מתי כדאי להכין תיק?

יכולה להגיד לך עליי באופן אישי

לאחר מספר סיפורים על לידות מוקדמות יותר משבוע 40 - אני מתכוונת שהתיק יהיה מוכן אצלי בשבוע 35 - 36 - על כל מקרה שלא יקרה. ואם הבייבי יחליט שלא בא לו - אז אין בעיה למשוך גם עד שבוע 40, ומה איכפת לי שהתיק יהיה כבר מוכן .... אבל אני כזו שהכל אצלה די מתוקתק לפני הזמן כדי להיות מוכנה לכל מקרה.... (ואני כרגע שבוע 30+2)

פנדונת

New member
בכלל לא נכון.........../images/Emo100.gif

אחותי ילדה שבוע לפני התל"מ, לידה ראשונה, וגם חשבה שיש לה עוד זמן והיא בטוח תסחוב עד שבוע 42. תכל'ס היא הגיעה לחדר לידה בלי כלום, ממש! עם התיק של העבודה וזהו, בקושי את הקלסר של המעקב הריון היא לקחה.

כתומה30

New member
לא יודעת אם יש לאמירה הזו

ביסוס סטטיסטי - אבל אצלי זה לא עבד
התכוונתי להכין תיק מתישהו במהלך 36, אבל התמהמהתי, לא יצא, לא האמנתי שזה יכול להיות באמת קרוב. ב- 37 הכנתי רשימה מאוד מפורטת, וזכיתי לצחוק של האיש, שטען שאני אובססיבית כרגיל, מה פתאום צריך לרשום כל דבר קטנטן, ואיזה קטעים איתי שאפילו רשמתי למטה לא לשכוח להשאיר מפתח בארון חשמל, בשביל מי שיוציא את הכלבה כשלא נהיה. הוא צחק, ואני הנחתי את הרשימה במקום שניתן למצוא אותה. יומיים אחר כך: האיש חזר מהעבודה, אמרתי לו שכדאי השבת להכין תיק, כי עקרונית, רק שידע, אם יורדים המים למשל, צריך יהיה לנסוע מהר. שעתיים אחר כך: ירדו המים בשיטפון.... מאחר ולא היה מצג ראש, ואפילו לא ממש מצג עכוז, הנחיות הרופא במקרה כזה היו נסיעה במהירות לבי"ח, כי רגל יכולה להתחיל לצאת גם עם פתיחה חלקית. אני הייתי בשיא הנרוונה, הנחיתי את האיש להביא את המגבת שתכננתי לקחת באוטו למקרה שירדו המים בנסיעה, פרסתי אותה על המיטה, נשכבתי, וכל פעם הוריתי לאיש המבוהל והחיוור מה לעשות
תביא את הרשימה משם. ואז, שוכבת עם הרשימה ביד: תביא את התיק הזה משם שים בתיק הזה ככה ככה וככה בשקית הזו ככה ככה וככה ובסוף... שים את המפתח בארון חשמל.... ת'כלס, במצב הזה, בלי רשימה, היינו שוכחים חצי מהדברים, כי מי מסוגל להיות באמת מרוכז ככה. האיש נורא פחד, אני התחלתי מיד לקבל צירים משמעותיים, וגם לקלוט שאוטוטו פותחים לי את האימ-אימא של הבטן
. אז מה שאני מציעה... לא מוכרחים לסדר ממש תיק שעלול לחכות גם 4-6 שבועות, אם זה מרגיש לך לא מתאים. אבל מאוד כדאי שתהיה רשימה מפורטת למקרה שהאריזה תקרה בחופזה ובריכוז מוגבל

Bebik

New member
אני הכנתי בשבוע 35

כי די ידעתי שאני אלד לפני הזמן ( לידה ראשונה). בשבוע 35 התחיל דימומון שהתברר אח"כ כיציאת הפקק+פתיחה. באותו יום ארזתי את התיק ושמתי אותו בהיכון. אכן ילדתי וק אחרי שבועיים.

yaliya

New member
שאלה קטנה

איך ידעת שתלדי מוקדם? היו לך צירים מוקדמים או משהו כזה? זה מעניין אותי כיוון שגם לי יש הרגשה כזאת כבר די הרבה זמן (עכשיו שבוע 32) בגלל צירונים והתקשויות של הבטן...כבר משבוע 28 בערך. דרך אגב, בלידה הראשונה חשבתי שאני אמשוך עד הסוף וילדתי בשבוע 39.

yaliya

New member
../images/Emo9.gif

קראתי שוב את ההודעה שלך...הבנתי למה הכנת תיק בשבוע 35....

Bebik

New member
ואגב,

לא הרגשתי רבע ציר אפילו. כשהרופא אמר לי שיש לי פתיחה של 2 ומחיקה של 90% חשבתי שהוא צוחק עלי. כאילו, מה פתיחה? לא הרגשתי צירים בכלל, למרות שהוא טען שהיו לי...

yaliya

New member
לדעתי לקראת סוף השמיני

בערך שבוע 35-36 בפעם הקודמת הכנתי את התיק בשבוע 34 כי לא היתה לי סבלנות... וגם עכשיו אני מתכוונת כבר השבוע להכין את התיק (שבוע 32) כי אני שונאת להשאיר דברים לרגע האחרון וחוץ מזה נראה לי שאני אלד מוקדם יותר מהתל"מ....

טאקית24

New member
נראה לי שאני אכין גם רשימה

יחסית מוקדם, כי עם הצירים המוקדמים שלי (משבוע 21) אמרו לי שיש לי סיכוי גבוה ללידה מוקדמת והבנתי שהרבה בנות שהתחילו בשבועות האלה עם צירים ילדו בסביבות 30 .. מקווה שישאר בפנים עוד קצת, אבל אוהבת להיות בשליטה ומוכנה לכל דבר..

../images/Emo100.gifאצלי התיק מוכן מחודש 8 ../images/Emo100.gif

אחרי שסוזניקה שלנו הפתיעה אותנו עם ההודעה של הלידה המוקדמת...(שבוע 33 וקצת...) לא לקחתי צ'אנס והתחלתי להכין אותו. מחודש 8 הוא מונח לו במקומו עם כל הדברים שדרושים. מה אכפת לי שיהיה מוכן?

י י ל י

New member
רשימה זה נשמע טוב

כי תכלס , מקסימום שולחים את הבעל. אני 33+1. קניתי השבוע כמה דברים ושמתי בתיק. פדים להנקה תחתונים חד פעמי מים ומיץ עוגיות כל השאר נכין לאט לאט... פשוט פדים להנקה ותחתונים חד פעמי לא נראה לי שבעלי אי פעם היה יודע מה זה ומאיפה להביא את זה... וגם אז הוא בטח היה מביא לי את הכי יקר (שלא תמיד הוא הכי טוב)

i r i t 24

New member
נראה לי שרשימה זה מצויין

אני אתחיל לרשום כל פעם אתלה את זה על המקרר לשעת צורך חס וחלילה שישאר שם עד שבוע 40 לפחות אבל הבעייה מה מומלץ לקחת?? יש לכן רעיונות??? אני יודעת בגדים מגבות תחבושות חזיית הנקה מה עוד לא עולה לי כלום לראש המלצות מה כן צריך לחדר לידה???

כמה הצעות להוסיף לתיק חדר לידה

כדאי לקחת מצלמה , גרביים (הרבה מספרות שנהיה קר בחדר - בעיקר לאלו שלוקחות אפידורל- כדאי להכין שיהיה). תחתונים חד פעמיים או תחתוני רשת תיק מעקב הריון וכל שאר המסמכים הנילווים וכמובן ת.ז. וזהו - אם בא לך להכניס גם שמן שקדים לעיסוי או אלופירסט את מוזמנת

i r i t 24

New member
תודה בנות אתן עזרתן מאוד

כל אחת ואחת הביעה את דעתה ומה היא חושבת מה שהכי חשוב לקחת לב"ח ויש כאלו שצירפו קבצים שזה הדהים אותי כל מה שלא חשבתי עליו הופיע (ואז אמרתי לעצמי אה וואלה נכון איך שכחתי) אז ממש תודה לכן בנות ולא חשבתי בכלל על הבעל מבחינת הבגדים אבל הנה עוד רעיון טוב וחלוקה של תיקים זה עוד יותר טוב תודה תודה והמשך יום נעים!

מה עוד?? אז ככה...

תראי אצלי זו תהיה ב"ה לידה ראשונה.. אבל מכיוון שכבר סידרתי תיק.. משתפת אותך בשמחה בתקווה לעזור!! נעלי בית / כפכפים לאמבטיה תיק רחצה {לדעתי עדיף לקחת מוצרים בגודל מוקטן} שמפו, מרכך, סבון נוזלי {עדיף נוזלי}, סבון פנים וכד' אם את אוהבת להתאפר וכאלה אז איפור קל ובושם מאוד מאוד עדין בשביל הרגשה בקבוק של שמן שקדים לעיסוי.. עדיף שיהיה איתך מאשר שלא {אצלינו בבית החולים יש ג'ריקנים שלמים ובכל זאת...} כמובן שלא אחזור על מה שכתבו קודמותי {תחתונים חד פעמי או רשת, תיק מעקב וכד'} משחה לפטמות {אני שמתי בתיק בכל מקרה} כי לפעמים זה בדיוק השלב שהן נסדקות / נפצעות וכד' ואז או שאת קונה בבית החולים במחיר דיי מופקע או שאת שולחת ת'בעל עם שם של משחה שיועצת ההנקה אמרה לך והוא {לא בכוונה} עלול לחזור עם משהו קצת שונה התיק שלי כבר דיי מוכן {חוץ מעוד כמה דברים קטנים של הרגע האחרון.. שוקלת לשים בגדים לבעל {מכנס קצר וחולצה} וכפכפים {לאמבטיה ובכלל} בכדי שאם היה והוא איתך ואת תרצי שהוא ייכנס איתך לאמבטיה לעזור לך.. לא תהיה בעיה.. זהו... אם יעלה לי עוד משהו ששככתי אני ארשום... מצרפת לך את הקובץ המעולה של עידיתוש והאוצרות - מאוגן ומסודר ו.. לשימושך!!!! בהצלחה!!!!

כתומה30

New member
תראי, כמה טיפים

קודם כל להפריד בין תיק לחדר לידה (דברים שצריך ללידה) לבין תיק למחלקת יולדות, כדי לא להסחב בלידה עם תיק מסורבל וגדול סתם. את התיק הגדול אפשר להשאיר באוטו בינתיים (+כל מיני דברים כבדים אחרים כמו בקבוקי מים מינרליים שאנחנו הבאנו, וכאלה). וטיפ נוסף - לא להביא הרבה מידי דברים... בתור אחת שרגילה להיות "צב" שלוקח את כל הבית על הגב אני יכולה לומר שזו אחת ההצעות היותר טובות שקיבלתי לפני הלידה הראשונה. רוב מחלקות היולדות צפופות ולא מאפשרות ניידות נוחה ב"תא" הצר שבין הוילונות. וגם ככה יש מיטה, וכיסא או שניים, ועריסה של תינוק (בביות כמובן), ואיזו ארונית קטנטנה, בקיצור- צפוף. יש נשים שמזדעזעות להשתמש במגבות של בי"ח, לא נעים לי לומר - לי אין בעיה עם זה. הייתי 8 ימים מאושפזת והיה מאוד נוח לא להסחב עם ערימות של מגבות מהבית וחזרה, ולהכביד על הכביסות. למשל.

למעלה