מתי העולם הזה אמור להיחרב לפי

למואל א

New member
מתי העולם הזה אמור להיחרב לפי

תורות היוגה? הרי היקום נוצר ונחרב במחזוריות אינסופית, וכך עוד אינסוף יקומים. בכל מקרה, יש כל מיני הסברים על "קאלי יוגה" וכל מיני תקופות ולפי זה קראתי איפשהו שאנחנו נמצאים כרגע באמצע או שיש עוד אלפי שנים עד שהמחזור הנוכחי יגמר, השאלה היא אם זה באמת "הלכה למעשה" כמו המאמינים ביהדות שהעולם בן כמה אלפי שנים או שאלו שיכול להיות שהמין האנושי יחרב הרבה לפני כמו למשל ב 2012. הרי אם המין האנושי לא יחרב, מה שבטוח זה שיהיה שינוי אבולוציוני במאה שנים הקרובות מאוד מאוד משמעותי, ז"א שילוב של האדם עם הטכנולוגיה, עד כדי כך של העברת המיינד לעולם וירטואלי ויצירת עולם אחר וזכרונות שונים, שליטה על חלומות, מימד זמן אחר וכו' ואז זה כבר מחזיר אותנו למה שהיוגה מתארת שהעולם הזה הוא אכן חלום ואשליה. הרי אני לא מדבר על מדע בדיוני, כבר היום עובדים על הדברים האלו, מעט מאוד, אבל ההתפתחות הטכנולוגית מאוד מהירה ואף מכפילה את עצמה כך שאם לא ישתמשו בדברים לרעה כדי להשמיד את הכל(מה שיותר סביר שיקרה) אז החיים ישתנו בצורה מהותית.

yoyogaga

New member
לפי הקאלי יוגה

נדמה לי אנו בתקופה האחרונה שאחריה יבוא החורבן ורוב הנשארים איך לא יהיו מאיזור הודו. לגבי תיארוך אני לא בטוח שיודעים אבל לפחות סרטון אחד שראיתי דיבר על משהו סביב העשור הנוכחי
(סאםנאם
) לדעתי כל הנביאים והנבואות לא צפו את הופכת המכונית את תגליות החשמל את הופעת המחשב את הרפואה המודרנית.... אבל ידעו לחזות את קץ האנושות... בכל התרבויות קטסטרופה מחכה בסוף... זה כנראה משרת אינטרסים רבים של האמונה עצמה (מי שמאמין ינצל ומי שלא לא) לגבי כל מה שכתבת על העברת המיינד לעולם וירטואלי, אני די סקאפטי לעתיד הקרוב. אין כיום שום התקן שמסוגל לשחזר זכרונות (להקליט מחשבות ולשדרן חזרה למוח) מדענים מסוגלים לגרות אזורים במוח ולגרום לנבחן להריש משהו להריח ריח או להזכר במשהו אבל אי אפשר לתרגם את זה ליכולת הקלטת זכרונות ושכתובן בין השאר בגלל מורכבות המוח, העובדה שהוא משתנה כל הזמן, סינפסות נוצרות ונהרסות כל הזמן, מסלולים עצביים נוצרים ונהרסים, והדברים שונים מאדם לאדם וקשים לזיהוי צורני (כלי דם עצמות גידים ניתן לראות מסלולים עצביים ברקמת המוח קשה עד בלתי אפשרי) כמו כן למיטב ידיעתי התהליך החימי שבעקבותיו נשמר הזכרון, ונשלף בחזרה לא ברור לחלוטין, ולבסוף כמות התהליכים היא גדולה (זכרון לא נשמר במסלול עצבי יחיד אלא בהרבה מאוד) בקיצור למרות שקורצוויל טען שתוך 30 נגיע לזה לדעתי זה רחוק בהרבה, למרות שאולי רמה מסויימת של זכרון תוכל להיות משוחזרת במסלולים עצביים ספציפיים. למשל ניתן יהיה "להקליט" פעולות של שרירים היוצרות פולסים חשמליים, ולשדר אותן במידת הצלחה מסויימת חזרה לשרירים. או פעילות שנקלטת בעצבים המובילים אל המוח אוזן ועין, ואולם לא מדובר בשחזור זכרון אלא בשחזור מראות וקולות או ריחות ותו לוא. כיום מצלמות וידאו מסוגלות לבצע דבר כמעט וזהה.

למואל א

New member
תודה על ההסבר

לגבי השתלת זכרונות וחוויות, אני לא מדבר אפילו על הנדסת המח, אני יודע שזה יקח עוד זמן... אלא על דמיון מודרך, היפנוזה וחלומות שקופים הרבה יותר מתקדמים ממה שקיים היום, יותר מתקדמים כי יהיה ניתן להשתמש בעזרים כמו סימולטורים הרבה יותר מתקדמים. ראיתי שעשו ניסוי כזה עם ילד, שסיפרו לו: אתה זוכר ששחית עם דגים? דולפינים, והראו לו תמונה שלו שוחה עם דולפינים ואז הוא "נזכר" שזה קרה. היום בעזרת כדורים ניתן להשפיע על מצב הרוח וחיי היומיום בצורה מבוקרת, וכשאנשים מאמינים במשהו בצורה מאוד חזקה זה יכול להשפיע עליהם גם פיזית, לדמיון והמח יש כח אדיר שהיום רק מתחילים לגלות אותו. ראיתי גם שצבא ארה"ב משתמש בטכנולוגיות של סימולטורים מאוד מתקדמים שזה ממש 100% כמו הדבר האמיתי כדי למשוך בני נוער, ואף שולח מזלט"ים לאפגניסטן ומקומות אחרים כשנוהגים אותם טייסים מארה"ב! לא אימונים אלא מלחמה אמיתית. והראו גם ב IBM שהמשרד כמעט ריק אבל כולם עובדים, מהבית, ועושים פגישות ב second life. גם אם יש פה ושם נבואות שהתגשמו זה לא כ"כ משנה, כי המין האנושי זה רק הגיוני שיכחד מתישהו, ואם לא אז הוא פשוט יעבור להיות משהו שונה לחלוטין, זה כמו שאנחנו צאצאים של אמבות... זה לא עד כדי כך גם משנה אם רק אני אמות או כולם גם ימותו יחד איתי מה שכן מעניין, שוב, זה לגבי התפיסה של גלגול הנשמות, כי דיברתי פעם עם חבר פילוסוף על כך שגם אם עכשיו יגיע סוף המין האנושי באיזה אסון אז להודים זה לא משנה כי הם מאמינים בגלגול, ואז הוא ישר ענה לי-אבל איזו משמעות יש לזה בכלל? הגלגול הבא שלהם יזכור שהוא היה ראמש, קרישנה? אם לא, אז זה כלל לא משנה. זה בדיוק אותו דבר כמו פנתאיסט מערבי, אז הוא יכול להתנחם בכך שהגוף שלו מת, אבל המהות/היקום ממשיכים לנצח, והוא רק מחליף צורה, או אתאיסט שפשוט מתנחם בכך שלא יהיה שום סבל כפי שלא היה לו סבל וצרכים לפני שנולד.

yoyogaga

New member
לכל האמונות יש בעיה

הבעיה היא הוכחת הטענה. המדע הוא היחיד שפיתח צורת חשיבה של חקר האמת. אף אמונה לא יכולה להוכיח את עיקריה בכלים מדעיים. כשהינך בא אל כל אמונה ומטיל אפשרות שאפילו והדבר קיים הוא מתקיים רק בחלק מהמקרים ובחלק לא, כאפשרות, לאמונה אין יכולת הוכחה בעד או נגד. מכאן שלגלגול הנשמות ניתן לטעון שאולי הנשמה חוזרת לאלוהים לאחר המוות. ואולי האלוהים הוא אחד מני אינספור, אולי הם מקיימים בינהם תחלופת חלקי נשמות למשל אולי יש אלוהים מסויימים מתוכם שלא יתחלפו בחלקי הנשמה עם האחרים עדי נצח למשל. ואולי חלק מהם מעניקים פרסים לצדיקים ועונשים לחוטאים, וחלק אולי להפך. גומלים לצדיקים בעונש ולחוטאים נותנים פרס. כשחושבים על ההיתכנות של קיום עולמות רוחניים/עליון ניתן להגיע לכל דבר. וזו בדיוק עקב אכילס של האמונה. מדוע שדעתו של אלמוני או קבוצת אלמונים שחיה אי שם בנבכי ההסטוריה היא זו שתדריך אותנו בחיינו שלנו ולא שכלנו שלנו? אנחנו טיפשים ממנו? היו לו כלי מחקר משוכללים משלנו? אני למשל מוצא את המחשבה שאין לנו זכות בחירה אמיתית כמעניינת. בהתבוננות בטבע כמובן בצורות חיים (ודומם) פחות מפותחות הנך יכול להגיע למסקנה שמאורעות חיצוניים מעצבים ואחריים על פעולותיו של בעל החיים/העצם. אם כך מדוע לא יהיה כך גם לגבינו. איננו משכילים להבין את מורכבות ודקויות המאורעות החיצוניים שפועלים עלינו למלואם, ולכן אנו מייחסים לפעולותינו רצון חופשי למשל. ואולם יתכן בהחלט ואין כלל רצון חופשי. וכך נפתרת לך כל בעיית הנשמות, השכר והעונש ושאר הלכות מצוות ונוהגים דתיים שרווחים ופושים על פני כדור הארץ.

למואל א

New member
לא דיברתי על הבעיה הזו אלא על עקביות

בתוך האמונה עצמה, גם אם אתה מקבל את כל הנחות היסוד שלה. באמונות שמניחות המשך ישיר לאחר המוות הפיזי יש עקביות מסוימת, גם אמונה שמניחה שהנשמות של כולם חוזרות לאלהים לאחר המוות יש עקביות, אין "צדק" אבל זה מה שיש כי אין בחירה חופשית, או כי המעשים שלנו לעומת אלהים זה כמו ילדים קטנים ואחרי שמתים מבינים שזה הכל הבל או משחק וכו'. אבל באמונה שמניחה ש: יש קארמה וזה נוגע לך, ז"א את ההתקדמות הרוחנית שלך, או להיפך את הרוע שלך, אתה תשלם בגלגול הבא, זה סתירה עצמית מאוד משמעותית, נניח תאמר כזה דבר לפושע, ותוכיח לו שיש גלגול אז הוא יגיד שלא אכפת לו, מי יענש? יוולד מישהו אחר בעולם אחר בזמן אחר בלי שום קשר אליו, זה כמו שתאמר לי על יקום מקביל. אם אני כאן מאוד סובל, ואז יבוא מישהו ויראה לי ויוכיח לי שהלמואל המקביל מאוד מאוד נהנה כל רגע בחייו, או להיפך, שיש למואל שסובל פי מאה, זה לא נוגע לי. אפילו אם תשווה את זה לילדים, אז לרוב האנשים אכפת מהילדים שלהם וגם מגדלים אותם וקשורים אליהם אבל עדיין הם לא המשך ישיר שלך, זה אנשים אחרים שקשורים אליך בצורה כלשהי, לכן זה טיפשי לומר למישהו שבמחזור חיים הנוכחי הוא לא יגיע להארה אבל בזכות מה שהוא עושה אז עוד 3/459 מחזורי חיים "הוא" יגיע להארה, מי שיגיע אז להארה זה מישהו אחר לגמרי. יותר הגיוני שהיו מתיחסים לזה כמשהו אקראי שפשוט קורה ביקום (כמו הגישה המדעית, שפשוט יש תהליכים של סיבה ותוצאה שלא קשורים לצדק או דווקא למעשים שלנו) ולא מנסים להסביר לבנאדם שזה נוגע אליו ישירות וכדאי לו לתרגל ולעשות כך וכך כי בעתיד זה ישתלם לו. זה מסקרן אותי כי אני מוצא הרבה חכמה ביוגה, וזה נושא די מרכזי בכתבים של היוגה, אז אני מנסה להבין איך הם תופסים את הגלגול כבעל משמעות או ערך כלשהו

yoyogaga

New member
אנחנו מדברים על אותו דבר

האמונות לא יכולות להוכיח את עיקריהן. בניגוד לחשיבה המדעית שרואה בחשיפת האמת את העיקר וכל תאוריה איננה תקפה כל עוד ניתן לערער עליה, והיא בגדר אפשרות לצד אפשרויות נוספות אם לא הוכח אחרת. האמונות בנויות על הגיון מוגבל. כלומר יש הגיון והסתמכות על תצפיות, מסויימים. בסיפורי האלים של יוון יש הגיון. עד כדי שפרויד מצא שהם מבטאים לבטים נפשיים רבים של האנשים, יש סיבות לכל אמונה ואולם זה תמיד בצורה מוגבלת. ולכן מצד אחד תמצא חכמה עממית באמונות, ואולם לא אמת מוחלטת במקרים רבים.

למעלה