לעולם לא! נהפוך הוא, ישראלים מעדות שונות מספחים לעצמם מאכלים (אני מתיחסת למאכלים כי השאלה שלך ציינה מאכלים) מעדות שונות. לדוגמא: אמא של חברתי ממוצא פרסי לא הכירה כופתאות (קניידלך), חברתי הכניסה אותן לתפריט הפסח. ג'חנון וקובנה (ואפילו לחוח) נאכלים בתפוצה רחבה. כך גם מים או סודה ליד הקפה.ישראלים יפסיקו עם המנהגים שהביאו מהגולה?
לדוגמה:
הגשת קפה שחור עם כוס מים (מנהג טורקי)
הגשת פירות עם מלפפון, (מנהג פרסי).
לאכול ג'חנון, חמין בשבת בבוקר
צפה בקובץ המצורף 126077 צפה בקובץ המצורף 126078
מנהגים. הרחיב דוגמאותלעולם לא! נהפוך הוא, ישראלים מעדות שונות מספחים לעצמם מאכלים (אני מתיחסת למאכלים כי השאלה שלך ציינה מאכלים) מעדות שונות. לדוגמא: אמא של חברתי ממוצא פרסי לא הכירה כופתאות (קניידלך), חברתי הכניסה אותן לתפריט הפסח. ג'חנון וקובנה (ואפילו לחוח) נאכלים בתפוצה רחבה. כך גם מים או סודה ליד הקפה.
אם יש משהו מוצלח- הוא יתפוס אצל אחרים. מבטיחה לכם שבביילורוס ובמולדובה לא היו טחינה וסחוג, בבית אמי הם נכנסו לתפריט.
השוני קטן מאוד. התימנים חורגים קצת , אבל במהות אותו הדבר.מנהגים. הרחיב דוגמאות
דיני אבלות לא עלינו, כל עדה הביאה מהגולה דינים משלה,
תפילות נוסח תימן, אשכנז, מזרחי, ספרדי,
וודאי עוד אזכר במנהגים שהבאנו, או שהביאו הורינו מהגולה, או כפי שכתבת מה שיתפס כטוב![]()
כתבת ממוצא פרסי.
למשפחה שהצטרפתי הבאתי את מנהג להכות עם בצל בליל הסדר. היפה בדבר גיסותי מצד אישי עדיין תופסות במנהג, המחותנים שלי שאין להם צד אירני נתפסו במנהג.![]()
עם חלקם יפסיקו במהלך הזמן, אבל חלקם דווקא יתגברו ויישמרו, ודאי אלו שבתחום הדתי. זה נובע מהרצון לשמר 'מסורת אבות' ולהעבירה לבנים, גם אם לכתחילה זאת לא באמת מסורת אבות אלא מסורת שהאבות נהגו על סמך מה שהכירו בגולה וכולם נהגו שם.ישראלים יפסיקו עם המנהגים שהביאו מהגולה?
אכן נוהגים כמנהג הארץ שהורינו הגיעו.עם חלקם יפסיקו במהלך הזמן, אבל חלקם דווקא יתגברו ויישמרו, ודאי אלו שבתחום הדתי. זה נובע מהרצון לשמר 'מסורת אבות' ולהעבירה לבנים, גם אם לכתחילה זאת לא באמת מסורת אבות אלא מסורת שהאבות נהגו על סמך מה שהכירו בגולה וכולם נהגו שם.
המנהג הישראלי ייוולד מהמנהגים שהובאו מהגולה. במילים אחרות בעוד כמה דורות המנהגים שאת מגדירה היום כמנהגים שהובאו מהגולה, יוגדרו כמנהגים ישראלים לכל דבר ועניין. אלא שיהיה יותר ממנהג אחד מטבע הדברים וזה בסדר גמור. אין שום צורך או עניין שכולם ינהגו בדיוק באותה צורה וזה אף מעולם לא היה (בניגוד לאלו שרואים בזה ממאפייני התקופה).אכן נוהגים כמנהג הארץ שהורינו הגיעו.
לדוגמה בליל הסדר מנהג אירני מביאים קומקום מים מגבת לסועדים לשטוף ידיים. אצל המחותנים שלי לא נהוג.
דיני אבלות
שיגעו אותי בזמן השבעה של אימי. כל אחד אמר כך או אחרת. מתי יהיה מנהג ישראלי?
כבר מזמן הפכנו לעם אחד עם מנהג אופיני לכולנו,ישראלים יפסיקו עם המנהגים שהביאו מהגולה?
לדוגמה:
הגשת קפה שחור עם כוס מים (מנהג טורקי)
הגשת פירות עם מלפפון, (מנהג פרסי).
לאכול ג'חנון, חמין בשבת בבוקר
צפה בקובץ המצורף 126077 צפה בקובץ המצורף 126078
הוספת שאלה טובה.יפסיקו עם מנהגים מהעולם
ויחזרו למנהגים הישראלים מימי התנך ?
לרכב על חמור ? (לנסוע במכונית זאת המצאה גרמנית)
ללכת עם שמלה בלי תחתונים ומכנסיים (אלו המצאות אירופאיות)
לדבר ארמית (כי עברית מודרנית מלאה ומבוססת על שפות אירופאיות)
ולחזור להלחם עם סכינים ורוגטקות, כל שאר הנשקים המודרנים זה לא מישראל
או לעזוב את ישראל כל פעם שקצת קשה, הפסוק הכי מדהים בתנך,
זה פסוק שבו אלוהים מבטיך לאברהם שזרעו יירש את ארץ כנען,
אברהם הולך עם אלוהים ומדבר, ומקבל את ארץ ישראל,
הפסוק הבא, אפילו לא חיכה 5 דקות, אברהם אורז את המזוודה ויורד מצרימה.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.