מתי ההלויה של שמעון ויזנטל? ואיפה?

deebeebee

New member
שזה קשור לשרשור שנת 2100

אם כיום נבחרי הציבור של מדינת היהודים לא מרגישים שעליהם לכבד את שמעון ויזנטל בדרכו האחרונה מדוע שבעוד מאה שנים תלמידים ירצו ללמוד על השואה?

ואולי ליזום חוק שיחייב להשאיר את

הנושא "שואה" בתוכנית הלימודים, ללא קשר לפוליטיקה, תקציב, ושאר שיקולים שזרים לעניין. יש טעם? יש טעם לנסות? יש שר שיקח על עצמו את המשימה? יש לובי לנושא? מה אתם אומרים? אפשר לשלוח מכתב, אפשר לעשות עצומה, השאלה היא עם יש עם מי לדבר.....

../images/Emo26.gifאולי הרב מלכיאור קורא ../images/Emo36.gif

את הפורום שלנו?! הוא מציע להקדיש שעת לימוד אחת השבוע לזכרו של שמעון ויזנטל ז"ל.

אנימו

New member
מזכיר לי שהיום קראתי ידיעה שבבחינות

הבגרות אין עוד חובה להבחן בתנ"ך...."עם הספר"

deebeebee

New member
בעניני התנ"ך---

בשנים הראשונות בהן בועז (בני) למד תנ"ך הוא מאד אהב את המקצוע (כנראה שהמורה ידעה ללמד זאת). אחר-כך שינה את דעתו על המקצוע. הוא טען שהשעורים משעממים ביותר. הוא לא שינה את דעתו על התנ"ך עצמו אמנם, אבל חשב שהשעורים חסרי טעם. אני לא יודעת מה איכות השעורים היום ולכן אני שואלת את עצמי אם קודם יש לבדוק מה קורה בתכנית הלימודים של התנ"ך (ושם נושאים אחרים, כמובן) ואחר-כך לדאוג לבחינות. ברור שביטול הבגרות בתנ"ך חמור, אבל עוד יותר חמורה הרמה הירודה.

deebeebee

New member
אולי אשמע פסימית

לאור מה שאני רואה כזלזול בשמעון ויזנטל, ולאור העובדה שנבחרי ציבור מכל הקצוות משתמשים בשואה לצורך קידום האינטרסים שלהם, שבעוד מאה שנה השואה תהיה עוד אירוע בתולדות עמנו כמו חורבן הבתים, גירוש ספרד ועוד אירועים שהיו קשים כשהתרחשו אבל היום הם רק חלק מההסטוריה, מה עוד שבעוד מאה שנה לא יהיו כאן לא אלה שעברו את השואה ולא אנחנו.

אנימו

New member
דיביבב-אולי את נשמעת פסימית אבל

מאידך ריאלית. זו כנראה הדנמיקה של הטבע האנושי והזכרון ההסטורי. בואי נקוה שלא יהיו אירועים דומים נוספים שיאפילו על הזכרון ההסטורי שישרוד מו השואה.

masorti

New member
יש לך רק טעות קטנה...

זה לא יקרה בעוד 100 שנה, אלא בעוד 20 שנה.

deebeebee

New member
אגב---

אני אישית לא סומכת על המערכות, כמו מערכת החינוך, ומנסה להנחיל את הזכרון במסגרת משפחתית לבני. אני חושבת שהמצווה "והגדת לבנך/בתך" בעלת חשיבות גדולה ביותר. העיסוק שלי בגניאולוגיה החל בגלל הרגשת ה"אין" מצד משפחת אבי (שרק אבי נותר ממנה). אני מנסה לשתף את בני בעיסוק זה. גם הודעתי לו שהוא ירש את כל זה ושאני מקווה שהוא ישמור, ינצור ויעביר לילדיו את כל זה.

אני מציעה שנקים לשמעון ויזנטל ז"ל

פינת הנצחה פה אצלנו, עם קישורים למפעל חייו: לאתר שלו ולמאמרים אודותיו. מי שהכיר אותו בחייו, מוזמן לתעד כאן את ההכרות איתו.

למעלה