מתי הם מתחילים לישון לילה רצוף??

מתי הם מתחילים לישון לילה רצוף??

עכשיו שחזרתי לעבודה אני מותשת מהלילות שתומר עושה לנו אני עדיין מניקה והרבה חברות אומרות לי שזה בגלל זה שהוא רעב ועד שאני לא אעבור לבקבוק זה ימשיך ככה - הוא בדר"כ מתעורר פעם אחת בסביבות 3-4 לאכול ואז ישן עד שש אבל בחודש האחרון פתאום יש הרבה ימים שהוא קם 3 פעמים בלילה הוא רגיל לקבל ישר ציצי שהוא קם בלילה ותוך חמש דקות בערך הוא חוזר לישון שאנחנו מנסים (או יותר נכון אבא שלו מנסה) להרגיע אותו בדרכים אחרות זה לא ממש עובד הוא בן חצי שנה ועוד לא נראה לי שזה שיניים

מצטערת שאינני יכולה לעזור אבל../images/Emo24.gif

אני מקווה שזה יסתדר במהרה. חוץ מזה שלפעמים הילד רוצה ציצי לא כי הוא רעב אלא הוא זקוק לחום שלך ול"זמן אמא" במיוחד כשעכשיו חזרת לעבוד. וחוץ מזה גם ילדים שאוכלים מבקבוק קמים בלילה לפעמים הרבה פעמים זה מאוד אינדיוידואלי (יש גם תינוקות יונקים שישנים לילה שלם) אז אני שולחת לך חיבוקים וחיזוקים וירטואלים אני מניחה שעוד מספר חודשים גם אני אגיע לשלב הזה ... יעלי רק בת 7 שבועות ולכן זה לגיטימי שקמה פעמיים-שלוש בלילה ביי אשרת

רותי&ע

New member
אנחנו רק בחודשים האחרונים הגענו

למצב בו יש יותר לילות שקטים מלילות עם יקיצות. ואני מדברת של גיל שנתיים ורבע. ממה שאת מתארת הוא לא מתעורר מרעב והציצי=מוצץ. השאלה אם נוח לך אם זה. אם לא נוח לך שזהו אמצעי ההרדמה אז את צריכה להרגיל אותו להרדם עם אמצעים אחרים.

רק השבוע הוא הסכים לקחת

מוצץ בפעם הראשונה (קסמי המטפלת עבדו ) וממני הוא עדיין לא מוכן לשמוע על זה שאבא שלו מנסה זה רק מכעיס אותו יותר ובמקום לחזור לישון ישר הוא מתחיל להתעצבן באמת ואז לוקח לי יותר זמן להרגיע אותו אני יודעת שזה מעגל סגור - נוח לי לשלוף ציצי ולחזור לישון תוך כמה דקות ולא להתחיל לנסות שיטות אחרות באמצע הלילה

אני בעד מה שנוח

ואני גם דוגלת בגישה שכל מה שמאפשר לכם לישון כמה שיותר, מבורך, גם אם זה לא בדיוק מה שכתוב "בספר". אם תומר נרדם חזרה תוך כמה דקות עם ציצי ואם את עדיין נהנית מההנקה בכללי ולא מעוניינת לגמול אותו, אז זה נראה לי בסדר גמור ומקסימום אל תספרי לאנשים איך בדיוק הוא נרדם וכמה פעמים הוא קם. הרי לא משנה מה תעשי, תמיד יהיה מישהו שיחשוב שזה לא בסדר / לא נורמלי והילד שלו ישן לילה שלם מגיל שבועיים
. בקיצור, תעשי מה שנוח לכם ותרגישי טוב עם זה. לדעתי תומר עוד צעיר בשביל בשביל השיטה שמתוארת במאמר. שחר היתה יותר גדולה כשהתחלנו ( בת 11 חודשים ) וזה לקח כחודשיים. עם הזמן הבנתי ששחר לא עושה שום דבר לפני שהיא בשלה לכך וכל הנסיונות להאיץ בה לא הצליחו לנו. לכן גם אפשרתי לה להרדם אצלי בידיים כל עוד היא רצתה את זה ופשוט לא סיפרתי לאנשים. ולילה אחד היא הצביעה על המיטה ואמרה לי "רוצה פה!" וזהו. אז אני זורמת איתה ולא מנסה להלחם בה וככה יותר קל לשתינו. כמובן שאם היו עוד ילדים בתמונה יתכן והייתי צריכה למצוא פתרון אחר, אבל אין וזה היה נוח לכולנו רוב הזמן.

הזדהות....ומבט לאחור

גם אנחנו עברנו תקופה מאוד קשה של חוסר שינה במשך שבעה חודשים. הסיפור הזה כל כך מוכר לי ואני יכולה רק להזדהות ולעודד אותך שגם זה עובר. לדעתי זה לא קשור לרעב אלא לבשלות ויכולת להרדם לבד וגם ברצון שלו להשלים "שעות אמא" מאז שחזרת לעבודה. וזה גם כן יכול להיות מהשיניים בגיל הזה. ההנקה יכולה להיות חלק מהפתרון ולווא דווקא הבעיה. זה לוקח זמן עד שהם לומדים להרדם לבד, ובגיל חצי שנה הרבה תינוקות לא בשלים לכך עדיין, ללא קשר לשיטת התזונה. אני חזרתי לעבודה כששחר היתה בת חמישה חודשים ועדיין ינקה באופן מלא. כל עוד הייתי בבית היא כבר ישנה לילה שלם (מגיל חודשיים-שלושה בערך). כשחזרתי לעבודה היא התחילה להתעורר הרבה בלילה, והתדירות הלכה וגדלה, עד שבגיל שבעה חודשים זה הגיע לכל שעה שזה 9-10 פעמים בלילה. היא היתה בוכה ומבקשת אותי והדבר היחיד שהיה מרגיע אותה היה לתת לה לינוק ואז היא היתה נרדמת תוך 5 דקות. כמוך, הייתי מותשת ומתוסכלת והייתי מגיעה בבוקר לעבודה כמו זומבי. הסביבה "האשימה" את ההנקה והמליצו לי לעבור לפורמולה. החזקתי מעמד עוד כמה חודשים ובסוף נשברתי וגמלתי אותה בגיל 11 חודשים. אך לצערי התוצאה היחידה של הפסקת ההנקה היתה ששחר המשיכה להתעורר בדיוק באותה תדירות רק שעכשיו לא היתה לי דרך קלה להרדים אותה בחזרה (היא מעולם לא לקחה מוצץ). כך שהייתי צריכה להתמודד גם עם חוסר שינה, וגם עם טראומת הגמילה המוקדמת (של שתינו...) בסופו של דבר שחר למדה להרדם בחזרה לבד אבל זה לקח חודשים רבים, ולדעתי הגמילה רק האריכה וסיבכה את התהליך. אנחנו למדנו אותה בעזרת השיטה המתוארת במאמר המצורף. רק היום כשהיא בת שנתיים וחודש היא ממש יושנת לילה שלם ואם היא מתעוררת היא יודעת להרדם בחזרה לבד. ורק בשבועיים האחרונים היא למדה גם להרדם לבד בשעת ההשכבה (עד עכשיו הייתי חייבת להשאר איתה בחדר עד שהיא נרדמת). בדיעבד כנראה שהיינו צריכים ללמד אותה להרדם בחזרה לבד, בדיוק כפי שעשינו אך מבלי לגמול אותה לפני שהיא שהיתה מוכנה לכך. אפשרות נוספת שלא חשבתי עליה אז היא לינה משותפת שלא מתאימה לכולם, אבל לנו זה יכול היה להיות פתרון טוב ואולי גם לכם? אבל זה כבר חוכמה שלאחר מעשה, וראיה לאחור היא תמיד 6/6 אז אני סולחת לעצמי...

תודה ../images/Emo20.gif גרמת לי לחשוב פעמיים

על הגמילה עכשיו .. אני נשברתי די מהר עם השאיבות ככה שעכשיו הוא מקבל פעמיים ביום תחליף ושאר היום יונק ולפעמים די מפתה אותי לגמול אותו לגמרי וזהו בגלל הלילות אבל הסיפור שלך גרם לי לחשוב פעמיים

לאה_מ

New member
אורי בן שנה. עד שחזרתי לעבוד

(כשהוא היה בן 4.5 חודשים) הוא ישן לילות רצופים. מאז שחזרתי, הוא מתעורר בלילה, כדי לינוק, או סתם כדי לוודא שאמא שם. והיא שם. כלומר, אני שם. אורי ישן איתנו, ומבחינתי זה סידור נפלא. אני לא קמה בלילה, מקסימום מסתובבת על הצד, לאורי יש אמא זמינה מתי שהוא צריך ורוצה, ולמרות שלעתים הוא קצת מפריע לי, אני בטוחה שהיה לי קשה יותר לקום אליו מספר פעמים בלילה. וחוץ מזה, אין דבר מתוק יותר מפרצוף עגול של תינוק ישן באמצע הלילה מתחת לפוך...

בלילות האחרונים באמת השארתי אותו

איתנו במיטה אבל.... זה רק הפריע לי לישון כי כל הזמן פחדתי שהוא יתחפר מתחת לפוך או שאני אתהפך עליו ושמעתי כל אנחה שלו בקיצור זה לא ממש עזר חשבתי שאולי זה קשור לזה שחזרתי לעבודה אבל בסופי שבוע אין שום הבדל

לאה_מ

New member
כמובן שאין הבדל בסופי שבוע...

את חושבת שהוא יודע איזה יום היום? או מחר? אם את לא כאן 100% מהזמן, אז אני צריך לוודא אחת לכמה זמן שאת נמצאת.

לילות לבנים

יש גיל מסוים (בין 8-12 חודשים לפי הילד) שלדעתי מתאים לקיים "סדרת חינוך" צריך לקחת בחשבון כמה לילות קשים ואם מדובר בתינוק יותק אז הכי עובד שאבא מתגייס למשימה וישן בחדר הילדים (למשל על מזרון) בכל התעוררות אבא אומר שהוא נמצא ומחזיר את הילד לישון. אצלינו זה עבד אבל רק מתי שהחלטנו וגם באמת האמנו שהתינוק מסוגל. מדי פעם שוב המתוקי מתעורר בלילה ואז עושים סדרת תזכורת. זה נכון לגבי שני ילדיי הגדולים ששניהם ינקו עד גיל מאוחר (שנה ושלושה ושנה וארבעה) אבל אני אף פעם לא הייתי תחליף למוצץ, או דרך ךהרגע. לי זה לא התאים. ההנקה היתה אוכל וככזאת לא היתה לי סיבה להניק כל הלילה. בני השלישי ישן לילות רצופים מיומו הראשון (גם בבית יולדות לא הצלחתי להעיר אותו להנקה) וגם כשחזרתי לעבוד לא התחיל להתעורר בלילה. לכל אחד יש אופי משלו. יש לי חברה שהיתה אומרת שאצלה הילדים לא מתעוררים בלילה כי הם יודעים שאמא ממש לא נחמדה בלילה.

יערה+

New member
לדעתי זה שטויות,

הוא לא מתעורר כי הוא רעב בגלל שאת מניקה. ירין בן 16 חודשים, גדל על מטרנה מגיל 7 שבועות, ועדיין מתעורר בלילה. זה ממש לא קשור להנקה, אז אל תפסיקי בגלל זה. זה אינדבדואלי לכל ילד, אם הוא קם או לא בלילה ואין תשובה על השאלה הזו. אני רק מאחלת לך ימים ולילות קלים יותר.
יערה

למעלה