מתי אתם מתערבים ואיך?

Danah85

New member
מתי אתם מתערבים ואיך?

יצא לכם לראות מישהו "תקוע" באיזשהו מצב, ולהרגיש שלא טוב לו במצב הזה למרות שהוא מעולם לא פתח את זה?
כמו מישהו במערכת יחסים/עבודה גרועה, או בחברות עם מישהו שעושה לו רע או כל דבר כזה....

מתי תנסו לפתוח את הנושא הזה עם אותו אחד?
ואיך ?

ebi83

New member
מאוד תלוי מי זה..

לחבר קרוב או טוב אני אספר כשאשים לב שמדובר במצב שתוקע אותו, או לא בריא לו.

לאדם אחר הרבה פעמים כשהוא יפנה לשאול אותי מה לעשות. אם לא מגיעה פנייה והוא לא אדם קרוב אז אני פשוט אשמור את זה לעצמי.

אם טוב לו איפה שהוא, שיהיה חזק

לגבי איך לפתוח את הנושא- אפשר להגיע לדבר על הנושאים הקשורים (אירוע או מקום שהייתם יחד, חברות ככלל, תלונה על חבר\ה שלך בצורה כזו או אחרת, סיפור אישי שקשור לנושא הקיים) ומתוך זה לעבור לדבר על אותו אדם.

לדעתי- אם אותו אדם לא קרוב אלייך או לא חשוב, אל תפתחי את זה כי זה יכול לגרור פיצוצים ביניכם.

קשה לתת תשובה שטובה לכל המקרים. צריך לדעת במה

מדובר.

איבי צודק? עד כמה קרוב אליך האדם המדובר? האם מדובר בדבר שלא ידוע לו או שהוא בוחר להתמודד בעצמו?

לגבי מערכת יחסים, אגיד לך רק את זה: אנחנו לעולם, אבל לעולם לא יודעים מה קורה אצל זוג כשהם סוגרים את הדלת.

אני הייתי נזהר מאוד לפני שאיזום התערבות כזו.

Danah85

New member
אין מקרה אחד כזה...

לא התכוונתי למשהו ספציפי שבאתי להתייעץ....

יוצא לי בכל מיני מקומות בחיים להרגיש את זה...
גם עם משפחה, עם חברים, ושמתי לב שגם לבן הזוג שלי זה קורה עם חברים שלו....

אני מסכימה שיש בזוגיות דברים שאתה "לא יודע מה קורה כשהם סוגרים את הדלת"
מצד שני, אתה גם יכול לפעמים להרגיש על מישהו שהוא במקום לא טוב - פשוט מהדרך שבה הוא מדבר על הזוגיות שלו (אם המבט מושפל, או הנימה עצובה.... תמיד....)

בגדול השאלה היא מאוד כללית....
זה גם יכול להיות מישהו/י מסרבים לצאת לדייטים, למרות שנראה שהם רוצים ולמרות שיש להם הזדמנויות...
או חברים שיש להם חברים שפוגעים בהם שוב ושוב ואיכשהו הם עדיין מאפשרים לזה לקרות....

דברים כאלה..

זהו, שזה שלחבר טוב לא טוב עוד לא מהווה בעיני

הזמנה עבורי לחוות דעה ולהשיא עצות. אני משתדל להסתפק במה שנקרא בהגדה "ואת פתח לו", משהו בסגנון דבר איתי אם יבוא לך, ומשאיר לו את הבחירה אם לבקש את התערבותי או לא.

אני חושב שאיבדתי כמה אנשים בגלל שנכנסתי לעניניהם בלי להיות מוזמן.

בד"כ רק אם זה מיוזמת האדם ושאלו לדעתי...

עם חברות טובות וקרובות אני גם מרשה לעצמי והן מרשות לעצמן.

למעלה