השנה אני מעונין לצאת לגלוש בתחילת ינואר. כמו שזה נראה כעת, עדיין לא ירד כלום בצרפת ובשוויץ .. מתי לדעתכם צריך להלחץ ולנסות לבטל את ההזמנה (לשבוע של ה 3 בינואר) ???
אני נוסע לצרפת בשבוע של חנוכה (20/12), וגם אני קצת לחוץ. אבל הסתכלתי בתחזית מזג-האויר ובחמישה ימים הקרובים אמור לרדת שלג באזור האלפים (לפי אתר של yahoo), לכן יש מקום לאופטימיות.
לפעמים קורה שהשלג מתחיל לרדת שבוע או שבועיים לפני המועד שלך - וזה מספיק בהחלט!!! לפעמים אחרי נובמבר נטול שלג... פתאום בתחילת ינואר או אמצע מרץ יש איזה בום של 4 ימים סופות שלגים בלתי פוסקות שמכסות בשכבה נאה את האתר! אבל לפני שנתיים... היתה מצוקת שלג אמיתית בצרפת וברוב אירופה!!! = מה שחיזק אצלי את הדעה שעדיף תמיד לדאוג לשריין מקום על הטיסה ליעד ולמועד המבוקש ולא - הזמנת סקי מלאה!!!!
איזה קריזה, אוף, הייתי באלפ דואז בשבוע שבין חנוכה לקריסמס... היה נטול שלג, פעלו בקושי 5 מסלולים שמתוכם אחד זה חסר שיפוע,,, רק בלילה האחרון ירד פוול שלג (קריסמס לבן כמו שואהבים) וחודש לפני שטסנו כבר קלטנו שאכלנו אותה...
ש"לפני שנים..." (כרגע אני מרגישה כמו זקנה) בצרפת, כמויות שלג אדירות!!! נראה לי שזה היה כשהייתי בטין, קיצור כל הדרך לשדה"ת (ג'נבה לדעתי) הייתה לבנה
, עיקבו אותנו בתוך המטוס יותר זמן מאשר הטישה עצמה ואחרי 3 שעות נזכרים להגיד לנו שזה בגלל שחיכינו בתור להפשרת השלג מהכנפיים. (למה לא יכלו לחכות בתור בלעדינו ולזרוק אותנו בדיוטי?) דמייני לך מטוס מחניק (לא זוכרת למה, אבל היה מחניק!), אוכל - נגמר, שתייה - נגמרה, עשרות ילדים צוחרים ומשתוללים. בהחלט חוויה מרגיזה. אבל אין לי בעיה "לסבול" אותה שוב כדי להרוויח סקי טוב.
אני בת 17, עושה מגיל 6, השנה תהיה השנה ה11 שלי מחשבון פשוט, אם אני אסע, וגם זה לא ממש בטוח. בנוגע לחרמון, זה כבר סיפור אחר שאני לא מחשיבה ממש, רק בתור "בונוס" (ופחות יום לימודים
) השנה אני לוקחת על עצמי ללמד חברה לעשות סקי (אני "מחזירה לה" על זה שהיא לימדה אותי סקי מים - מכה 3 למעלה, כבוד
) בכל אופן, אני מקווה שכן יצא לי לצאת מגבולות הארץ... (אם לא אני בונה אוהל בחרמון ולא מתפנה)
אם אתה נוסע לואל תורנס, ואל דיזר או טין הסר דאגה מליבך תוך שבוע הם כבר יהיו ראויים לגלישה ותוך חודש כבר יהיו עמוסים לעייפה (בשלג כמובן). בכל מקרה תבדוק באתרי מזג האויר את מצב השלג. לגבי שאר אתרי צרפת, למעט אותה עונה שחונה (לפני שנתיים), לא זכור לי אתרים (מהגדולים) שלא פעילים (באחוז פתיחת מסלולים גבוה) בתחילת ינואר. בכל מקרה אין לך בעייה לעקוב אחרי מצב השלג באתר המיועד. אלון
ואני שמחה שלא עשינו זאת עדיין כי לא ברור מה יהיה המצב שם. בכל מקרה, אנחנו מתכננים לנסוע לארצות הברית לכנס בדנוור ואז אני מקווה שתהיה לנו הזדמנות לגלוש, כי סביר להניח ששם יהיה שלג במרץ, כדי שלא נרגיש מפוספסים העונה