זה שסמית' הוא ההיפך מניאו לא משנה
את העובדה שניאואיזם הוא ההיפך מסייפריזם. אתה מדבר על הדמויות מהסרט, שם סמית' הוא הנגטיב של ניאו והוא באמת ההיפך המוחלט שלו. אני לא מדבר על דמויות, אלא על פילוסופיות. לפילוסופיות השונות קראתי על שם הדמויות שמייצגות אותן בסרט, אבל לא מדובר על הדמויות עצמן אלא על הרעיונות שמאחוריהן. במובן שאתה התכוונת אליו סמית' הוא ההיפך של ניאו, וברור בלי ויכוח אפילו שסייפר הוא ההיפך של מורפיאוס. אפילו לא צריך להסביר למה. בקשר למורפיאוס, אני עדיין לא מסכים. מציאות היא מה שאנחנו קוראים "עובדה". אתה יכול להתווכח עכשיו איך אני יודע שיש מולי מחשב "מציאותי", שקיים בתור "עובדה", ולהגיד שאולי אנחנו חיים במטריקס או אולי אני חולם או מה שזה לא יהיה. זה לא חשוב, בעולם הזה, בין אם הוא המציאות, המטריקס או החלום, יש לנו הגדרה מסוימת למילה "עובדה", והיא זו שמגדירה לנו מהי מציאות. מורפיאוס לא רואה מציאות מפני שהוא לא רואה עובדות קיימות. היותו של ניאו האחד היא אינה עובדה בתחילת הסרט, התגשמות הנבואה היא אינה עובדה בתחילת הסרט, סיום המלחמה הוא אינו עובדה בתחילת הסרט. מורפיאוס רואה את כל הדברים האלה, שהם עדיין בגדר חזון. הם לא דברים קיימים, אלא רק אשלייה שאחריה רודף מורפיאוס, אשלייה של שלום ותקווה וימים של שקט למין האנושי. אני אומר "אשלייה" למרות שמאוחר יותר זה מתגשם והופך למציאות, אבל בזמן נתון מסוים זו לא הייתה מציאות, ומורפיאוס האמין בזה. לכן הוא האמין ב"אשלייה", במקום לראות את המציאות.