מתי הם ישנו לילה??

טiרטית

New member
מתי הם ישנו לילה??

היי יעל, מה שלומך?
התאומים המתוקים שלי בני שלושה חדשים.
עוד חודש וחצי אני חוזרת לעבודה. מה שיקשה עלי לתפקד אם אתעורר להאכיל בלילה.
אם בהתחלה קיבלתי יותר עזרה, היום קצת פחות, וחוסר השינה בלילה גורם לי להיות קצרת רוח ולא סבלנית.
אני לא מוכנה לתת מטרנה אם אני איתם מסיבות בריאותיות.
מצד שני, אני כבר מתחרפנת! ולאחרונה הם התחילו לדרוש יותר, כנראה קפיצת גדילה מה שנקרא. לפעמים פעם בשעתיים או שעה וחצי!
מתי אני אמורה לדעת שבכי בלילה אינו מסיבה של רעב? לא רוצה להרעיב אותם חלילה. רק אני בטוחה שבשלב מסויים אין צורך בהאכלות לילה.
מתי זה קורה? איך אני מתחילה להאכיל אותם ביום ברמה שלא תצריך אותי להאכיל בלילה?
אשמח לכל תובנה!
מקווה לא להתייאש......
תודה וסוף שבוע רגוע!

אני איתך!!

אצלי הם בני חמישה וחצי חודשים, הפכו אותי למוצץ לילי שלהם. לא מקבלים מטרנה (למרות הלחץ ה״מתון״ של חמותי, וזה כבר שרשור עצבים בפני עצמו) ואני על סף קריסה, לא ישנה בלילות והם גם - ישנים ממש גרוע כי אנחנו על השד כל הזמן. אז אולי חמותי צודקת וכבר אין לי מספיק חלב? או שהם צריכים כבר מוצקים? זה אמור להשביע אותם?
אני מצטערת טורטית שאין לי תובנות לעזור לך ומקווה שלא מבאסת אותך שגם בחמישה וחצי חודשים הם כך. אם זה מנחם בגיל שלושה חודשים ישנו לילה רצוף. לתחושתי אצלי זה התפנקות שלהם שאני צריכה לעצור אבל אני לא יודעת איך לעשות את זה עם שנים.
בבקשה לא לראשי

לילות

הי! טוב לשמוע ממך!
אל ייאוש, זאת תקופה שעוברת.
חוסר שינה זה דבר קשה ומתסכל, אני מבינה אותך מאוד ומצליחה גם להיזכר במה שאני הרגשתי בזמנו.
מצד שני, הם בדיוק בגיל המאתגר הזה של קפיצת גדילה, זו באמת יכולה להיות סיבה טובה לעליה בדרישה ולתחושה האינטנסיבית הזאת שהם כל היום עלייך.
קימות תכופות בלילה בגיל הזה הן דבר מאוד שכיח. יש תקופות שתינוקות פתאום יישנו רצף גדול יותר של שעות, אבל אז, יפסיקו ויתחילו להתעורר הרבה בלילה.
לפי הספרים בגיל הזה, 3 חודשים, הם עדיין קמים בלילה ועדיין זקוקים להנקה בלילה.
בכי בלילה יכול להיות מתוך רצון של תינוק להיות קרוב אלייך, לקבל כמה שלוקים של חום, אהבה, קרבה, בטחון, וגם "הזנה" ואז לחזור לישון.
איך אתם ישנים? האם אם אתך צמודים בחדר?
אולי תניקי בשכיבה ואז תחזירי אותם אחרי שנרדמו עמוק?

טiרטית

New member
היי יעל, תודה על תשובתך

הילדים ישנים בעריסה צמוד אלי. זה מה שאני עושה, מניקה בשכיבה ומחזירה למיטה. אבל עדיין הבקרים קשים לי, לא מסוגלת לקום. צריכה לקחת ילד למעון. ועצם הקימה מהמיטה בבוקר קשה. אני מרגישה שאף פעם לא מספיק לי ואני זקוקה לעוד שינה.
בכללי, הייתי רוצה לדעת מתי תינוקות מתעוררים בגלל שכבר התרגלו לקום בלילה וזה לא לשם הזנה.
העניין הוא שהם קטנים עדיין נולדו בשבוע 25 ואני מניחה שאצלם יקח קצת יותר זמן להיגמל מהנקת לילה כי הם צריכים לגדול...

לדעתי...

התינוקות שלך נולדו בשבוע מוקדם (25? לא 35?? כנראה טעות בהקלדה
בכל מקרה הם קטנים וצריך לתת להם את הזמן שלהם.
אל תשכחי שעברתם תהליך ארוך עם פגיה, בית חולים וכו'.
אני חושבת שבגיל 3 חודשים זה לגמרי לגמרי צורך מובהק שלהם בהזנה פלוס דברים אחרים. זה לא רק הרגל.
גם אם תפני ליועצת שינה בגיל הזה, היא בד"כ תאמר לך שתהליכים של הרגלי שינה, עושים רק אחרי גיל 5-6 חודשים...
תני להם את הזמן שלם. קשה מאוד לגמול מהנקת לילה בשלב כל מוקדם. מה עוד, שמאוד חשוב שהם יאכלו מספר רב של ארוחות ביום.
אם למשל הם בני 3 חודשים ומתחילים לגלות את העולם, ובמשך היום אוכלים ארוחות קטנות יותר, יש מצב שבלילה ירצו יותר לינוק.
אני חושבת שהמפתח לבעיה שאת מבטאת כאן זה למצוא לך עזרה בבוקר כדי שייקחו אותם למשל לטיול, יתנו להם בקבוק של חלב שאוב ושאת תוכלי לישון.
תנסי לחשוב באילו שעות ביום את יכולה לשאוב ולהשאיר את התינווקת עם מישהו אחר שיטפל בהם כדי שאת תשני (בשעות הבוקר כשהבן הגדול בגן)

מה דעתך על הכיוון הזה?

עוד הרבה זמן ...

מצטערת לבאס ...
פעם קראתי איפשהו שעד גיל שנה תינוק "רשאי" להתעורר לאכול בלילה וזו המדיניות לפיה התנהלתי . גם עם הגדולים וגם עם התאומות.
מה שמעניין שאחת התאומות דווקא התחילה לישון לילות יחסית מוקדם אבל אחותה הסוררת החליטה להחריב לי את האושר

ככה זה כשיש שתיים
מאחלת לך לילות שקטים עם הנקה אחת בלבד

למעלה