מתי הזמן הנכון להתחתן ?

קסניה12

New member
מתי הזמן הנכון להתחתן ?

האם יש זמן כזה בכלל?
אני בת 20 חיה עם בן הזוג שלי ומשפחתו מזה 8 חודשים, אמא שלו כל הזמן מדברת על החתונה שלנו, על הילדים שלנו והאמת ? שגם הוא .. אני לא מפחדת מחתונה, ואני מרגישה שהרגע הזה של ההצעת נישואין קרב ובא ואני רוצה להיות מוכנה לקראתו. האם באמת בימינו אפשר להתחתן בגיל כזה ולחיות חיים נורמליים? אני מסתכלת על המחירים של היום ואני לא יודעת איך אנשים מצליחים לסיים את החודש. מצד שני, לא משנה אם זה בגיל 20, 24 או 28, המחירים יהיו אותם המחירים וההתמודדות תהיה אותה ההתמודדות .. מה אתם אומרים?

מתחתנים כשמרגישים שזה מה שרוצים לעשות

יש כאלה שמתחתנים כי רואים בזה שלב בזוגיות, יש כאלה שמתחתנים כאשר מתחילים לעבוד על ילדים ויש כאלה שמתחתנים כי המשפחה לוחצת...
&nbsp
אין גיל לחתונה... אבל את בת 20, 8 חודשים עם הבחור (או שגרה איתו שמונה חודשים ולמעשה חברה שלו יותר זמן)- למה למהר?
קודם תעברו לגור ביחד, תראו איך אתם מסתדרים, תראו איך החיים שלכם משתלבים.
&nbsp
חתונה זה סה"כ תעודה, ביננו- זה לא שינוי כזה גדול, אולי רק מול רשויות.
&nbsp
למה מופנה אליכם לחץ כל כך גדול?

sweetdreams

New member
כל מה שאת אומרת לא קשור לחתונה..

.. אלא לזוגיות משותפת.
&nbsp
החתונה זה רק טייטל, וטקס שעולה הרבה מאוד כסף (וגם די משפיל לטעמי, אבל זה נושא אחר..).
אבל גם אם לא הייתם נישאים, אז עדיין בשלב מסויים אני מניחה שהייתם רוצים לגור ביחד, לכלכל את עצמכם ולהיות עצמאיים כזוג צעיר. ההתמודדות הזאת תבוא עם החתונה או בלעדיה.
&nbsp
והתשובה היא שפשוט עושים את זה. ומבחינה כלכלית אני יכולה להרגיע אותך שמודל הזוגיות עדיין יותר משתלם כלכלית מלהיות רווק.

אבל כמובן שזו לא סיבה להכנס לזה אם את מרגישה שאת עדיין לא מוכנה, ואת כמובן עדיין מאוד צעירה. (בן כמה הוא, אגב?)
&nbsp
אולי כדאי שתפרטי יותר - מה בדיוק מטריד אותך?
וגם אולי קצת יותר רקע - כמה זמן אתם ביחד? במה את עוסקת ובמה בן זוגך עוסק? (צבא? לימודים? עבודה?) האם דיברתם על מגורים משותפים? אני מבינה שכרגע אתם גרים יחד, אבל אצל משפחתו..?

FineSilverMan

New member
עכשיו!

וברצינות,
זוג לשעבר שקרובים אלי הכירו בלימודים, התחילו לצאת ונכנסו מתחת לחופה לאחר כחודשיים... לאחר שנתיים הבינו שזו היתה טעות. עוד 11 שנים עברו ושלושה ילדים ואז החליטו להתגרש.
&nbsp
זוג אחר יצאו ביחד במשך שש שנים ורק אז התחתנו... זה קרה בשנות ה-70 והם עדיין ביחד.
&nbsp
שמונה חודשים זה די זמן של דתיים... כלומר, יש דתיים/חרדים/מסורתיים ששומרים נגיעה ולכן מתחתנים יחסית מהר...
&nbsp
יש כמה "מבחנים" כדי לדעת האם כדאי להתחתן עם האחר:
1. אם הוא לא אנוכי...
2. אם הוא מפרנס טוב, כדאי
3. אם כיף בחברתו, אם הבית מאושר ושמח...
4. אם הוא לא אלים...
&nbsp
בקרב החילונים יש דעה שכדאי לדחות את גיל החתונה: לסיים צבא, לראות עולם, ללמוד לתואר ראשון ואולי שני ורק אז לחשוב על חתונה...
כי עם פרנסה משותפת של שני אנשי קריירה קל יותר להחזיק בית ולהביא ילדים לעולם.
&nbsp
ואילו אצל הערבים יש אמרה: "הילד מביא פרנסה". כלומר עם הצורך מוצאים דרכים לענות עליו.

5.

5.אם הוא לא אלכוהוליסט
&nbsp
כמו שאמרה החברה שלי
תבדקי את הגבר: בכיסו כוסו ועסו.
לא קמצן לא כועס-אלים ולא שותה-שתיין.
&nbsp
&nbsp

supersonic777

New member
תראי,על פי הגיל את כבר בפרקך,אבל את ילדה עדיין...

ונראה לי,שאת לא מוכנה...
חכי עם זה קצת...
אולי אתם לא מתאימים...?
את לא רוצה להגשים את עצמך?
מה עם טיול לחו"ל?
לימודים?
תנוחי,אל תמהרי...!
ומה הלחץ להתחתן...?!
&nbsp

BALEDIN

New member
אני אומרת שזו הוצאה וכאב ראש מיותר לחלוטין, כל העולם מבחנתי

מוזמן לעשות דברים מוזרים כי כולם עושים...
להתחתן.
לקנות ביוקר בארץ כשאפשר לקנות כל כך יותר בזול מחו"ל.
לחיות בדירה סתם גדולה ולזרוק לשם את כל המשכורת.
לשפץ בית במצב טוב.
להיות חייב רהיטים שווים.
לקנות הכול יד ראשונה.
לקנות דירה כשבקושי סוגרים את החודש ולפרנס את הבנק עם משכנתה כבדה ועמלות יצירתיות.
&nbsp
והרשימה ארוכה...

האם הלכת לייעוץ מקצועי בנושא?

יש כזה דבר...שבו את ובן הזוג הולכים ובודקים: האם אתם מתאימים? האם יש בכם את התכונות והיכולות כדי לקיים - שותפות ואהבה?
&nbsp
דברת על גיל - אני מדבר על דעת. הכל שאלה של דעת. הרי אין מושג כזה של גיל. יש בן ארבעים המתנהג כבן ארבע (ולהיפך).
&nbsp
כסף? נכון, זה קשה, אבל לא בלתי אפשרי. אפשר להתמודד. לפחות מנקודת מבטי, זכיתי לראיין שני דורות וכל דור סיפר על נושא הכסף וההתמודדות סביבו. בכל דור זה היה 'נושא' רק בצורה שונה.
&nbsp

מוקדם מאוד

עדיף לא למהר, תתארגנו על עצמכם: לימודים, עבודה, קצת יותר עצמאות (דירה קטנה משלכם) ורק אז תתחתנו.
לצערי אני הייתי בכמה חתונות של בני 20 שהתחתנו לפני שהארגנו על חיים עצמאיים וזמן קצר אחר כך התבשרתי שהם התגרשו.

דובי1401

New member
השאלה האמיתית היא האם אתם מוכנים מבחינת בגרות...

הכסף בא והולך, ואם תמשיכו לגור אצל ההורים שלו ותעבדו-תלמדו תצליחו לחסוך איכשהוווו אם ממש תתגרדנו.
אני לא נגד להתחתן מוקדם, זה תמיד היה החלום שלי (בסוף לא יצא כל כך חח) אבל תבדקו את עצמכם שאתם בשלים לזה...
מצד שני, לדחות חתונה כי "אנחנו צעירים מדי" זה רק ידחה יותר ויותר ויש מצב שתתחרטי על זה שלא התחתנת כשהיית יכולה.
&nbsp
בהצלחה :)

לא חושבת שיש כזה זמן נכון.. מצד שאני אני בכלל לא רוצה להתחתן

שוב אם זה תלוי רק בי..
אבל לבן זוגי זה חשוב ומשמעותי..
אז.. לא יודעת מה יהיה..
אבל.. באופן כללי אני לא חושבת שיש כזה דבר "זמן נכון".

A לוןA

New member
אין זמן נכון להתחתן

כמו שאין זמן נכון להביא ילדים
או לאכול פיצה
&nbsp
בכל דבר יש לכל אחד מגוון של שיקולים- כלכליים, אופנתיים, מסורתיים, חברתיים, ריגשיים ועוד- וכל אחד נותן לכל שיקול מתוך סל השיקולים הללו משקל שונה
&nbsp
לכן השאלה חסרת משמעות ללא הבנת הקונטקסט, ומה הדילמות שאת מתלבטת איתן
&nbsp
אישית, נשמע לי שאת מאוד- אבל מאוד לא מוכנה לחתונה ועוד פחות מכך- לנישואין.

oromer

New member
מנהל
אין זמן נכון, ואין תעודת ביטוח

אני מבינה מאיפה מגיעה השאלה, ולכן אני חושבת שבגלל שאת שואלת אותה- עדיף לך לחכות.
את שואלת מה יהיה בעתיד? ואת האמת, אף אחד לא נביא. אבל את תוכלי לדעת בהסתברות טובה יותר. אני לא יודעת אם עשית צבא, ואם רק השתחררת. אבל עכשיו מתחילים החיים האמיתיים. ואנחנו בני אדם והעדפות שלנו יכולות להשתנות. 8 חודשים זה די מעט, גם לאנשים מבוגרים שלחוצים להתחתן.
את צריכה לדעת שמעבר לאהבה הגדולה שיכולה לתחזק זוגיות, כדי להתחתן חשוב שתדעי מה העדפות שלו- לגור בעיר, בכפר, בחו"ל, בישראל, במה יעסוק, האם למד? או ילמד? איך תגדלו את הילדים?
רמת המחירים עלולה לעלות ועלולה לרדת (במוצרים מסוימים ברגולציה המתאימה- כמו שהיה בשוק הסלולר), אבל ההתמודדות שלך עם המחירים תשתנה. אם יהיה לך מקצוע יהיה לך קל יותר. תשמעי את עוד מאוד צעירה. את לא חייבת עכשיו. תתחתני ותקימי משפחה שיהיו לך הכלים לכך. חשוב שתפתחי את העצמאות שלך גם ע"י רכישת מקצוע/השכלה וגם ע"י טיול או כל דבר אחר שתמצאי לנכון. הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לאשה שהיא תהיה תלויה בגבר. זה מפתח לצרות.
ההחלטה אם להתחתן היא שלך ובן זוגך... ממש לא של אמא שלו....את ההשלכות של מהלך כזה כרגע את תצטרכי לספוג....

Ginger L Honey

New member
לדעתי,

כאשר אין לך שום ספקות בלב שזה האדם שאת רוצה לחיות לצידו תמיד,
זה הזמן להתחתן.
ואינני מדברת על רגליים קרות שעלולים לקבל יום וחצי לפני החתונה,
אלא על ספק אמיתי שנמצא שם כל הזמן, ומכרסם בשקט את הפינה של הלב.
&nbsp
לי נראה, שאת יותר חוששת מההצעה הקרבה מאשר מצפה לה

למעלה