..מתי העוגה מוכנה???

judi1

New member
..מתי העוגה מוכנה???

...הרגע מתקשרת אלי רינה .. החברה הכי טובה.. בקול די לחוץ.. " עוגת הגבינה שנתת לי הבוקר מזה חצי שעה בתנור, ..אבל איך אני יודעת אם היא מוכנה?" .."תרגישי אותה" אני עונה.. .. - מרימה לי גבות..
.."תריחי" אני מנסה שוב.. ...
..."תראי שהיא לא מתנדנדת באמצע"..
"תראי שהצבע זהוב -שחום"..
"תסתכלי אם זה מתחיל להסדק עוד רגע"..
.."טוב... אני כבר באה.."
..ככה זה נשמע.. יש, כנראה, דברים מסוימים בבישול, שצריך את הנסיון הישיר והממשי.. ..לא תיאור מילולי או תמונה.. ..את הדבר האמיתי.. .. כמו לתאר לכם איך נראים תווי הפנים של פלוני.. ..ולכו תמצאו אותו ברחוב..
 

terroir

New member
צריך אומץ...

כל האבחנות שנתת (במקרה של עוגה) הן הקריטריון הנכון לבדיקת מוכנות. כלומר, אפשר לנקוב בזמן אפייה, אבל הוא משתנה מתנור לתנור. אפשר להמליץ לחורר את העוגה בקיסם (כמו בצליית בשר, שהקריטריון הבטוח למידת הצלייה הנכונה שלו היא ע"י תחיבת מדחום למרכזו), אבל זה לא מנומס לעניין לנקב בקיסמים עוגות שהמראה החיצוני שלהן מאוד חשוב. במאפייה רצינית לא יחוררו את העוגות בקיסמים (כי קונים רציניים לא יאהבו את הרעיון של לקנות עוגה מחוררת). הדרך הבטוחה ביותר היא להשתמש בקריטריונים איכותיים כמו שתיארת. וכדי ללמוד אותם, באמת צריך שני דברים: הראשון - אומץ. לא להוציא את העוגה לפני הזמן. כשהקריטריון מתקיים, רואים בבירור שהוא מתקיים. כל ההיסוסים נובעים מכך שהקריטריון עדיין לא מתקיים, והבשלן חסר הנסיון מפחד לפשל. השני, כפי שאמרת, נסיון. בפעם השנייה והשלישית הדברים נעשים הרבה יותר קלים.
 
למעלה