מתי להעביר למיטת נוער?

לאה_מ

New member
מתי להעביר למיטת נוער?

קצת רקע, לפני השאלה: אורי בן שנה וארבעה חודשים. עד גיל שנה הוא ישן איתנו. בערך בגיל שנה, בן זוגי החליט שנמאס לו מהלינה המשותפת, והוא רוצה להעביר את אורי לחדר הילדים. הנסיון הראשון נכשל, משום שאורי פשוט סרב להיות במיטה שלו, ובסופו של דבר הפתרון שנמצא היה להעביר אותו לישון בחדר הילדים על מזרון שמונח על הרצפה. כמובן, שהיתרון של זה הוא, שאין חשש של נפילה ושאורי מוכן להיות שם. מצד שני, גם אין ממש "הרגשה של מיטה", של טריטוריה. היום המצב הוא, שאורי נרדם על המזרון שלו, ומתי שהוא במהלך הלילה מגיע למיטה שלנו (לפעמים אני אפילו לא יודעת מתי זה קרה), וממשיך לישון שם. חשבתי, שאם נסדר לו מיטת נוער בחדר הילדים, הוא ירגיש יותר "שייכות" למיטה, וזה יעזור לו בהרדמות וגם בשינה שם. אני לא צריכה לקנות במיוחד מיטת נוער, יש לי מיטה כזו, אבל השאלה היא, האם זה לא מוקדם מדי להעביר אותו לשם? האם לא עדיף להשאיר אותו בינתיים על המזרון? אם הוא יקום באמצע הלילה, וגם יצטרך לטפס מעבר למעקה, אולי זה רק יצור סיכונים מיותרים ובעיות. מה אתן אומרות?

מיכל153

New member
הייתי משאירה מזרון ליד המיטה

היי כדי שלא יפול מטיפוס על המעקה על הרצפה, הייתי משאירה מזרון בסמוך למיטה. זה לא מוקדם. הוא פשוט צריך ללמוד, שלא כדאי ליפול.אפשר לרדת בזהירות. אצלי שלי וליאת ישנות בשתי מיטות צמודות כששלי הקטנה במיטה ליד הקיר. היא למדה לרדת בזהירות. ביי מיכל153

עירית ל

New member
איך הוא מגיע למיטה שלכם?

המיטה שלכם בטח גבוהה יותר ממזרון, כלומר הוא מטפס וגם אין לה מעקה ובכל זאת הוא לא נופל ממנה בלילה. וחוץ מזה ראיתי מעקות שהם רק על שלושה רבעים מאורך המיטה, אז יש מאיפה לטפס ובכל זאת מוגנים מנפילה. אז אולי רק להחליף את המעקה במיטה הקיימת. אני מאוד בעד מיטה קבועה. אני חושבת שזה באמת מספק טריטוריה אינטימית ולפעמים מקום מקלט או סתם מנוחה. כמו המיטה שלי בשבילי.

Penina

New member
זו ההזדמנות ללמוד

למה לא לנסות מיטת נוער עם מעקה זה עדיף מלישון איתו במיטה. זו גם ההזדמנות ללמוד לקחים ולהרגיל את התינוק מגיל קטן לישון במיטתו לבד!

לאה_מ

New member
הבהרה:

אם זה היה תלוי בי הוא היה ישן איתנו עד היום. מיטה משפחתית זו אופציה נפלאה, לטעמי, כך שהפקת הלקחים שאת מציעה רלוונטית למי שהפתרון הזה לא מתאים לו, ולא למי שהוא כן מתאים לו. השאלה שלי נגעה יותר להאם למיטה יש יתרונות לעומת מזרון מבחינת תחושת הטריטוריאליות שהיא מעניקה לילד, ואיזה משמעות יש לכך.

מירי,

New member
תני לו לבחור.....

הציעי לו גם את המיטה וגם את המיזרון... שני ילדי עברו בגילאים האלה למיטטות , בן נולד כשדודו היה בן 2.2 מכיוון שלא רצינו ליצור מצב שהוא ירגיש שבן לקח לו את מיטת התינוק ולא היינו מעונינים בשתי מיטות תינוק אז לקראת גיל שנה וחצי קנינו לו מיטה , מחוסר מתן תשומת לב לפרטים לא היצלחנו להתאים למיטה מעקה בטיחות וכבר בלילה הראשון לא היה צורך המיליון הכריות שפוזרו למרגלות המיטה... עם בן חשבנו שייקח לנו יותר זמן , אלא שבן ביצע ´קפיצת ראש´ ממיטת התינוק שלו בערך באותו גיל והעדפנו להעביר אותו למיטה רגילה - גם הוא לא היה זקוק למעקה בטיחות , מכיוון שעם בן לא היינו ערוכים לנושא פשוט פתחנו את המיטה של דודו , ניסיונות שלנו להפריד בין החלקים לא היו מוצלחים , יותר מזה לילות לא מעטים הם ישנים על אותו חלק של המיטה - כך שאנחנו לא טורחים אפילו לקנות מיטה נוספת (מה שחוסך לנו מקום בחדר שלהם...) בקיצור לא תמיד החשש שלנו מנפילות שלהם מוצדק , וייתכן שמאוד נעים לו על המיזרן.... ואם יש לך את האופציה לנסות זה ממש פשוט , תנוי לו לבחור ואם הוא ייבחר במיטה והניחי למרגלותיה את המיזרון והרבה כריות לבלימת הנפילה, ואולי בכלל הוא ייבחר במזרן...

rachell

New member
מיטת נוער עם מעקה יכולה להתפס

בדיוק כמו מיטה של תינוק עם מעקה ולאה לא את סיפרת איך לימדת לרדת במדרגות? בדיוק אותו דבר יורדים מהמיטה הקטנה שלי כבר בגיל שנה היתה במיטת נוער בהתחלה עם מעקה ומהר מאוד בלי היא גם יורדת משם באמצע הלילה ומגיעה אלי ונכנסת מתחת לשמיכה (לי זה כן מפריע כי היא כל הזמן זזה ומתגלגלת ) ולמה במזרון אין תחושה של טריטוריה שהיא רק שלו זה קשור לאיך ששאר בני הבית מתיחסים

לאה_מ

New member
צודקת, אבל נראה לי קל יותר לשים שם

מיטת נוער מאשר לשנות את ההרגלים של אחיו ואחותו לפזר את הדברים שלהם (ואת עצמם) על המזרון שלו...

rachell

New member
תמיד אפשר לנסות

ואם לא מסתדר להחזיר למזרון מה יכול לקרות הכי גרוע יכול להיות שהוא יפול מהמיטה לכן כדאי לשים מזרון או מיכה מקופלת על הרצפה

לימורא

New member
ים מקבל היום מיטת נוער../images/Emo13.gif

ים עובר היום ( זה התכנון...) ממיטת תינוק למיטת נוער. אנו נרכיב את המיטת נוער ונשאיר למשך כמה ימים גם את המיטת תינוק. איחלו לנו בהצלחה מקווה שיעבור בשלום ( שלא ירד מהמיטה ויבוא לסלון....
) יום טוב לימור

דיאנה1

New member
יש גם מיטת ביניים שבה המזרן בערך

בגודל של מיטת תינוק, והיא נמוכה יותר ממיטת נוער. אנחנו העברנו את שון למיטה כזו בגיל שנתיים וחצי בערך ורק בגיל 5 למיטת נוער. הבעיה עם הפתרון הזה היא שלא תוכלי להשתמש במיטת נוער שיש לך ותצטרכי לקנות מיטת בינים שטובה רק ל 2-3 שנים. אצלי ידעתי (קיוויתי...) שהיא תשמש כמה ילדים אז היה לי שווה לקנות אותה. לדעתי זה הרבה יותר מוצלח, ילד בן שנה או שנתיים "ילך לאיבוד" במיטת נוער גדולה, ומיטת הביניים גם בטוחה יותר כי היא הרבה יותר נמוכה. יש מיטות פשוטות ומי שאוהב קיטש כמוני יכול למצוא מיטות בצורות שונות, אנחנו קנינו בצורת מכונית.

דיאנהל´ה שלי! שאלה לי לגבי מיטת בינ

ביניים כזאת- התגלגל לידינו פוטון ישן, שחשבנו לבנות לגלי ממנו מיטה קטנה, כי היא כבר מוכנה לעצמאות מיטתית- רוצה לעלות ולרדת לבד. יש לך מושג מה המידות של מיטה כזו? עכשיו יש זמן, הנגר הביתי מובטל, שיעשה משהו... במקום לשגע אותנו כל היום...

דיאנה1

New member
עד כמה שאני זוכרת במיטה שקנינו

המזרן היה בגודל של 70 על 140 סנטימטרים. המיטה עצמה היתה יותר גדולה כי היא היתה בצורה של מכונית. (אני לא יכולה לבדוק כי השאלנו אותה לחברים). כל פעם מצחיק אותי מחדש, איך פעם חברה סיפרה לי על המיטות מפלסטיק מכל מיני צורות שיש ב"טויז אר אס", כמה שזה מזעזע ומי קונה אותם בכלל... ואיזה פרצוף היה לה כשאמרתי "אני"... אבל מה איכפת לך מה הגודל של המיטה שקונים? אם אתם בונים לבד אתם יכולים לבנות באיזה גודל שאתם רוצים, לא?

אני רוצה פחות או יותר מידות שיתאימו

עד עוד שנתיים בערך. 70 זה רוחב סטנדרטי, אבל 140 זה לא נורא ארוך?

דיאנה1

New member
לא, כשהיא עברה למיטת נוער זה כבר

היה בדיוק האורך המתאים, עוד קצת וזה היה קטן בשבילה. והיא לא גבוהה במיוחד. מיטת תינוק זה 130 ס"מ אם אני לא טועה, או 120, אז זה לא הרבה יותר ארוך.

יעלב

New member
רצוי לעשות קרנבל ופסטיבל

היי נראה לי שלא תהיה לו בעיה לעבור למיטת נוער, רק חשוב בטיחותית. אנו העברנו את עומר בגיל שנה שבעה חודשים , לדעתי הוא יכל עוד קודם .(נאלצנו להמתין חודשים עד בוא המיטה.) גם עומר ישן איתנו עדכה. וגם בעלי אמר שהוא מוכן שיהיה אורח , אך לא אורח קבוע. לכן ביום שהעברנו אותו, שרנו שירים למיטה שמנו ביחד את המצעים , נתנו לו לקפוץ ולהשתולל וכל הזמן חזרנו על אותם משפטים. לעומר יש מיטה חדשה. המיטה היא של עומר.... הוא אומנם מעדיף להרדם במיטה שלנו. ואני חושבת שאם אשאל אותו הוא בטוח ירצה לישון איתנו אך הוא בהחלט מתפשר. בהצלחה. יעל.

ליאת +

New member
אני מכירה אישית ילדה בת חמש

שעדיין לא יוצאת לבד ממיטת הנוער, אלא מחכה ש"יעזרו" לה לצאת- כנראה הפנימה יותר מידי טוב את החוקים... אבל כנראה שזה משהו נלמד וחוץ מזה (מיתרונות מיטת הנוער או המזרון): נכון שזה המראה החמוד ביותר בעולם כשבעשר בלילה מדשדש לו הגמד הקטן לסלון כולו אפוף שינה וחיוכים? להרדים מחדש זה כבר סיפור אחר..

michal@gal

Active member
מנהל
אצלנו הבן ישן על מזרון בחדר הילדים

במשך כמה חודשים (הוא לא רצה להיות לבד בחדר, אלא עם אחיותיו). בשלב מסוים העברתי לשם את מיטת התינוק שלו, אבל לא הירמתי את המעקה עד למעלה, כך שהוא יכול בקלות להכנס ולצאת בלי עזרה. הוא מאד שמח לרעיון הזה. הוא חזר למיטה שלו (באושר גדול) ועדיין היתה לו החופשיות של יציאה וכניסה.

למעלה