מתי להחליף מיטת תינוק למיטת נוער

avivraz1

New member
מתי להחליף מיטת תינוק למיטת נוער

שלום שמי ערן ואני אבא לילדה בת שנתיים. קנינו לה מיטת נוער אך הילדה רוצה להמשיך לישון במיטת התינוק. נולד לי תינוק חדש לפני כחודש ואחרי 3 חודשים אני מעונין להעביר אותו מהעריסה שנמצאת בחדרינו למיטת התינוק בחדר אחר שילדתי עדיין יושנת עליה. מה אני עושה על מנת לעשות תהליך זה עוד בימים הקרובים ולא לחכות עד תום שלושת החודשים כי אני לא רוצה שהילדה תחשוב ש"לוקחים" ממנה את המיטה לטובתו של התינוק אלא להביא את הדבר בידיעה שהיא גדלה ושעכשיו צריך לעבור למיטה של ילדים גדולים. האם לפרק את המיטת תינוק ולהעמיד אותה בפני עובדה גמורה ? אני רוצה לציין שכשקנינו את המיטת נוער אז עשינו כביכול מסיבה קטנה עם בלונים ואמרנו לה שהיא גדלה ושהיא עכשיו כבר ילדה גדולה ושהיא צריכה לעבור למיטה גדולה יותר אז זה לא עזר. בברכה ערן

"סוף מעשה במחשבה תחילה"

ערן שלום רב ובוקר טוב, בתך בת השנתיים אוהבת את מיטתה, מרגישה בה תחושת נוחיות וביטחון ואינה מוכנה /בשלה/רוצה להיפרד מהמיטה בניגוד לרצונכם. כעת הדילמה ניצבת על סולם הערכים, אתם נדרשים לסדר עדיפויות: מה חשוב לכם יותר : להעביר מסר חד משמעי שההורים קובעים ומחליטים בבית או להעביר מסר שאצלכם בבית התחשבות וכבוד לרצונות כל אחד מבני המשפחה הוא לחם חוק? בברכה, עינת גבע

למעלה