מתי כדאי להתחיל תהליך ההתנדבות?

מתי כדאי להתחיל תהליך ההתנדבות?

הבן שלי בכתה י"ב. בשנה שעברה הייתה לו התיצבות ראשונה ואז כשנכנס למדור ההתנדבות אמרו לו שהוא יכול להתנדב רק כשיהיה בי"ב. האם הוא כבר צריך להתקשר ללשכת הגיוס או שזה עדיין מוקדם?
 

Dizen

New member
להתחיל כמה שיותר מוקדם!

קודם כל, ברוכה הבאה
תהליך ההתנדבות הוא תהליך מאד מאד ארוך, לכן כדאי להתחיל אותו כמה שיותר מהר. הצבא מאפשר הגשת בקשה רק בכתה י"ב, ולכן עכשיו יהיה זמן מצוין ליצור קשר עם מדור פרט ולהגיש בקשה. המון בהצלחה, ואנחנו כאן לשאלות, מענות טענות וכו'
היה לי היום תרגיל הגיון עם סביון
 

מעיין©

New member
קודם כל שיהיה בהצלחה../images/Emo24.gif

ותזמיני את הבן שלך לפורום שלנו
 

המרחפת

New member
בדיוק עכשיו

כמו שאמרו, כמה שיותר מוקדם, באופן כללי נובמבר- דצמבר זו התקופה הכי מומלצת.
 
דברים שחשוב לדעת-

הצבא זו מערכת בירוקרטית שמורכבת בעיקרה בצד של נותני השירות מאנשים שלא ממש רוצים להיות שם. במידה ונתקלים בעיכובים, קשיים וכו' - תמיד כדאי לבקש לדבר עם מפקדי המדור. כעקרון, כמו שנאמר - כמה שיותר מוקדם - יותר טוב. התהליך עשוי בחלק מהמקרים להיות ארוך ומייגע. אם ממש מתעקשים - ניתן לסיים את התהליך גם בי"א!
 

tty2

New member
חבל...

חבל שככה אתה חושב. חבל שככה אתה מרגיש. אני לתומי חשבתי שמטרת הפורום היא להחדיר מוטיבציה ולא להשניא את הצבא על נער בי"ב... אתה גם טועה ובגדול אבל זה כבר משהו אחר. כשאני התגייסתי, טיפלו בי כל כך יפה, היו לי המון בעיות כי כשהגעתי לצו ראשון בדיוק התחילו לשדרג את המחשבים וזה יצר המון בעיות. אז יצא שלא יכולתי לבצע בדיקות למשל, אז מש"קית הת"ש במדור פר"ט דאגה שאני אעשה בקופ"ח ושהתשובות יועברו בהקדם למפקדים. היא גם רצה אין-ספור פעמים להעביר טפסים שונים בשבילי, היא תמיד הייתה אדיבה ואפילו מאוד מתוקה, חייכנית, ועשתה את התפקיד שלה בצורה מדהימה! אתה יודע שברגע שלובשים את המדים, אוטומטית מתחילים לקטר! ולא חשוב על מה... אז אתה טוען שאנשים לא רוצים להיות שם... אני לא בהכרח מסכים איתך, זה הכל תלוי במי נותן את השירות ואיך נותנים אותו. אמרתי בעבר, שגם את התפקיד שלי עשה מישהו (לפני) שממש לא עבד בחשק ואנשים לא אהבו לבקש את עזרתו, והשתדלו לא לפנות אליו ואם כבר פנו אז זה בדרישה/פקודה כי אחרת הוא לא זז. כשאני הגעתי, הדברים השתנו, אני קיבלתי את הפקיד בחיוך... אף פעם לא היו תלונות על השירות שלי, ולהיפך, את אות המצטיין הראשון שהיה ענפי, קיבלתי כי הגיעו המון שיחות לרע"ן שלי, ששיבחו אותי ואת הצוות שהובלתי. זה הכל תלוי בגישה....
 
מטרת הפורום היא להיות ראלי.

אני לא מייפה את המציאות. ההודעה שלי, בניגוד להודעה שלך, מבוססת על סטטיסטיקה של עשרות עם קרבה למאה מתנדבים - ולא על המקרה הפרטי שלי. אין מה לעשות. צריכים להודות בעובדהות - צבא החובה הסדיר מורכב מרובו מאנשים שהוכרחו להיות שם, וחלקם הגדול (ולדידי אחוז ניכר מנותני השירות) לא ממש רוצים להיות שם. תא מתנדבים מורכב מאנשים נפלאים, לעתים גם מתנדבים בעצמם. כנ"ל מדור הפרט במנה"ג. ועם זאת, מלש"בים לקראת גיוס עובדים לא רק מול שני הגופים האלו אלא גם מול לשכות הגיוס וגורמים נוספים בצה"ל (כולל התא והמדור במנה"ג) שמודעים פחות לנושא. לא ממש ברור לי למה מש"קית הת"ש בלשכ"ג היא זו שטפלה בך, אבל זה כנראה היה מעבר לתפקיד המוגדר שלה. יש גם כאלו. לצערי עם זאת - מעטים.
 

tty2

New member
../images/Emo52.gif

אבל עם כל הכבוד (ויש...
) כל ההסברים שאני נותן כאן, בפורום לא (!!) מבוססים על המקרה הפרטי האישי שלי, אני מביא רק דוגמאות מתוך המקרה שלי כי זה הכי נכון לזכור... כמו שציינתי בעבר, בתפקידי הצבאי, נהניתי משתי העולמות גם הייתי מתנדב שהכיר באופן אישי את כל התהליך, החוקים, הכללים והבירוקרטיה, וגם, כבעל תפקיד בחר"פ שעוסק בתחום כ"א ושמירת החוק הצבאי. לגבי מש"קית ת"ש - במדור פר"ט ישנן מש"קיות ת"ש שתפקידן לתווך ביני לבין הגורמים הצבאיים בייחוד עם מתעוררות בעיות בירוקרטיות. אני לא יודע איך זה עכשיו אבל כשאני הנתגייסתי, מפקד לשכת הגיוס, דגל במתן שירות CLASS A לכל המתנדבים. הוא הדגיש את הכבוד שהוא רוכש למתנדבים ועשה הכל כדי להקל עליהם את הגיוס. וזה ממש לא היה מעבר להגדרות התפקיד של המש"קית - זה היה חלק מהשירות. במקום שאני אסע שבע פעמים בשביל לתת כל פעם מסמך או תוצאת בדיקה, הייתי מעביר למש"קית שטיפלה בי, והיא הייתה מגלגלת הלאה. ברור, שכשמכריחים חייל להתגייס, אז לעיתים יש מירמור וחוסר אכפתיות, אבל זה ממש לא נחלת הכלל! אני מניח, שלא ביקרת במפקדת חר"פ למשל, או במדור עבירות במפקדת המ"צ, או בלשכת הרמטכ"ל או באוגדות מילואים שונות. אני כן ביקרתי בכל אלו! בכל מקום זה שונה ואגב, זה מאוד תלוי במפקד המקום ובערכים שהוא מקנה לחייליו ולאווירה במקום. במקרה יצא לי להיות חייל בתקופה שהוחלף קרפ"ר. ההבדלים בין השניים בכל הנוגע להתייחסות אנושית היו עצומים! הקרפ"ר החדש, הנהיג מדיניות של פעם בחודש, "דלת פתוחה". והוא התייחס לכל הטענות והבקשות גם של החוגרים הפשוטים ביותר וגם של הרופאים הבכירים ביותר. כשנענו הבקשות של החוגרים והנושאים טופלו, ההרגשה הייתה טובה יותר וכך רמת השירות והרצון עלו... זה הכל עניין של גישה!
 
למעלה