מתי התחילה הפילוסופיה של העצמה?

zohar8

New member
מתי התחילה הפילוסופיה של העצמה?

שלום לכולם, האם מישהו יכול לספר לי מתי התחילה הפילוסופיה של ההעצמה? מתי - באיזה שנה - הגיעו למסקנה שניתן להפיק עם אנשים תוצאות טובות יותר דרך העצמה ולא דרך ביקורת? ומה אפשר לספר על זה?? תודה זוהר

מאיפה בא לך הרעיון הזה...

שעוצמה זה פילוסופיה? ולעצם העניין, את מעדיפה שיפנו אלייך בביקורת או בדרך של עוצמה???

האהבה 100

New member
את בעד "טיפול" באמצעות ביקורת?

גם אני חושבת לפעמים ככה. כי ביקורת מכאיבה,והכאב גורם להתניה חיובית בדרך כלל מאד אצל כל חיה. ואנחנו אחלה חיות.נכון?

התניה חיובית - התניה שלילית ומה

ומה שביניהם.. למה את קוראת התניה חיובית? לזה שכשאת אומרת לכלב שב, הוא יושב - האם זו התניה חיובית? חיובית מבחינת מי? הכלב או את? התניה שנוצרת מתוך כאב, הייתי מגדיר כהתניה שלילית, למה ומדוע? נניח מצב היפוטתי (כזה דמיוני, שלא יכול לקרות בכלל במציאות
) והורה הולך עם הילד הקטן שלו ברחוב. לפתע הילד יורד מהמדרכה לכביש... ההורה מושך את הילד בחזרה למדרכה וגוער בו משהו בד"כ בסגנון של "אל תרד לכביש" -עכשיו, היות שהילד הוא ילד, והמוח האנליטי שלו עדיין לא הכי מפותח, הוא לא בדיוק מבין מה הוא אמור "לא" לעשות שכן המוח לא מדבר בלא תמונות, אלא בכן תמונות. ואז הילד צריך לרדת לכביש כדי להבין מה לא לעשות. אז הילד יורד שוב לכביש, ושוב הוא חוטף גערה הפעם מלוות בצעקה (אני מקצר) "לא לרדת לכביש! אסור! זה פויה" בפעם השלישית הילד חוטף כאפה ומבין שלרדת לכביש פירושו כאפה כואבת מאבא/אמא.. והיות שגם אבא/אמא אומרים שהם אוהבים ילד קטן שלהם, אזי גם ילד לומד שכאפה זה טוב, כדי מראה אהבה לילד שלך... ואז ילד גודל להיות באבלובה גדול, ונותן כאפה ילד שלו... למה ככה הוא למד נותנים אהבה..
יש דרך לתת ביקורת, שלא חייבת להיות מכאיבה.. היא גם לא חייבת להיות ביקורת, היא יכולה להקרא משוב, פידבק .. מילים פחות טעונות מהמילה ביקורת.. אז מי בעד "טיפול" באמצעות ביקורת?? שבוע נפלא רוח מדבר

וואו.רוח מדברית נשפה בעורפי....

עכשיו אני יודעת מאיפה זה בא.... בבלובה לא בא?????? חחחחחחחחח השאר עימדנו הפורום הזה זקוק למשבי רוח מרעננים

zohar8

New member
שאלה לאביבה

כולם השתגענו כאן או מה? אני שאולת באמת ובתמים מתי - תאריך - התחילו להאמין בהעצמה כפילוסופיה? האם את יודעת במקרה? זו שאלה הסטורית פשוטה ולא פתיחה של ויכוח על ביקורת לעומת העצמה.. זוהר8

שלום זוהר

אין לי מושג באיזו שנה לא חושבת שמה שיש כאן זה פילוסופיה של העצמה. זה יכול להראות פילוסופי מתוקף כך שאין כאן "הוראות שימוש" מדויקות כיצד להגיע לאושר והאהבה האין סופית והאמיתית ואני גם דנה בדברים ומשתמשת במילים. אני חושבת שהתקשורת היחידה שאפשרית היא טכסט. ויש פירושים לטסכס. מה שיש כאן זה מגוון הקשת של ההתיחסויות של אנשים כלפי אנשים. כמו בחיים גם כאן.

spectacular

New member
שלום לך,וברוכה הבאה.../images/Emo39.gif

אני חושבת ש "הפילוסופיה של העצמה" קיימת מאז שקיים האדם החושב, אני בטוחה שאם תתעמקי בכתבים עתיקים, תמצאי שהאדם תמיד חיפש דרכים להתעצם דרך המחשבה, במקור היהודי העתיק ביותר, התנ"ך, יש אין ספור דוגמאות לכך, מי אמר שהעצמה ובקורת סותרים האחד את השני, אי אפשר להכליל אנשים,לדעתי, וכמו כן מה זה תוצאות טובות יותר? טובות למי,טובות יותר ממה?

zohar8

New member
תודה טל,

האם את יכולה לתת לי דוגמאות?? יום נפלא זוהר

spectacular

New member
שלום זוהר,דוגמאות,

התנ"ך עוסק הרבה בנושא האמונה באל, הפולחנים הקשורים לעבודת האל, שימוש בסמלים,עמוד האש,ארון הברית, בדים עשירים בצבעים מיוחדים ,תכלת ארגמן שני, בנין בית המקדש כמבנה של כח ועצמה, בגדים מיוחדים-למשל בגדי הכהן הגדול, שימוש באבנים כמקור עוצמה,אודם ברקת שוהם ספיר יהלום וכו" שימוש בכלים מיחדים לקיום הפולחן הדתי, אמונה חזקה בדבר מסוים,במקרה הזה אמונה באל, קיום טכסים,תפילה,חוקים,סמלים,מנטרות, התאספות של הרבה אנשים המרכזים את כוונתם ומחשבתם בענין אחד, כוח של המחשבה,כוח דרך אמונה, האמונה ככלי ללהוציא לפועל את הכח של המחשבה. ידוע שאמונה באל עשויה לתת כח ועוצמה לאדם המאמין, האמונה באל היא רק כלי ,הכח קיים שם, אפשר לממש את הכוח שנמצא במחשבה בדרכים אחרות.

למעלה