מתי אתה נכנס לריייס על פלאש

nadd

New member
מתי אתה נכנס לריייס על פלאש ../images/Emo35.gif

לפני הפלופ הימור גבוה נגיד 10K והוא 10K ויש לך 2 קלפים אותו צבע ובפלופ 2 עם אותו צבע היריב מהמר על סכום הקופה כלומר 20K האם אתה נכנס לרייס ?

modz0r

New member
לא.

מה הסטאק שלך, מה הסטאק שלו? הוא נחשב אגרסיבי ויכול להמר עם הכל, או אולי בכלל גם לו יש flush draw יותר גבוה משלך? נגיד ונתעלם מכל אלו, וכמובן שאין סיבה לעשות את זה, ונלך על הסטטיסטיקה היבשה, אז בסופו של דבר אנחנו שמים 20 אלף בשביל להיכנס לקופה של 40 אלף, מה שיוצא 2:1 ב-pot odds, שזה 33%. יש בחפיסה 9 קלפים שישלימו לך את הפלאש, שזה בסביבות ה-36% זכיה, שזה קצת יותר טוב מה-pot odds, אבל בסופו של דבר לא שווה את הכסף. כמובן שבסיטואציה אמיתית הכל יכול להשתנות, אבל לא הבאת מספיק נתונים על היד בשביל להיכנס לעומק.

nadd

New member
לפי מה שאתה אומר

יש לי סיכוי לפלאש ביחס 1:3 שזה בערך 36% (במקרה הטוב) אבל יש לי יחס כזה פעמיים על הטרן וגם על הריבר אז אולי כדאי לנסות על הטרן ?

modz0r

New member
יש לך סיכוי של בערך 18% בטרן, ובערך 18% בריבר

לא 36% בכל אחד מהם. וזה אגב במידה ואין זוג בשולחן, כי לא ציינת את זה. במידה ויש זוג על השולחן, זה אומר שיכול להיות שאתה מנסה להשיג משהו שגם אם תשיג אותו, אתה תפסיד.

sUp3r

New member
למה לא משתלם לו??

זאת הפואנטה בpot odds, אם אחוזי ההימור שהוא נדרש להשוות קטנים מהסיכוי שלו לזכות בקופה אז בטח שזה משתלם לו. אפשר גם לקחת בחשבון את הimplied pot odds, שיתנו לו יחס הרבה יותר משתלם להכנס לקופה. בשורה התחתונה, יש הרבה משתנים שחסרים כדי לקבוע מהי הפעולה הנכונה. אבל לפי החוקים היבשים, בהנחה שקלף בצבע ישלים לך את היד הטובה ביותר, ההחלטה הנכונה היא להשוות.

modz0r

New member
זה לא מתאים פה לדעתי.

33% ו36% זהים לחלוטין, זה אומר שעל כל 3 פעמים שיריצו את היד הזאת, הוא יזכה פעם אחת, ויסיים את זה בלי רווח ובלי הפסד. אדם שאוהב הימורים, יכנס לזה. אדם שלא אוהב הימורים, לא יכנס לזה. ה-implied odds מתאימים אם אתה יודע שאחרי הטרן אתה לא תכניס יותר כסף\צ'יפים לקופה, אחרת אתה לא יכול להסתכל על זה כ-36% זכיה, אלא רק 18% זכיה, דבר שמשנה לגמרי את המצב של היד, אתה לא מסכים? ובמקרה הזה, אם היריב הכניס כל כך הרבה צ'יפים אחרי הפלופ, זה אומר שיש לו יד סבירה לפחות, ולכן הגיוני שהוא יהמר גם אחרי הטרן (כמובן שזה לא בטוח, אבל כשמדברים עם implied odds הכל ניחושים) במידה ולא יהיה משהו שיפחיד אותו על השולחן, כדוגמת 3 קלפים מאותה צורה, כי אז הוא לא יכניס עוד צ'יפים, ואז איפה ה-implied שלך?

Papito

New member
זה תלוי מה הקלף הגבוה שלי

אם יש לי את הקלף הגבוה ביותר בפלאש אז כן. ואפילו עושה לו רי רייס לאול אין. אם מה שמרכיב לי את הפלאש זה קלף יחסית נמוך אז לא. אבל אם יש מצב של פלאש ראנר ז"א 3 בקלפי קהילה ועוד 2 שהיד שלי מרכיבה אז אני כן אקנה את הרייס שלו, גם אם הקלפים שלי לא גבוהים, כי סטטיסטית אין הרבה סיכויים שיש לו סוטהד, ועוד גבוה

למעלה