מתי להגר?

krekers

New member
מתי להגר?

שלום, אני ובת זוגתי חושבים להגר לאוסטרליה ... קצת נתונים: אנחנו בני 25, ידועים בציבור. היא סיימה תואר ראשון בביולוגיה, ואני מסיים השנה תואר בספרות וחינוך. היא רוצה ללמוד רפואה ואני פחות בטוח בעצמי, אבל נוטה לכיוון של הוראה. לבת זוגתי יהיה אזרחות גרמנית בעוד שנה לכל היותר. השאלה המרכזית היא - מתי כדאי להגר? האם לחכות לגיל שלושים שהיא תהייה רופאה? האם האזרחות הגרמנית עשויה לקדם את האפשרות לאזרחות אוסטרלית ? ואם כן, זה ריאלי ללמוד רפואה באוסטרליה ולהגר עוד שנתיים? מה המחיר של הלימודים שם? איך אפשר לממן אותם? יש לי עוד מספר שאלות בנוגע להוראה אבל יצא ארוך מדי גם ככה אז אולי בהמשך ... :)

krekers

New member
מיהרתי לבקש עזרה

טעות שלי, הייתי צריך לבדוק את הדברים הקלים לבדיקה לפני. בכל מקרה, מבדיקה קצרה שעשיתי, אין שום סיכוי שבת זוגתי תוכל לממן לימודים כתלמידה מן החוץ. הסיכוי היחידי הוא רק אם היא אזרחית, ואז אני חוזר לשאלה אם אזרחות גרמנית יכולה לעזור איכשהו, ואם כן, אם יש משרות לסטודנטים שיכולים לעזור במימון התואר כי הוא עדיין יקר יחסית למה שאנחנו מכירים מישראל.

OmerZeh

New member
האזרחות היחידה שתעזור זה ניו זילנד

תוכל אולי להתייעץ עם סוכן הגירה בטוח שתקבל תשובות טובות יותר.
אזרחות זרה היחידה שתעזור היא ניו זילנד עם אירופאית אתה יכול להוציא working holiday visa.
לפי ידיעתי מי שלומד לתואר מתקדם (שני או דוקטורט) בן/בת זוגו זכאים לעבוד במשרה מלאה (בניגוד לתואר ראשון שניתן לעבוד מספר שעות מצוצמם), האם תוכל להחזיק משרה שתממן את שניכם? לא יודע, הלימודים יקרים מאוד. גם אם תרצה לעבוד בהוראה כנראה תצטרך לעשות השלמות כל מיני.

ANZ1

New member
השאלה החשובה היא איך להגר לא מתי

- כמו שכתבו לך אזרחות גרמנית עוזרת להגירה רק לאיחוד האירופי.
- מקצועות כמו רפואה והוראה וכל מקצוע אחר שצריך רישיון לעבוד, מאפשרים עבודה רק במדינה שקיבלת את הרישיון, אם תלמדו בישראל תצטרכו אחר כך לעבור תהליך רישוי מקומי, שיכלול כנראה מבחנים וסטאז.
- ללמוד באוסטרליה יש המון יתרונות למי שרוצה להגר לאוסטרליה, עוברים מהר למדינה, לומדים בשפה ועם החוקים המקומים, מקבלים תעודה מקומית ומכירים אנשים, אבל זה חוייה לאנשים עשירים, שכר לימוד הוא עשרות אלפי דולרים לשנה, ואי אפשר לממן את זה מעבודה, סטודנט יכול לעבוד רק 20 שעות עבודה בשבוע ורק בקמפוס.

ולכן תתקלו בבעיה בכל מקרה, גם אם אתם רוצים להגר היום, האפשרות היחידה היא דרך לימודים, אבל תצטרכו הרבה כסף לשכר הלימוד, וגם אם תחכו אחרי הלימודים, ההגירה לא תהיה פשוטה, כי תצטרכו לעבור תהליכי רישוי לשניכם שיקחו הרבה זמן וכסף.

לימודים, הגירה ותוכניות לטווח הארוך

אני אתחיל לשאול דווקא מהסוף
&nbsp
למה דווקא אוסטרליה?
האם הגירה רק אוסטליה? אין לכם מדינה אחרת להתפשר עליה?
&nbsp
לימודי רפואה
איפה היא מתכננת ללמוד? (באוסטרליה ראית שזה יהיה קשה כלכלית לממן תלימודים)
&nbsp
קודם כל להחליט מי המגיש הראשי להגירה
אתה עם הוראה או היא כרופאה
&nbsp
לדעתי תעשה עכשיו בישראל תעודת הוראה.
&nbsp
בקשר לאזרחות אירופאית, אתם בהחלט יכולים להתפשר ולגור במדינה באירופה (יש מבחר גדול של מדינות)
&nbsp
אם היא רוצה להיות רופאה אז לבדוק האם היא עומדת בתנאי קבלה ומלגות בארץ ישראל.
פלוס לבדוק מלגות באירופה
&nbsp
למשל באיטליה ללמוד רפואה-כמה זה יעלה לה? והאם יהיו לה מלגות? עקב אזרחות האירופאית שתהיה לה.
תבדקו מלגות של איחוד האירופי ללימודי רפואה.
&nbsp
בכללי צריך לגור במדינת היעד באירופה כמה שנים (לאחר קבלת האזרחות ) ואז אפשר להגיש בקשה למלגות. אבל זה בגדול, ותלוי במדינה.
&nbsp
תבדקו את זה! בהצלחה!

נ.ב

הכי טוב זה לרשום את כל הדברים שאתם צריכים לעשות (אולי במחברת מסודרת)
ולכתוב תאריכי יעד לכל דבר.
&nbsp
למשל באיזה שנה אתה תסיים את תעודת ההוראה
באיזה שנה אתה תסיים את הסטאז' בהוראה.
ובאיזו שנה אתם תסעו ללמוד רפואה -באירופה (או שבארץ)
&nbsp
ורמת ההתפשרות שלכם במטרה להגר, למשל לבדוק האם בת הזוג שלך יכולה להתפשר וללמוד סיעוד-אחיות.
ואז יהיה לה קל יותר יחסית לעבור מבחני הסמכה של המדינה שאליה אתם תהגרו. (יש מבחנים שצריך לעבור בכדי לקבל רישיון לעבוד בתור אחות\רופאה)
&nbsp
ולכתוב מה אתם יכולים לעשות כיום,
ממש בימים האלו בשביל ההגירה-למשל לחזק את האנגלית שלכם.
&nbsp
לכל מדינות היעד שאתם שוקלים להגר- תכתבו בטבלה יתרונות וחסרונות של כל מדינה.
תכתבו כל מידע שיש
&nbsp
למשל במדינה איקס צריך לעבור מבחנים קשים בכדי לקבל רישיון לאחיות\רפואה.
ובמדינה Y המבחנים הם קלים יותר.
&nbsp
&nbsp

krekers

New member
תודה על ההצעות יסמין

כנראה שהיא תתחיל ללמוד בישראל ונשהה לשנים הקרובות את תכנון ההגירה

למעלה