מתי כשלון הופך להצלחה?

dory30

Well-known member
אני מאמין שכל עוד אתה לומד מהכישלון ולא חוזר על אותן הטעויות, הכישלון נחשב להצלחה.

dory30

Well-known member
הכישלון לא נחשב להצלחה, אלא מוביל להצלחה.
אם פועלים כדי שזה יקרה, בוודאי. יש הרבה דוגמאות להתאוששות, בפוליטיקה, בספורט ובמגוון תחומים נוספים בחיים.

מנסיטוס

New member
אם השאיפה לאמת היא הערך העליון אני לא בעד זה ש- "צריך תמיד לשאוף להצלחה".
שאיפה להצלחה וכמה שהיא טבועה בחברה שלנו ובנו ברמה מסויימת היא יעילה ללא ספק ומקדמת במהירות אבל לא בהכרח (או אולי כן בהכרח) עוזרת בהגעה לאמת (אמת אישית, חברתית או אבסולוטית).
לכן אני לא מעריץ גדול של האמירה שלך ושל שאיפה להצלחה באופן כללי.

אם השאיפה לאמת היא הערך העליון אני לא בעד זה ש- "צריך תמיד לשאוף להצלחה".
שאיפה להצלחה וכמה שהיא טבועה בחברה שלנו ובנו ברמה מסויימת היא יעילה ללא ספק ומקדמת במהירות אבל לא בהכרח (או אולי כן בהכרח) עוזרת בהגעה לאמת (אמת אישית, חברתית או אבסולוטית).
לכן אני לא מעריץ גדול של האמירה שלך ושל שאיפה להצלחה באופן כללי.
צריך לשאוף לטוב, הן לנו והן לאחרים. בדרך הטבע חשוב שכל אחד ידאג קודם לעצמו, כי הוא הכי קרוב לעצמו. חשוב גם שיהיה טוב לאחרים. אם ההווה רע, יש לשאוף לשפר אותו כדי שהעתיד יהיה טוב.

מנסיטוס

New member
צריך לשאוף לטוב, הן לנו והן לאחרים. בדרך הטבע חשוב שכל אחד ידאג קודם לעצמו, כי הוא הכי קרוב לעצמו. חשוב גם שיהיה טוב לאחרים. אם ההווה רע, יש לשאוף לשפר אותו כדי שהעתיד יהיה טוב.
מאה אחוז,
אני פשוט פחות מקשר הצלחה לטוב. אולי זאת הקונטציה שהמילה הצלחה יוצרת אצלי פשוט.

בקשר לאמת: כדי להגיע לאמת, צריך ראיות או טיעונים. אם הראיות מוכיחות או הטיעונים משכנעים מאוד, אפשר להחליט שהגענו לאמת. השאלה כמה האמת חשובה. לפעמים היא פשוט מעניינת.

dory30

Well-known member
בקשר לאמת: כדי להגיע לאמת, צריך ראיות או טיעונים. אם הראיות מוכיחות או הטיעונים משכנעים מאוד, אפשר להחליט שהגענו לאמת. השאלה כמה האמת חשובה. לפעמים היא פשוט מעניינת.
ופה הגעת למונח גזלייטינג, שזה אם הבנתי סוג של שטיפת מוח. לפיה האדם שרואה שעכשיו גשום, מתחיל להאמין בעקבותיה שחם ויש שמש?

צריך להשתדל להתגבר על שטיפת המוח, אם היא מפריעה להגיע לאמת. גם כשנמצאים בשטיפת מוח וטועים, האמת נשארת.

הצלחה סוג מסוים של טוב. פירושה השגה של מה שמנסים לעשות ושואפים אליו. היא יותר אנוכית מאשר הטוב האלטרואיסטי. יכול להיות גם טוב שאינו תלוי בהצלחה. באופן כללי, ברור שרצוי לשאוף לטוב. האמת לא תמיד טובה, לפעמים היא רעה.

למעלה