מתי להתחיל להזריק קלקסאן?

אני117

New member
מתי להתחיל להזריק קלקסאן?

שלום לכולן! אחרי כמה הפלות גילו אצלי קרישיות יתר ובהריון הבא אצטרך להזריק קלקסאן. רופא אחד אמר לי להתחיל להזריק רק אחרי שרואים שק הריון ברחם (כ-10 ימים לאחר תשובה חיובית) כי זה מסוכן אם מזריקים כאשר יש הריון מחוץ לרחם. רופא אחר אמר להתחיל מיד כשיש תשובה חיובית כי אלה שבועות קריטיים וצריך להתחיל מיד ואין סכנה. האם מישהי יודעת מה נכון? תודה!

לי אמרו ככה:

ברגע שאני מקבלת תשובה חיובית, להתקשר לרופאה, היא שאלה מתי היה המחזור האחרון והיא הבינה שבא.ס. עוד לא יראו כלום, כי זה ממש בהתחלה, אז היא אמרה לי לקבוע כעבור שבוע, היא עשתה לי א.ס. ראו רק שק הריון, ואז היא אמרה לי להתחיל כי רואים שהשק ברחם ולא חו"ח באחד החצוצרות. מאוד מאוד מסוכן להזריק מדלל דם, במידה ויש לך חו"ח הריון חוץ רחמי. בהצלחה

אני117

New member
תודה ושאלה...

תודה רבה על התגובה המהירה... את יודעת אולי למה זה מסוכן? מה יכול לקרות אם מזריקים וההריון מחוץ לרחם? כי אחד הרופאים שאמרו לי להזריק כבר שיש תשובה חיובית (שאני יותר סומכת עליו מהשני) אמר שכשרואים שק זה יכול להיות כבר מאוחר מדי (כי היתה לי גם הפלה מאד מוקדמת).

זה תלוי בהיסטוריה ותלוי ברופא

יש המתחילות כבר עם הביוץ ויש רק לאחר צפיה בשק או בדופק. אין תשובה חד משמעית.

יכולה רק לומר מהנסיון שלי

שאני הזרקתי קלקסן אפילו בשלב שבו היה מדובר בטיפול בלבד, כי כשיש בעיית קרישיות עצם הטיפול ההורמונלי מסוכן. לגבי הריון מחוץ לרחם, לי אמרו תמיד שהסיכון להריון מחוץ לרחם הרבה יותר קטן מהסיכוי לסיבוכים בגלל נושאי הקרישיות, אבל אני מניחה שזו התשובה כשמקבלים כששואלים מומחים לפוריות במקום המטולוגים או רופאים להריון בסיכון גבוה... מצד שני, ככל ששואלים יותר רופאים מתבלבלים יותר. בכל אופן, מה שחשוב להדגיש הוא שלא נכון שבשבועות המוקדמים אין סכנה. אחד הדברים ה"יפים" בבעיות במערכת הקרישה הוא, שהן יכולות לסכן הריון בכל שלב. עתליה

אני117

New member
תודה לכולן על התגובות!

התכוונתי שהרופא אמר שאין סכנה להזריק בלשב מוקדם ועדיף כמה שיותר מוקדם... זה מה שההמטולוג אמר ורופא הנשים אמר לחכות שיראו שק קודם. יש לי תור לפרופ' קופרמינץ עוד כשבועיים אז נראה מה הוא יגיד. הבנתי שהוא מומחה גדול בתחום... שוב תודה ובהצלחה לכולן!

תגובה קצת מאוחרת: ../images/Emo13.gif

גמני אחרי מספר הפלות, בהריון הנוכחי קיבלתי הוראה מפורשת להתחיל להזריק ברגע שיש תשובה חיובית לבדיקה בייתית, וכך עשיתי. בהריון הקודם התחלנו בערך בשבוע 6, לצערי ההריון הסתיים בהפלה, לא בטוחים כמובן שזה מה שגרם להפלה, אבל כרגע טפו טפו שבוע 14, והכל טפו טפו טוף... אני אצל קופר ביום שני הקרוב... בהצלחה!

אני117

New member
היי מקווה לטוב

תודה על התגובה, זה מחזק את מה שההמטולוג אמר לי... יש לי שאלה לגבי המעקב אצל קופרמינץ - זה מעקב פרטי? את במעקב גם אצל רופא מהקופה במקביל? תודה ובהצלחה!

תשובות...

אני במעקב "שגרתי" בקופ"ח , במקביל אני בהתייעצויות תקופתיות - לפי הצורך אצל קופרמינץ באיכילוב, בינתיים מקבלת טופסי 17 מהרופא שלי, אבל אני יודעת שיש מגבלה על מספר ההפניות שאפשר לתת. אצלי קופר בעיקר מייעץ בכל מיני צמתים - על המשך מינונים של תרופות, וכדי לסמן "וי" שהכל בסדר... את תמיד יכולה לראות אותו גם פרטי בקליניקה שלו,או באיכילוב ביחידה להריון בסיכון / הפלות חוזרות, אבל בתשלום. בהצלחה!

למעלה