מתי בתוך הכסף ומתי מחוץ לכסף באסטרטגיות האלה?

TAGALONG

New member
מתי בתוך הכסף ומתי מחוץ לכסף באסטרטגיות האלה?

מתוך מחברת הסיכומים שלי אני מביאה את דברי המרצה שלי בתוך גרשיים. מדובר בסיכומים שלי. (המרצה הוא פרופ' מנחם פדר) סך הכל מתוארות 3 אסטרטגיות השקעה באופציות; שורט-קול, לונג-פוט, והאחרונה, שורט-פוט. וליד כל אסטרטגיה כזו, כתבתי בהדגשה את השאלה שאני מבקשת לדעת. ואודה לכם אם תשיבו לי נכון. "שורט קול – כתבת אופציית קול אז מישהו אחר ייהנה על חשבונך כאשר המחיר יעלה. יהנה על חשבונך כי אתה תצטרך למכור לו בפחות ממה שהשקעת. כלומר, בשורט-קול כתבת אופציית קול ולכן כשהמחיר יעלה אז הערך שלך יורד. כרית הביטחון שלך היא הפרמיה אותה אתה מקבל על כך שכתבת אופציית קול. ונאמר שכתבת אופציית קול שהכרית הביטחון שתקבל היא הפרמיה בסך 2 $, אז אם המחיר של האופציה עלה יותר משני דולר אז אתה תפסיד כמובן. נאמר שהפרמיה היא של 8$ מחיר מימוש של 75$ מחיר הבסיס עולה, ולכן כותב אופציית הקול מתחיל להפסיד כי הוא כתב אופציית קול." מתי באסטרטגיה זו האופציה נחשבת מחוץ לכסף ומתי בתוך הכסף, - אם מחיר המימוש גדול יותר ממחיר השוק של הנכס אז אני מחוץ לכסף בסוג אסטרטגיה זו ? "לונג-פוט – רכשת זכות למכור, זאת אומרת שאתה מעונין שערך הבסיס יירד. ואז אם ערך הבסיס יירד אז ערך האופציה שלך תעלה. כאשר ערך האופציה יגיע למחיר המימוש שלה אז אתה צריך לעבור את העלות של הפרמיה כדי להתחיל להרוויח באמת, וזה ה pay off שהוא הרווח האמיתי שלך. כלומר, כאשר אתה לונג-פוט אז אתה מחזיק אופציה למכור." מתי באסטרטגיה זו האופציה נחשבת מחוץ לכסף ומתי בתוך הכסף, - אם מחיר המימוש גדול יותר ממחיר השוק של הנכס אז אני מחוץ לכסף בסוג אסטרטגיה זו ? "שורט-פוט – כתבת אופציית פוט למישהו אחר, אז כאשר המחיר יירד הוא ירויח ואתה תפסיד כשהמחיר ירד. אבל אל תשכח שיש לך את הפרמיה אז אתה תפסיד לא כשהמחיר ירד מתחת ל strike price אלא כשהמחיר יירד מתחת ל strike price + הפרמיה שקיבלת. " מתי באסטרטגיה זו האופציה נחשבת מחוץ לכסף ומתי בתוך הכסף, - אם מחיר המימוש גדול יותר ממחיר השוק של הנכס אז אני מחוץ לכסף בסוג אסטרטגיה זו ?

McLovin

New member
תשובה

זה נכון לאופציות מעוף אבל אותו העיקרון לאופציות מט"ח: 1. אופציית call : האופציה בתוך הכסף כאשר מחיר המימוש נמוך מהספוט ( המדד הנוכחי) , האופציה בכסף כאשר מחיר המימוש שווה למדד, ומחוץ לכסף כאשר מחיר המימוש גבוה מהמדד. 2. אופציית put : האופציה בתוך הכסף כאשר מחיר המימוש גבוה מהספוט ( המדד הנוכחי) , האופציה בכסף כאשר מחיר המימוש שווה למדד, ומחוץ לכסף כאשר מחיר המימוש נמוך מהמדד. שורט ולונג מתייחס לפוזיציה כלומר, קנייה (לונג) ומכירה(שורט) ואינו קשור להאם האופציה בתוך/מחוץ/ בכסף. בכל סוג פוזיציה מצב המשקיע משתנה בהתאם למצב השוק. אם אני בלונג call - מצבי יוטב אם השוק יעלה. (אנצל את הזכות של האופציה בפקיעה - אקנה נכס עם מחיר שוק גבוה במחיר המימוש הנמוך). אם אני בשורט call - מצבי יוטב אם השוק יירד. (קיבלתי פרמיה תמורת ההתחייבות למכור את נכס הבסיס במחיר נמוך ממחיר השוק, אך קונה האופציה לא ינצל את הזכות בפקיעה משום שמחיר השוק יהיה נמוך ממחיר המימוש). אם אני בשורט put - מצבי יוטב אם השוק יעלה. (קיבלתי פרמיה תמורת ההתחייבות לקנות את נכס הבסיס במחיר גבוה ממחיר השוק, וקונה האופציה לא ינצל את הזכות בפקיעה משום שמחיר השוק יהיה גבוה ממחיר המימוש ). זה בעיקרון על חצי רגל (אפילו לא רגל אחת...) . מקווה שעזרתי, קצת קשה להסביר בלי גרפים.

למעלה