מתי חל על הדייר תיקון כמו מזגן

מתי חל על הדייר תיקון כמו מזגן

תריסים, דלת כניסה.

מתי חלים על בעל הדירה התיקונים.

כאחת שמשכירה דירה יותר מ10 שנים נוכחתי לדעת שיש שוכרים נודניקים ויש שוכרים נאמנים יותר5 לדירה ושיודעים לשמור עליה.

אשמח לתגובות.

בינינו הרי תמיד אפשר להגיד שהקלקול נובע כתוצאה מבלאי, ועל כן נשאלת פה השאלה.

לא מכור לי מצב שבו השוכר מתקן

מזגנים, כי בדר"כ הקילקולים בהם נובעים מבלאי, אלא אם כן יש באמת שוכר פסיכי שחיבל בהם במזיד.
כשאת מביאה טכנאי שיתקן את המזגן, הטכנאי יכול לומר לך אם התקלה נובעת מבלאי או שחיבלו במזגן. אם באמת מדובר בחבלה, תוכלי לתבוע בדיעבד את השוכר, כי בכל מקרה תצטרכי עדות מוסמכת, יותר מתחושה או מחשבה כדי להוכיח שאכן הייתה חבלה במזגן. כך שבכל מקרה, העלות הראושנית של הבאת טכנאי- רצוי שתהיה על המשכיר, אחרת תתווכחי עם השוכר שלך ולא תגיעו לשום תוצאות.
לגבי תריסים ודלת כניסה, שוב תלוי מה הבעיה. התיקונים האלה חלים על המשכיר, אלא אם כן קרה משהו מאד חריג.

קלייטון.ש

Well-known member
אני חושב שאפשר להבדיל בין בלאי סביר לנזק מכוון

כולנו מבוגרים וחיים באותו מקום ויכולים לראות.
אם לא ברור איך נגרם הנזק מבקשים הסבר מהשוכר.
יש אנשים יותר זהירים ויש זהירים פחות, אבל גם לאחרונים יש זכות לשימוש סביר.
אם יש ויכוח אז כמו בכל מחלוקת כל צד עושה חשבון אם כדאי לו לריב וכדאי לו לתבוע.

ה דיווה

New member
באותו עניין שאלה, באחד החדרים בדירה שאני מכשירה יש מזגן

שהפסיק לעבוד, התקנו מזגן חדש והישן נשאר עדין בקיר, הדיירים דורשים שנפנה אותו תכף ומיד אך לא מתאים לנו כרגע מסיבות שלנו, זה לא מפריע לפעילות הבית ולא מסכן אותם , נפנה אותו בעוד חודשיים כי אנחנו בדיוק עסוקים בהכנות לחתונת אחד הילדים שלנו, הדייר מנדנד שנפנה עכשיו ומיד, מה דעתכם? סתם רוצה לשמוע דעה נוספת.

avvv

New member
נשמע שאתם צודקים

אם יש מזגן ישן בקיר והוא לא גורם לבעייה באיטום או משהו כזה אז לא נראה לי שזה משהו דחוף שאתם צריכים לטפל בו באופן מיידי.

לגבי המזגן.

גם אני סבור כי השארת המזגן הישן אינה מחייבת את המשכיר להסירו,ובוודאי לא באופן מיידי ,אלא אם כן היא מפריעה בצורה של תפיסת שטח הריצפה לדוגמא.
נהפוך הוא.יפה מאוד מצידכם להסכים להסיר את המזגן הישן.בהחלט מקובל וסביר כי תסירו אותו כאשר תתפנו לכך.
מעבר לכך מבחינה חוזית לא ידוע לי על שום סעיף המחייב את המשכיר להסיר את המזגן הישן לאחר התקנת החדש.אם כי זה הליך הגיוני.

לגבי תיקון מזגן הרי שמקובל כי

העלות תחול על המשכיר.עם זאת לגבי מילוי גז במזגן מקובל (ורצוי להוסיף הערה על כך בסעיף בחוזה )כי אם השוכר יגור בדירה מעל שנתיים אז עלות מילוי הגז תחול על השוכר.הסיבה לכך היא כי הגז במזגנים מצריך מילוי מחדש כל 2-3 שנים וזה נובע מהשימוש השוטף במזגן.
לגבי תריסים ודלתות.הם חלק מתשתיות של הדירה ולכן התיקון שלהם אמור להיות על חשבון המשכיר.
ברור כי נזק שנגרם על ידי השוכר ,לדוגמא שיחק עם כדור בדירה, ופגע בשלבי התריסים ושבר אותם.נזק כזה שאינו נזק במכוון אלא מהתרשלות של השוכר יחול על השוכר.
&nbsp

ה דיווה

New member
תודה רבה לכם, כך חשבתי גם אני.

אך ליתר ביטחון מצאתי לנכון לשאול.

Nemesis001

New member
מילוי גז במזגן בהחלט אינו תחזוקה שוטפת

המזגן הוא מערכת סגורה, ולא אמור להיות אובדן גז, בטח ובטח לא כל שנתיים שלוש.
זה מצביע על תקלה במזגן או בצנרת.

בהחלט זכותך לחשוב כך.לפי הידוע לי

למרות שהמזגן מערכת סגורה ישנו אובדן גז, בניגוד למקרר לדוגמא,והדבר די שכיח כפי שהוסבר לי ע"י טכנאי גז ולא מעיד לרוב על תקלה במזגן. במזגן יש פעולה של חימום ושל קירור שמביאה להתפשטות וכיווץ הגז ובשל כך ישנן דליפות גז כך הוסבר לי.
בשל כך חוזים רבים כוללים את אשר ציינתי ומתייחסים לעניין כאל תחזוקה שוטפת.

Nemesis001

New member
טכנאי שלא רוצה לתקן את התקלה

בוודאי שהגז מתפשט ונדחס, זה עקרון העבודה של משאבת חום.
בדיוק כמו במקרר וכמו במזגן של רכב.

המערכת אמורה להיות אטומה לחלוטין, ללא בריחת גז כלל.
כיוון שאנחנו לא חיים בעולם מושלם, לעיתים יש בריחה איטית מאוד של גז.
אבל בריחה של גז כל 2-3 שנים היא חריגה בכל קנה מידה וזו כבר תקלה חמורה ביחידה או בצנרת, ויש לתקן אותה.

מן הסתם בעל דירה קמצן שלא רוצה לשלם כסף רב לתקן או להחליף את הצנרת והמזגן, ממציא לעצמו איצטלה שתיקוני טלאי יחולו על השוכר.

ביזיון.

קלייטון.ש

Well-known member
אכן כך

מקור אחד:
איך הוא בורח?
נכון שהרבה יגידו אחרת - אבל מעגל קירור תקין לא אמור לאבד גז, סימן קריאה! חוסר בו מעיד בהכרח על אטימה לא מושלמת. הגז עלול לנזול מחיבורי צנרת לקויים, לרוב עקב התקנה רשלנית, או מצנרת שנפגמה ונוצר בה נקב. לעיתים זו תהיה דליפה איטית שתורגש רק לאחר מספר שנים

מקור שני:
אנחנו אולי נפתיע אתכם כשנספר אבל בעיקרון אין צורך אמיתי במילוי גז במזגן כתחזוקה שוטפת של המזגן. לא מדובר בפעולה כמו תדלוק רכבכם על מנת שיסע. מערכת הגז היא מערכת סגורה ואטומה כך שאין סיבה שתהיה דליפת גז

למעלה