי 2 כפיות ביום, ולטעמי זה פשוט לא שווה את העבודה של הבישול והריסוק, גרבר בשלושה שקלים נראה לי הרבה יותר משתלם.

תומרלי

New member
אני מאכילה בפירות וירקות מאז גיל

חמישה וחצי חודשים,אבל לא מכניסה שום דבר קנוי הביתה, כי אני פשוט נהנית מהעשייה על כל שלביה (ולא, אין לי זמן עודף).אצלנו זו סאגה משפחתית. (הוא הנכד התורני שגר בחצר) הוריי שגרים לידי, מבשלים את המרק, עם שלל ירקות ועוף ואני טוחנת ומחלקת למנות ומקפיאה ואת הפירות אני מכינה לו בכל יום מנה טרייה ומגוונת אותה, למשל השבוע ריסקתי תמרים עם הבננות וזה יצא מעדן. מה גם שאני מעדיפה את זה על פני הקנוי מסיבות של טריות וחומרים משמרים וכו'.

אני אישית אוהבת פירות מרוסקים

בעיקר את התפוחי עץ של גרבר. ולא רק זה אלא שאני עושה מרק עוףף ואני רוצה להסמיך אותו אני מכניסה גרבר עוף למרק - כנ"ל מרק ירקות. אצלינו באופו קבוע יש רסק תפוחי עץ בבית ועוד כל מיני רסקים שאנחנו מאוד אוהבים שמצאנו בסופר שלנו (אפילו לא יודעת איך קוראים לזה לדעתי זה ייבוא של הסופר, הם מגיעים 4 קופסאות קטנות ארוזות בקרטון ויש בטעם תות אפרסק ותפוחי עץ ושילובים של הדברים ביחד)

yaelia

New member
גם אצלנו יש כאלה, טעימים מאוד

והללי אוהב מדי פעם כאלה.

cookie1

New member
ואני כמובן קראתי : "מתי אפשר להתחיל

עם גברברים" ולא הבנתי איך לאם טריה יש זמן לזה

cookie1

New member
וההמלצה היא בגיל חצי שנה

לי נראה שאחכה עד אז, גם כי קשה לי הרעיון שהוא כבר לא *רק* יונק

בלינקה

New member
נו בטח

בגיל חצי שנה האמא המניקה יכולה להשאיר את התינוק עם גרברים, וללכת לצוד לה גברברים
(הצחקת אותי נורא בשתי התשובות שלך
)

yaelia

New member
../images/Emo32.gif אם כבר שאלות גרברים

הללי בן שנה וארבע אוטוטו והוא לא סובל מרקמים לא חלקים. 'זתומרת, בצקים כן, אבל כל פרי או ירק הוא לא מוכן לאכול אם לא מגיע במרקם של פירה. יותר מזה, אני כנראה מגדלת את התינוק הכי מפונק בארץ, כי הוא לא מוכן להחזיק בעצמו שום דבר שקצת מלכלך, מגעיל אותו. אני תוהה אם אי פעם הוא יאכל אוכל אמיתי כמו ילד אמיתי. מישהי נתקלה בתופעה דומה אצל ילדהּ 'המתבגר'? וכמובן ח"ח לעצמי על השרשור במקום המתאים
.

cookie1

New member
הוא לא בודד במערכה

יובל גם כן לא היה מוכן לשמוע על לא מרוסק עד גיל שנה +. הוא היה אכלן קטן מאד (לא יותר מ 180CC בארוחה, וגם זה לא תמיד) ונשאר כזה. הוא חי על חלב עד אחרי גיל שנה וחצי, וגם היום יש ימים שהוא שורד בעיקר על שתיה. איך הוא שורד אני לא ממש מבינה אבל זו פשוט עובדה.

אדר שלי

New member
מזכיר לי ילד שעבדתי איתו פעם

ומעלה לי בראש את נושא סף הרגישות הנמוך והרגישות למרקמים, ויש לי תחושה שזה לא נושא של פינוק. אני לא יודעת אם זו הבעיה, אבל זה נשמע לי מוכר. אם תרצי עוד מידע על זה, אני אשמח להוסיף.

למעלה