מתי התחלתם לתת לילדים לאכול הכל?

שירי ל

New member
מתי התחלתם לתת לילדים לאכול הכל?

אני יודעת שיש המלצות של משרד הבריאות וכו´ ועד היום גם עמדתי בהם בכבוד. אופיר בת 9 חודשים, יונקת ואוכלת רק פירות וירקות מרוסקים. אבל אתמול נפגשתי עם כמה חברות עם ילדים בגילה, ו... ראיתי שאני האמא ההסטרית היחידה! כולם נותנים לילדים מכל מה שבא ליד. באומץ רב נתתי לאופיר בורקס והיא לקחה ממנו ביס ענק שחשבתי שאני מתה- אבל באמת לא קרה כלום! אז אולי אני קצת מגבילה אותה יותר מדי? מתי אפשר באמת לתת להם לשבת ליד השולחן ולאכול מה שבא להם (ברור שבגבולות ההגיון, לא פיצוחים ולא דברים שאפשר להחנק מהם) ועד כמה אתן נצמדות להמלצות של משרד הבריאות?

אצלנו מגיל 6 חודשים

אורן ישבה איתנו לשולחן ואכלה איתנו ארוחת ערב ובוקר בשבתות. ראיתי בגן שהיא אוכלת לחם עם קוטג´ וחומוס, חתיכת עגבניה ביד. אורז ואטריות בצהריים, תירס, זיתים, קציצות טבעול - אז למה לא בבית. היום היא בת שנה וחודש ואוכלת כל מה שאנחנו אוכלים. (כמובן שלא פיצוחים).

מאז שתומר התחיל ללכת לגן

בהתחלה ניסיתי להגיד להם מה לתת לו לאכול ומתי, אבל ראיתי שזה פשוט לא מסתדר - כל הילדים כבר אוכלים מרק - תומר רק התחיל לטעום תפוח אדמה. כל הילדים כבר אוכלים פירות - ותומר רק התחיל לאכול תפוח מרוסק. בגלל שאני סומכת מאוד על הגננות והמטפלות בגן, נתתי להן לקבוע את הקצב, ואפילו הלכתי בעקבותם, והתחלתי לתת לו בבית לאכול דברים שהוא אוכל בגן. היום תומר אוכל ממש הכל, חוץ מפיצוחים כמובן, ודברים מסוכנים אחרים כגון ביסלי, ביגלה, וכ´, בכ"ז יש לו רק שש שיניים (חותכות, לא טוחנות) ומוצרי חלב שהוא רגיש אליהם. אני משתדלת גם לא שעועית או דברים אחרים שעושים גזים, כדי לא לקחת סיכון. אבל גם את זה הוא לפעמים טועם. אני אגלה בסוד שאפילו שהוא עוד לא בן שנה (בן 10 חודשים וחצי), הוא כבר אוכל ביצה בערך חודשיים. אני משתדלת להמנע ממתקים מיותרים (למרות שלעתים זה בלתי נמנע), ומכיוון שהוא מאוד אוהב מתוק, הוא אוכל היום גם פירות יבשים, עוגות שמרים, עוגיות רכות. בשוטף הוא אוכל עגבניות (גם שרי - אבל בהשגחה), ספגטי עם רוטב (חוויה), קוסקוס, אורז, עוף, אצבעות דג, חומוס, לחם עם חמאת בוטנים, ריבה, צ´יפס עם קטשופ - בקיצור, כמעט כל דבר שניתן להעלות על הדעת. אז יאללה, תתחילי לפנק את הילדה ולתת לה לטעום עוד דברים, שיהיה לה מעניין.

אצלנו אוכלים הכל מגיל 9.5 חודשים

מגיל 9.5 חודשים. ראיתי איזה בכי ואיזה עיניים היא פותחת כשאנחנו אוכלים דברים חדשים שהיא עוד לא טעמה או שאנשים בגלל אוכלים משהו לידה ולא מכבדים אותה (היה אצלנו ממש מלחמה - נטשתי את הקטע של טיפת חלב אם כי גם היא אמרה שאני יכולה לתת הכל חוץ מדברים שנחנקים מהם). והיא אוכלת הכל מכל וכל. אפילו עוף חותכים לה קטן קטן והיא מכניסה לבד לפה. היא יושבת איתנו בשולחן שלנו מגיל 8 חודשים אלא שאז קיבלה רק את האוכל שלה והיום כבר את האוכל שכולם אוכלים - רק במנה קטנה יותר.

הי חמודה! התגעגעתי...ולענייננו-

את יכולה להתחיל- גלי גם אכלה הכל בגיל הזה. לפעמים כמו שהוא- בשביל ההיכרות. אח"כ הייתי חותכת או לועסת לה אותו- במקרה שהיא התעקשה לטעום מהאנטריקוט של אבא, לדוגמא. בבורקס- שימי
יש גלוטן, שמומלץ לחכות איתו עד גיל שנה. אם את רואה שהיא בסדר, מפעם לפעם זה לא נורא. תיזהרי עם כל המתוקים- נורא קל להתמכר אליהם. אצלנו אוכלים שוקולד וגלידה וחטיפים רק אחרי ההשכבה, שאם לא גלי מחסלת הכל בלי לשים לב, ומכיוון שיש כבר שיניים- אנחנו ממעטים לתת לה. אז אפשר להתחיל לתת מהכל- רק במידה, לא חריף מידי, למרות שאני מאמינה שהיא תדחה כפית מלאה סחוג מעצמה, וכו´. תגידי- יש סיכוי לתמונות עדכניות? תשעה חודשים זה כבר ילדה גדולה!

שירי ל

New member
בקרוב, בקרוב - רק יתקינו לי את הסור

הסורק ואני אשלח תמונות. איך אצלכן? אני זוכרת את המפגש ההוא שכל הילדים התחילו לאכול בורקסים (אצל מאמאעוף)- זה היה כל כך נחמד! אז כשאומרים לטעם הכל זה לא כולל מוצרים מקמח? כבר חשבתי שאני אתן לה ספגטי עם רוטב...

אישית הייתי ממעיטה במוצרים עם גלוטן

אבל יש אופציות אחרות- איטריות ביצים או אורז גם יכולות להיות ספגטי עם רוטב. ובורקס אפשר לטעום. רק במידה ולא להגזים.
לכן, מאיתנו. אצלנו כבר אין תינוקת. יש מפלצת שאוכלת/הורסת מכל הבא ליד. אבל זאת ההרפתקה הגדולה. היא מבינה הכל, רואה הכל, סקרנית עד אימה. כיף אמיתי. הפכתי ממטפלת למגדלת. ובדרנית. טוב שיש מישהי שחושבת שאני הכי מצחיקה בעולם. והכי יפה גם...

שירי ל

New member
איזה כיף שיש פתאום עם מי לדבר

פתאום יש בנאדם קטן לידך... נשיקות לגלי!!!

לא ממש נצמדים...

עם יובל הקפדתי מאוד. עם מיכל - ממש לא. אחד המוצקים הראשונים שהיא אכלה ברצינות היה קציצה חריפה ("אשמת" המטפלת) ומאז היא אוכלת איתנו. מה שאנחנו אוכלים - היא גם, למעט כמובן פיצוחים ודברים מסוכנים אחרים.

אני הקפדתי מאד!

אחרי שאיה אכלה גרבר אפרסקים בגיל 7 חודשים וחטפה אלרגיה קשה - החלטתי שאני לא לוקחת איתה צ´אנסים. אנחנו הלכנו לפי ההנחיות שקיבלנו מרופא הילדים וחוץ מזה שכמה אנשים עיקמו את האף לא קרה כלום. אז היא טעמה את הביסקויט הראשון שלה בגיל שנה, סו וואט? - לא חושבת שנגרמו לה חסכים. איה לא נחשפה לגלוטן עד גיל שנה. ספגטי היא אכלה מאיטריות עשויות מקמח תירס או קמח אורז (סורי טלי אבל איטריות ביצים מכילות קמח וביצים, שניהם לא מומלצים לפני גיל שנה). פירות היא אכלה רק בננה, תפוח ואגס עד גיל שנה - והפירות היחידים שהוספתי לה מאז הם מישמש ואננס בגרבר (כי לא שמעתי אף פעם על מישהו שאלרגי לאננס). תותים, ומנגו שידועים כאלרגניים למשל אני אחכה עד גיל שנתיים. איה עדיין לא טעמה במבה. אני אנסה בשנה הבאה לפני הכניסה לגן רק כדי לוודא שהיא לא אלרגית (אם היא אלרגית לא הייתי רוצה שזה יקרה פעם ראשונה בגן), אבל אני לא מתכוונת להפוך את זה לחטיף בבית. אם את רוצה רעיונות לאוכל בכוון הזה - אני אשמח להציע. אני יודעת שאני חריגה, אבל אחרי התקפת אלרגיה אחת - הספיק לי.

שירי ל

New member
תודה על כל העצות החכמות ../images/Emo13.gif ושאלה-

אני יכולה לתת לה דברים לאכול ביד? היא לא תחנק לי? לדוגמא, בננה- היא לוקחת מזה ממש ביסים קטנים (או גדולים, איך שיוצא) ואני מפחדת שהיא תחנק מזה. (יש לה 2 שיניים תחתונות) או שזה כבר לא מסוכן בגילה?

בהחלט כדאי לתת לה.

זה מאוד מעצים את חוית האכילה. היא כבר אוכלת לא טחון? ז"א חתיכות? מעוך במזלג? מה שבעצם אני שואלת זה אם היא למדה ללעוס? אם כן, וכמובן שאת לידה- תני לה בננה בשלה ביד, ותראי איך היא מתמודדת.

imale

New member
היי שירי, גם אנחנו ככה בגלל המעון

רומי התחילה ללכת למעון בגיל 5 חודשים, ואנחנו בדיוק התחלנו טעימות, עם מעט מאוד אומץ (בננה ותפוח שטחנתי בבלנדר, קצת אגסים, ירקות מאודים ומרוסקים) ובמעון, ביום השני היא כבר אכלה 2 ארוחות של מוצקים: את הפירות המרוסקים ואת מרק הירקות. גם אני סומכת על המטפלות, וכיוון שעכשיו אני יודעת מה בדיוק היא מקבלת בגן, בבית אני מנסה את האלרגניים כמו תותים, אפרסקים, טחינה... ולאחרונה ניסינו במבה. עד עכשיו אין אלרגיות. רומי אוכלת פיתה (גלוטנית לחלוטין
) טעמה ביסקוויט ולחם... אטריות עוד לא ניסינו. רומי עוד לא לועסת, וכל חתיכה מתקבלת אצלה בקולות הקאה ויריקה החוצה (ולפעמים גם הקאה קטנה...
) ולכן כל מאכל היא מקבלת מרוסק, או כמו פיתה (או בורקס
) היא מחזיקה ביד ומלקקת-מוצצת עד שזה מתמסמס לו. (ראית אותה בפעולה
) מדי פעם אני מנסה לתת לה בננה או ירקות מאודים, רק מעוכים במזלג, לראות אם יש נכונות ללעיסה. עד כה, ללא הצלחה, והאוכל מגיע לבלנדר לריסוק יסודי. השבוע ניסינו גמדים, שהתקבלו בהתלהבות אדירה - אבל כיוון שרומי עוד קצת משתעלת ויש לה ליחה - נחכה עם מוצרי החלב למיניהם עוד קצת. לפי מה שראיתי, אופיר מתמודדת יפה עם מזונות חדשים... וכל עוד היא בהשגחתך הצמודה ומכל מאכל חדש רק טועמים ולא בולעים כמויות... לי זה נראה בסדר... אבל אני לא רוצה להמליץ לך לעשות כך או אחרת, ההחלטה והאחריות הם שלך כמובן
שיהיה בתיאבון

אושרתת

New member
אני התחלתי בגיל שנה בערך

לא יודעת מה הגיל הרצוי, נראה לי שזה תלוי כמה שיניים יש לילד לא? כבר לא זוכרת כ"כ. אני זוכרת שאמא שלי הביאה לה בגיל 9 חודשים בערך מלפפון חמוץ כשהינו באיזה ארוע וכמעט בלעתי את אמא שלי מהשאגה שלי, כ"כ נבהלתי שהיא הביאה לה את המלפפון והיא רק צחקה עלי.

iris and ben

New member
אוכל כמו של גדולים....

אוכל כמו בורקסים/ציפס וכו´ התחלתי לתת לקראת גיל שנה

יערולה

New member
7 חודשים בערך

הכל מלבד ביצה, תותים, דבש ועד כמה שלא מומלצים. ירין מגיל שבעה חודשים גם לא רצה יותר מרוסקים, אז עברנו לאוכל אצבעות.

למעלה