מתי לדאוג כשלא זוחלים?

anat3

New member
מתי לדאוג כשלא זוחלים?

יובל יושב מגיל 6 חד´, ערני מאד. הוא החל להתהפך רק בגיל 8 חד´. היינו בכל הבדיקות האפשריות- אולטרסאונד אורטופד רופא ילדים והם טוענים שהוא תקין מוטורית והתפתחותית. אך אני עדיין מודאגת. היום הוא ממעט להתהפך לבד, יושב ומשחק נפלא, כשמעמידים אותו בלול הוע עומד לבד הרבה זמן ונהנה. הוא נמצא המון על הבטן, ושריריו חזקים מאד. אך לא זוחל...

אה..ענית לפני שראית את השאלה..

ענת היי עשיתם בדיקות ונאמר שהכל תקין הייתי מציעה לפנות למכון להתפתחות הילד.. יש תרגילים רבים שניתן לעשות עם יובל כדיי לעודד אותו לזחול.. חברה שלי פנתה עם הבן שלה כשהוא הגיע לגיל שנה..והיום בגיל שנה וחמישה חודשים..הוא כבר הולך! שיהיה בהצלחה!

anat3

New member
ובכל זאת, האם זה כבר אמור להדאיג?

אני יודעת שיש ילדים שהולכים בגיל הזה, אבל האם אין זה איחור בטווח הנורמלי? כך טוען האורטופד? אני מבולבלת ודואגת

תראי זה עניין של הרגשה..יכול

להיות שגם אני הייתי דואגת כי אני טיפוס שמחפש למה לדאוג... אבל יש למי לפנות ובמכון ממש יכולים לעזור לך ולתת לך כלים להתמודד עם זה..מבחינת טווח נורמלי..כן,עד גיל שנה זה נחשב לתקין.

יונית ש

New member
גם אנחנו באותו סיפור

אולי ראית שכתבתי על זה לא פעם אז ככה אם הוא מוכן להיות על הבטן אין מה לדאוג, הזחילה תגיע. כך הסבירו לי. אצלנו הבעיה היא שמאי (בת 8 חודשים) לא מוכנה להיות בכלל על הבטן ולכן אני מודאגת ולוקחת אותה לבדיקת התפתחות פרטית. אני אוכל לעדכן אותך יותר יותר שאפגש עם הפיזיוטרפיסטית ואשאל אותה על מצב כמו שלכם

zimes

New member
אנחנו, בגיל 9 חודשים עוד לא זחלנו

היו סימנים ראשונים, אבל לא זחילה. אחד המקומות בהם היו ניצנים ראשונים של תנועות זחילה זה באמבטיה (אמבטיה של גדולים, רדודה מאוד: נגיד, בקושי מכסה את הטוסיק). אני, במקומך, עוד לא הייתי דואגת.

ואצלנו להיפך

הוא יהיה בן 7 חודשים עוד שבוע. הוא מתהפך מהבטן לגב בקלות מגיל 6 חודשים, אבל מהגב לבטן הוא מתחיל רק עכשיו. גם לתפוס את הרגליים הוא התחיל רק עכשיו. הוא מרים את עצמו יפה ומעביר משקל מיד ליד כשהוא על הבטן. והוא לא יושב בכלל . אז מה? מחכים בסבלנות. עד גיל שנה הם עושים הכל, בקצב שלהם... אל תילחצי, חבל על הבריאות שלך ועל הלחץ שאת מפעילה עליו בלי לשים
. הוא יהיה בסדר. אם את לחוצה תנסי לגשת לפיזיותרפיה לילד. אנחנו בכפר סבא אצל רבקה (שכחתי את שם המשפחה שלה) והיא מדהימה (היא עובדת דרך מכבי כפ"ס אבל היא גרה בכוכב יאיר ואני יכולה לברר אם היא עובדת פרטי אם מישהי רוצה)

אל דאגה

ענת, כפי שכתבתי ליונית הבוקר - יש לי בני דודים שהבת שלהם לא עשתה כלום עד גיל 8 חודשים, וזה כולל התהפכות, זחילה ישיבה. בהפנית רופא הם לקחו אותה לפיזיוטרפיסטית, שהראתה להם סדרה של תרגילים לעשות, והילדה תוך שבועיים עשתה הכל. אולי כדאי לבקש מרופא המשפחה הפניה לפיזיוטרפיה, למרות שאני במקומך לא הייתי נלחצת ונותנת לילד לעשות את הכל בקצב שלו, אלא אם כן את רוצה להיות שקטה ובכ"ז לעזור לו ולעודד אותו באמצעות פיזיוטרפיה. ובכל אופן, לא להלחץ. לכל ילד יש את הקצב שלו.

לא לדאוג, אם בדקתם

ונשללו בעיות שונות בהתפתחות מוטורית, אז לכי עם הקצב שלו! ואל תדאגי! את כן יכולה לעזור לו ע"י גירויים, שכיבה על הבטן, וכו´..... תנסי גם לשים אותו על משטחים שונים, אולי זה ייהיה לו יותר נעים ונוח. תעשי לו קצת התעמלות : הנפות ידיים רגליים, ההתעמלות שנראית לך הכי פשוטה יכולה רק להועיל. אם היה קיף הייתי אומרת לך שאפילו בריכה יכולה לעזור! ומה שלא יהיה - לא לדאוג!

למעלה