מתי להפסיק להניק ?

dreamcometrue

New member
מתי להפסיק להניק ?

בני היום בן שנה, אני מניקה אותו בהנאה רבה.... אני מרגישה שלעולם לא ארצה להפסיק להניק אותו! מסביבי אני מקבלת תגובות לא תומכות על המשך ההנקה, כי "הוא כבר ילד גדול" ו"יש לו שיניים"(כולה שתיים) ו"אחר כך הוא ירדוף אחרייך ברחוב...." זה לא מפריע לי, להיפך, זה מאוד מחמיא לי. אז אני באתי לקבל חיזוקים חיוביים, כדי להמשיך ללכת בעקבות האינסטינקטים שלי. פעם קודמת כשלא הקשבתי לאינסטינקטים שלי, זה נגמר בקיסרי. הפעם אני מקשיבה להם והם אומרים לי: אל תפסיקי להניק!!!

בלינקה

New member
צודקת

כל עוד לך טוב ולבנך טוב, אין שום סיבה להפסיק. אגב, בפורום הנקה תוכלי למצוא בטאגליינס גם שלל תשובות למציקים וגם מידע על למה הנקה חשובה אחרי גיל שנה.

אשכר ש

New member
הנה חיזוק חיובי

תמשיכי!!! אין שום סיבה להפסיק להניק אם זה טוב לשניכם. כמו שבלינקה כתבה, בפורום הנקה תקבלי המון חיזוקים וגם מידע במאמרים וקישורים.

../images/Emo45.gif לשתי התגובות שקיבלת!

אגב, הרבה מהמציקים מתרשמים ביותר מ"הרופא אמר" ולהם את יכולה להגיד שארגוני הבריאות בעולם ממליצים להניק עד גיל שנתיים מינימום.

מזתומרת../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

"עד שיימאס לה, או עד שהיא תלך לאוניברסיטה. מה שיבוא קודם" (זה בתקווה שעד אז לא יהיה גיוס חובה לצבא, כן?) נכון שעוד לא ילדתי, וטפו טפו טפו
שרק ילך לי טוב עם ההנקה - זו התשובה שאני הולכת לתת
מה זה שנה
תראי לי ילד בגיל שנה, שלא יונק ולא מקבל בכלל בכלל תמ"ל. תהיי בטוחה שכל ה"ברחובים" נותנים לילדים שלהם תמ"ל עד גיל 4, אבל הנקה
זה לא
. אז קבלי עוד חיזוק חיובי, ותמשיכי להקשיב

אם פי 3

New member
סיפרה

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1345&msgid=81050363&FlagSybase=1 לכי עם האינסטינקטים שלך. בן שנה הוא ממש תינוק. הגיל הביולוגי לגמילת בני-אנוש הוא 3-6. חוץ מזה, להניק פעוט (ובמיוחד פעוט מדבר) זה תענוג אדיר - וכשיש חלקים שמעצבנים, משנים אותם. ממליצה לך גם לפנות לפורום הנקה, גם בשביל תמיכה, וגם בשביל להרגיש שאת לא לבד (יש שם רבות שמיניקות עד גילאי שנתיים-שלוש, וכמה שגם יותר. <אמפי הניקה עד שהגמד היה בן 2.9, ומאד שמחה לגלות שהוא זוכר את זה>

אשכר ש

New member
וואלה...

זיכרון טוב יש לך את. dreamcometrue, עכשיו עוד יותר חשוב לי לקרוא- מה שלומך? מצאת מיילדת/רופא? את צריכה עוד עזרה?

גם למבי

New member
רוצה לדבר על תגובות מהסביבה?

מניקה עדיין ילדון בן 4. אומנם הוא כבר יונק אחת לכמה ימים ורק כמה שניות (22 שניות) אבל עדיין ובמקביל ליונק בן שמונת החודשים. שימי פס על כולם ולכי עם התחושות הפנימיות שלך!!!! זה תמיד משתלם (כל עוד את לא פוגעת בזדון באחרים). ואגב - אני מפסיקה עכשיו להניק את הגדול (תאריך היעד שלנו הוא היומולדת שלו בדצמבר) לא בגלל הסביבה שיכולה לקפוץ לי גבוה אלא בגלל שכבר לי זה לא נעים. פיסית. בהצלחה!

אשכר ש

New member
חייבת להגיד שאני

ממש מקנאה במי שהסביבה על ה#^& שלה... אצלי זה לא תמיד כ"כ קל ויש נושאים בהם אני בהחלט מושפעת

mise

New member
ואם התינוק מבקש לינוק?

ליד הסביבה? אז קודם כל, אפשר לסרב, או להציע בחדר אחר, כמו שאני מציעה אם היא מבקשת ליד גברים, למשל. אבל עצם זה שהיתה בקשה - יש לאנשים כבר מה להעיר: מה, הוא עדיין יונק? (שוב, למזלי לא זכיתי (לפחות לא למשהו שנחרט בזכרוני). אולי בגלל שאנחנו נפגשים ממש רק עם משפחה קרובה וכולם כבר יודעים שהיא יונקת ושאסור להעיר לי הערות כי נראים כמו אחרי סופה מדברית כשאני מגיבה).

swann

New member
נו,בדיוק. ענית לבד.

כי בגיל מסוים אפשר להציב גבולות ולהניק רק בבית. וכן, יש מצב בו ילד יודע לבקש רק בבית.

mise

New member
אה..אז אני לא שמה גבול כזה.

אם היא רוצה לינוק, היא יכולה לקבל. אפשר בחדר אחר, אם זה לא מתאים כרגע.

גם למבי

New member
ילד בן ארבע מספר הכל

ולא רק שהוא יונק גם: "אמא מורידה שערות ברגליים". הוא גם סיפר לסבתא שאני גורבת לו גרביים רק כשמגיעים לבית שלה.. אבל אני ממש לא מתביישת בזה. שיתביישו מי שחושבים שצריך להתבייש בזה. אני גם כבר מזמן לא מניקה בחוץ - מגיל שנתיים - מי שמעוניינת לדעת יותר - מייד אפרט בתשובה למנטי.

Manty

New member
גם למבי

נראה לי ששתינו חוות אותו דבר.. בן השלוש שלי צמוד לציצי (לפעמים אני חושבת שהוא יונק יותר מהתינוקת) ולי כבר ממש לא נעים. מאד קשה לי להגיד "עד פה". אני חושבת שהוא עדיין ממש זקוק לציצי (ובניגוד לגל, כאמור, יונק ממש הרבה), אך אשמח לשמוע את התהליך שעברת עד להחלטה ולהתחלת הגמילה הסופית... (את יכולה גם במסר כמובן
)

גם למבי

New member
את ממש לא לבד ../images/Emo13.gif

כל אם שאני מדברת איתה שמניקה טנדם עם תינוק מרגישה אי נעימות פיסית בהנקת הבוגר. התחלתי להרגיש לא נעים בהריון אבל המשכתי מתוך מחשבה שזה יעזור לי בשלבים הראשונים להתמודד עם הקנאה בינהם (ואכן עבד). אז ככה - בגיל שנתיים אמרתי לו שלא יונקים יותר בחוץ כי הוא כבר גדול ואת ההנקות שומרים לבית. בבית ינק ללא הגבלה (כמובן גם עד אז הוא ינק מתי שרצה ואיפה שרצה). עשיתי זאת כי ראיתי שכל פעם שהוא במבוכה או "בבעיה" הוא רץ ומבקש לינוק. זו "בריחה" שלו ממצבים. אז במקום להניק במצבים האלו נגעתי בו או חיבקתי אותו והפגנתי נוכחות פיסית אך לא הנקה. זה הלך מצויין!!!! הוא אפילו לא בקש לינוק בחוץ פעם אחת. אחרי חצי שנה רציתי להפסיק את הנקות הלילה. דברנו על זה ובלילה כשהתעורר והזכרתי לו הוא כ"כ בכה שחזרתי להניק בלילה ורק אחרי חודשים רבים ניסיתי שוב. הפעם עבד - במקום הנקה התחבקנו והכנו כוס מיים ליד המיטה. זהו נגמל בלילה. בתקופה הזו הוא כבר ינק פעמיים שלוש ביום וגם הן התקצרו מאוד. למעשה ההנקה הפכה מאוד זניחה (הוא גם מאוד אוהב לאכול) ואם לא הייתי סובלת בהריון לא היה אכפת לי להמשיך ככה עוד כמה שנים.. אבל בהריון זה שיגע אותי - הרגשתי שאני מתמלאת עצבים ושבא לי להעיף אותו ממני. הרגשתי שהגוף שלי אומר לי להפסיק איתו. שז כבר לא טוב לי וידעתי ברציו שזה לא לעניין שאני ממשיכה. אבל המשכתי מהסיבות שכתבתי למעלה. בכל מקרה היה כבר מדובר רק על הנקה אחת לפני השינה. אחרי הלידה לא היה טוב יותר. לא רציתי להפסיק כדי לא לקשר עם הלידה והאח החדש. אמרתי שמעכשיו יונקים עד 10 והייתי סופרת בקול כשבעשר הוא היה מפסיק. משם הגענו (וזה המצב היום) ל - 22. מה לעשות, היה משא ומתן קשה. אבל לאלף לא הסכמתי. אנחנו מדברים על היומולדת שלו (בחודש הבא) ובו הוא יפסיק בכלל. אני חושבת שילך טוב. נראה לי שהנקת ה - 22 כבר ממש פורמאלית ולא באמת צורך (היא גם קורית אחת לכמה ימים - לפעמים שבוע ) כשהוא פתאום נזכר. עד ההריון ההנקות היו סבבה. זהו - מקוה שעזרתי לך - ושמתי במיוחד בשבילך תמונה של היונק הגדול בשירשור של התמונות - לא יודעת אם ראית. בהצלחה ונשיקות!

mise

New member
אויש, האנשים האלה.

מה הם נכנסים לך לחזיה? אני עוד לא זכיתי לקבל הערות מהסוג הזה (ומקוה שגם לא אזכה), אבל אם כן, אני לא חושבת שאצליח לשמור על שלוות נפש נוכח חטטנות וחוסר טאקט מעין זה. לפני משהו כמו שנה וחצי פחות או יותר הייתי אצל קרובי משפחה של בעלי והנקתי את הקטנה. אני זוכרת שהאם והבת ישבו ובהקשר ההנקה שלי ריכלו על איזו מישהי שמניקה בן שנה ושזה לא בשבילו, זה בשבילה ו"הוא חמור גדול, כבר עם שיניים". גיחכתי בליבי. תהיתי מה הם ירכלו עלי בהמשך הדרך.. תעשי מה שטוב לשניכם. אל תחיי לפי מה שהסביבה אומרת. אוי לנו אם היינו צריכים לנהל את חיינו לפי מה שאנשים אומרים.

חמור גדול עם שיניים...../images/Emo13.gif../images/Emo13.gif

על זה אני אומרת - ולמה אתם חושבים שקוראים להן "שיני חלב"...

למעלה