בגלל ששגיא נעמד במיטה כבר הרבה זמן, נגרמו לנו מס´ היתקפי-לב, ואז בלב כבד הוצאנו לו את המכשיר. לי לא היה אכפת שהוא ימשיך לישון איתו עד גיל 18 (חבל יהיה לקחת אותו לטירונות).
למה להפסיק?? גיל הסיכון למוות בעריסה הוא חודשיים עד שנה. אנחנו עוד לא שנה. כשנגיע לשם נחשוב על זה. בינתיים, הבייבי סנס נותן לנו שקט נפשי בלי אזעקות שווא.
מה יהיה עם הלחץ הזה שלא נגמר? אצלנו שניהם ישנים עם בייבי סנס/איינג´ל קר, אבל במהלך הלילה בזמני ההנקה עוברים לישון איתנו וכמובן ממשיכים בשינה איתנו כיוון שגם הם וגם אני נרדמים תוך כדי... הייתי בטוחה שבקרוב כבר נוכל לנשום לרווחה בעניין הזה. יעל
לפני שנולדו התאומים היינו לחוצים מה לעשות עם נושא הביבי סנס. חברה רופאת ילדים אמרה לי לא לקנות מכשיר של שילב כי הוא יקפיץ אותנו לשוא ובפועל הוא מגיב רק להפסקת נשימה ולא להפסקת דופק, (או להפך). היא המליצה שנקבל מוניטורים של בית חולים ואמרה שאנחנו זכאים להם בגלל שנפטר לנו ילד בן פחות משנה. ובאמת אנחנו זכאים וקיבלנו מוניטורים כאלה הנדבקים במדבקות לחזה של התינוקות ומהם יוצאים חוטים למכשיר. וזה גם לנשימה וגם לדופק וגם ללב וגם עושה קפה. את ההתקנה הראשונה צריך לעשות רופא ולכן החברה באה להתקין. מסתבר שהעסק הזה מסובך אמים והילדים המחוברים לחוטי חשמל עשו לנו ´חום´. חוץ מזה שהמכשיר מרעיש בצפירות אימים שהיינו צריכים את בעלה המהנדס של החברה הרופאה בכדי להשתיק את העסק. המכשירים שכבו עוד שבוע בחדר הילדים עד שהזמנו את נציגי השרות של קופ"ח הכללית שיקחו את זה והילדים ישנים במיטתם ללא מכשיר האזנה פרט לאוזנים של אבא ואמא שישנים בחדר השני.
אם את ישנה בשקט ללא מכשיר וסומכת על עצמך, זה בסדר. אני לא הייתי מצליחה לעצום עין וברור שזה בראש שלי. איזה יופי שאת נכנסת אלינו סוף סוף. ספרי לנו על הקטנטנים ואולי אפילו תמונות....שנתענג.
אבל: לפני כחודשיים נפטר ילד במשפחתה של גיסתי בגיל שנה. בבדיקת הפטולוגיה הסתבר שהילד הקיא ונחנק למוות. יתכן ששימוש בביבי סנס או מכשיר מקביל היה יכול להציל את חייו. לידיעתכם חן
ולכן אני מוותרת לעצמי וממשיכה להשתמש בביבי סנס+אינטרקום (שילוב מנצח) ואני הרבה יותר רגועה. גם אני מכירה סיפור על תינוקת מהמשפחה המורחבת הרחוקה שנפטרה בגיל 10 חודשים בלילה במיטה לאחר טיסה מישראל לקנדה (לביקור אצל הסבתא). אמא שלה לא עמדה בכאב ובסבל והתאבדה לאחר כמה חודשים....עצוב. אגב, הייתי רוצה לעבור שוב את הקורס בהחייאה, אני מרגישה שלא הפנמתי אותו טוב מספיק ואני זקוקה לריענון.
כשילדתי היה אפשר לעשות קורס כזה בבה"ח ב 50 ש"ח. אבל כיוון שבוקושי עמדתי על הרגליים ודי סבלתי באופן כללי, זה פשוט התפספס, עד היום אני מכה על חטא שלא עשיתי אותו. אני רוצה לברר איפה אצלנו באיזור ניתן לעשות קורס כזה (מושב ליד קרית מלאכי), או איפה מבררים דבר כזה, בטיפת חלב לא יודעים.
טיפת חלב בשיתוף מדריכים ממגן דוד דום מעבירים קורסים בהחייאה בתשלום סימלי של 10 ש"ח למשתתף. אולי ארשם לקורס כזה בטיפת חלב השכונתית. אני יודעת שהסיפור הזה מאוד מאוד עצוב, במשפחה שלי ניסו להסתיר אותו ממני, אבל בסוף זה התגלה לי. אני חושבת שצריך לדעת מזה ולנקוט באמצעים ככל האפשר.