מתי הכנסתם את הילד הראשון למסגרת ?

מתי הכנסתם את הילד הראשון למסגרת ?

שי שלנו בת 6 חודשים ואישתי מתעקשת להשאיר אותה בבית, בטענה שהיא עוד קטנה בשביל מעון. כל זה גם גורם לנו לעשות שינויים בשעות העבודה. אני עובד לילות כדי להיות איתה בבוקר, ואישתי להיפך. כתוצאה מכך גם לא ממש יוצא לי להיות עם אישתי (יש לנו 3 שעות ביום, בדיוק כשאני חוזר ולפני שהיא יוצאת). לפחות היא מבינה את המצב, והחלטנו שכל אחד יקח יום חופש פעם בשבוע (נגיד רביעי) שיהיה לנו יום השלמת פערים. אז מה אתם אומרים ? מתי אתם הכנסתם את הקטנה למסגרת ?

עונה

את הגדולה הכנסנו למסגרת (פעוטון) בגיל חצי שנה את הקטן, אנחנו נכניס למסגרת (פעוטון) בגיל חצי שנה גם כן

schlomitsmile

Member
מנהל
את הראשון, כמו את 3 אֶחיו הקטנים,בגיל שנתיים כמו שאתה מבין, אני מסכימה עם אישתך ../images/Emo13.gif לפני גיל שנתיים, התינוק אינו נתרם מקבוצת השווים, הוא אינו ממש משחק עם אלא יותר משחק ליד. אינו מפתח חברויות ממש. לעומת זאת, הוא/היא נתרם/ת מאד מקשר יציב ואחד על אחד עם דמות מטפלת, רצוי אחד/שני ההורים. בתקופה הזאת נבנה האמון הבסיסי של הבנאדם בעצמו ובעולם, מתפתחות מיומנויות בסיסיות בתחומים שונים, העצמי נוצר. רק אח"כ, על הבסיס הזה, הבנאדם מתחיל לצאת החוצה ולבנות את האני החברתי שלו. החברה המודרנית דוחפת אותנו להוציא את התינוקות מוקדם מאד, אבל זה לא טבעי לנפש/גוף האדם- הגבול פה דק מאד, שהרי ההתפתחות של התינוק, הלמידה שלו על עצמו ועל העולם, קשורה הן ביכולות של המח שמתפתח בקצב שלו, והן בעיבוד המנטלי של הלמידה. שמחה שהגעתם לאיזשהו פתרון, כי אין ספק שהזוגיות היא דבר חשוב מאד, גם להורים וגם לילד/ה- הזוגיות של ההורים היא הקן של האפרוחים ../images/Emo13.gif תחשוב על זה שהיא לא תשאר תינוקת עוד הרבה זמן, כך שהקושי הזה הוא זמני.

iris51

New member
רק בגיל 3 שנים,כמו שהיה נהוג פעם.

אין במקום מגורי הרבה מסגרות לגילאים מתחת לגיל הזה,וגם מה שראיתי לא אהבתי,לרוב היה מדובר בקבוצת פעוטות ששכנו במבנה מגורים שהוסב לגן עם מטפלות שאיני יודעת מה הכשרתן מלבד המלצות שגם הם היו אישיות לעיני המתבונן. המחיר היה גבוה מאד, כמה אלפים שעברו את משכורתי,והיות ואני עובדת רק מספר ימים בשבוע בערבים,(מלמדת בערב לבגרות),אז העדפתי להשאר עם הילדה משום שגם ככה הייתי בבית בבקרים.בערבים שעבדתי ,אימי נשארה עם הילדה. והערה לגבי מה שכתבה שלומית לגבי חוסר ההתרמה של התינוק ופיתוח חברויות לפני גיל שנתיים,היא צודקת מאד וכתוב כך בכל הספרים,אולם ברוב המוחלט של הספרים מדברים דווקא על גיל 3 שנים כגיל המפנה שממנו ילדים מעדיפים חברת ילדים ובגיל זה צריך לרשמו לגן , עד גיל זה הקשר המשמעותי הוא בעיקר עם ההורה לכן הגן אינו מומלץ אלא אם מדובר בעניין כלכלי של יציאה לעבודה של ההורים וגם אז העדיפות היא למטפלת. בגלל זה בארץ ובעולם מתחילים במסגרת חינוכית מסודרת רק בגיל 3 שנים. ואגב ממליצה על ספר ותיק מאד בעניין של ד"ר א. דודסון :"המקצוע הורים".

iris51

New member
הבהרה:כמו פעם הכוונה לתקופת ילדותי בתחילת

שנות ה-70 של המאה הקודמת,מסגרות מתחת לגיל זה לא או לרוב לא היו,וכולנו נכנסנו למסגרות בגיל 3 שנים. לפני זה הייתי עם סבתי,ולאחותי היתה מטפלת.שני הורי עבדו במשרה מלאה.

schlomitsmile

Member
מנהל
מסכימה שבגיל 3 יש עליית מדרגה משמעותית מבחינה חברתית. עדיין, בגיל שנתיים, עם השפה שמתפתחת, מתחיל להווצר ברוב הילדים איזשהו עניין חברתי, מתחילה למידה חברתית. חשוב כמובן, שהמסגרת הראשונה תהיה קטנה ורגועה, ולטעמי שהילד ישהה בה רק עד הצהריים. בכל אופן, לפני גיל שנתיים יציאה למסגרת מוקדמת מדיי לדעתי.

אנחנו מאוד משתדלים לתחזק את הזוגוית כראוי

משתדלים פעם בשבוע לשבת בבית קפה לשיחה טובה, וארוחה משותפת פעם ביום זה כלל ברזל. לא מזמן השארנו את הקטנה אצל סבתא ועשינו לנו "סופשבוע תהנה כפי יכולתך". לקחנו בית מלון בטיילת בת"א, ישבנו על בירה בפאב, סרט בקולנוע ולקינוח הופעה של קובי מיימון. אנחנו עוד צעירים (29, 27) ומנסים לא לעצור את החיים, מקווים שכך זה ימשיך גם בעתיד. אני מבין את העמדה של אישתי ומכבד אותה למרות הקושי. קודם כל הקטנה בעדיפות ונעשה מה שטוב לה. יש לנו גם יתרון שאמא שלי מנהלת פעוטון (כבר 20 שנה) ונוכל להכניס אותה לשם בבוא הזמן, ככה אני גם יודע שהיא תקבל את הטיפול והיחס הטובים ביותר.

gils33

New member
יפה לקרוא על הזוגיות שלכם

וכל הכבוד לכם על שימורה,אנחנו חייבים לעצמנו את הרגעים שלנו ורק שלנו

motior

Member
אצלנו

שני הילדים היו בבית (קודם עם אמא ואח"כ עם מטפלת) עד גיל שנה בערך בגיל שנה עברו למשפחתון - יחד עם עוד 2-3 תינוקות בגילאים דומים בגיל שנה ותשע (כי הם ילידי דצמבר) עברו לגן (פעוטון?) אני גם מסכים שגיל שישה חודשים הוא צעיר מדי למסגרת "המונית"

gils33

New member
אצלנו

את הגדול בגיל שנה. האמצעית חצי שנה. וגם הקטנה חצי שנה לצערנו הרב לא התאפשר לנו לשהות בבית מעבר לכך. מסכים גם עם שלומית והייתר שגיל שנה הינו הגיל המתאים

elotan

Member
שתי הבנות נכנסו בגיל חצי שנה לתינוקיה

קרוב משפחה שהשאיר את בכורתו עד גיל שנתיים בבית / מטפלת עוד לא גמר ללקק את הפצעים.

elotan

Member
זה כנראה עדיין עוד לא

אבל היא בת 5 ומשהוא ועדיין בטוחה שהיא היחידה על פני כדור הארץ, שהכל שלה, הכל מגיע לה ושהיא מחליטה לגבי הכל.

wild sands

New member
ילדים אחרים יכולים לחנך לא פחות

ולפעמים הרבה יותר מהר. ערן צודק לדעתי. אם היא היתה חלק מקבוצת ילדים, סיכוי גבוה שהיא היתה לומדת שנקודת הראות שלה היא אינה היחידה.

AlonPe

New member
בגיל שלושה חודשים

כל אחד ואחד מהם בתורו (וכן כל אחד ואחד מבני הדודים שלהם בתורם) עבר לטיפולה המסור של סבתא! באופן תיאורטי, מסכים עם שלומית ואיריס, בעולם מושלם זה היה מתאפשר. כמובן שמי שיכול, שיש לו האפשרות להישאר עם הילדים בבית - עדיף. במציאות שלנו, זה לרוב בלתי אפשרי.

למעלה