מתי לטייל ועוד...

• פותח הנושא Taco
  • פורסם בתאריך

Taco

New member
מתי לטייל ועוד...

אהלן טיילים, כמה שאלות לי אליכם: 1. אני מתכנן טיול לנפאל ואז תאילנד והאיזור בסביבות פברואר, האם טוב לטייל בחודשים אלו? לא בא לי להגיע ולגלות שאי אפשר לטייל בגלל גשם,שלג,ערפל, אבל אני גם מוגבל בזמנים (מינואר עד אוגוסט). 2. האם יש טיסות סדירות בין נפאל לתאילנד? 3. כמה זמן מראש כדאי להתחיל לטפל בכרטיסים ואיפה הכי כדאי לקנות (לא כולל ירדנים)? 4. האם כדאי לסמוך על החנויות בנפאל ולצאת עם תיק קטן ללא הרבה ביגוד וציוד (מצלמה בעיקר)? תודה על העזרה, טל.

שלום טייל.

1.העונה לנאפל לא כל כך טובה בפברואר מכיון שהיא אינה עונה מומלצת לטראקים העונה המומלצת היא מרץ אפריל אבל גם המסוכנת מכיון שהיא העונה המושלגת וקימת סכנה למפולת שלגים. מבחינת תאילנד אין בעיה היא מומלצת לטיול בכל חודשי השנה. 2.בזה אני לא כל כך בטוח אבל נראה לי שכן לא אמורה להיות סיבה שלא. 3. כמה זמן מראש לטפל בכרטיסים זה תלוי בך. מתי תרצה לטוס ועם איזה חברה כמו כן יש לך את אתיופין,את SAS את אל על ועוד. תעשה סקר קטן תשווה מחירים ואז תחליט אבל קודם כל תחליט על תאריך שבו פחות או יותר תרצה לטוס. 4.כן בוודאי יש לך בנאפל כל מה שלא חשבת עליו ציוד מלא בגדים מוצרי טיפוח וכו ´וכו´ שם תוכל להצטייד לא רע בכלל ובהמשך לקנות עוד. גם אם הבגדים שתקנה הם לא באיכות הכי טובה ובמקרה הגרוע הם יקרעו אני בטוח שתוכל לזרוק חולצה שעלתה לך כ- 7 ש"ח (70 רופי). שכחתי משהו? יש עוד שאלות? תרגיש כמו בבית תכנס ותשאל

Taco

New member
אני לא סגור על מתי לצאת ולאן

אני בבעיה, אני משתחרר תאורטית באוקטובר אבל צריך לממן איכשהו את הטיול אז כנראה שאשאר בצבא ההגנה עד ינואר, בספטמבר צריך כבר להיות בארץ. מתכנן על 3-6 חודשים. מה שבטוח זה שאגיע לתאילנד אבל אני רוצה לראות גם את נפאל (טראקים, רפטינג, תרבות). התכנון המקורי היה חודש-חודשיים נפאל ואז מזרחה אבל כנראה שלא מתאים פברואר בנפאל (אני לא רוצה להיות בחורף). האם שווה לי להתחיל תאילנד והאיזור ולהמשיך הלאה, אם כן באילו חודשים? האם מישהו שהיה בכל המזרח ממליץ על עוד מדינות? (חוץ מהודו). ואם מתחילים באמת בתאילנד- יש שם איך להצטייד וביגוד? מצטער על הנדנוד אבל זהו התכנון הראשוני של הטיול שלי- מה שקובע את כולו. תודה.

כן אכן יש...

יש עוד המון מדינות נפלאות מדהימות ומהממות השאלה היא מהו הטעם שלך מה אתה אוהב והיכן תרצה לבקר כל אחד ימליץ לך על מקום אחר השאלה היא היכן אתה תרצה לבקר. לאוס מדהימה בורמה ויאטנם סיןועוד. אם אתה מתכנן על 3-6 חודשים וטיול שיכלול כמה ארצות למה לך לטוס בפברואר? הרי זה רק 4 חודשים (אלא אם כן אתה תשאר בצה"חל עד ינואר ואזמה?) ואם אחרי השיחרור שלך לא תמצא עבודה? או אולי תמצא ולא תצליח לחסוך מספיק? אל תשכח שחוץ מהמחיה שם אתה תקנה המון דברים אתה תטוס שזו גם כן הוצאה לא קטנה. בכל מקרה תוכל להתחיל את הטיול בהודו או תאילנד ומשם בסביבות מרץ-אפריל לעבור לנאפל זוהי עונה מומלצת לטראקים אבל גם נחשבת לעונה המסוכנת מכיון שבעוהנ זו יורדים שלגים וקיים חשש למפולות . ואם שאלת על תאילנד זה המקום להצטייד הבגדים שם באיכות מעולה (יחסית למקומות אחרים כמו הודו או נאפל) אבל היא גם יקרה יותר. לשם ההשוואה חולצה סתם כזו פשוטה יכולה לעלות לך בתאילנד 100 באט או יותר (הכל תלוי כמובן בכמה תצליח להוריד את המחיר ואיך תתמקח איך מישהו אמר לי פעם? אם אתה לא מוריד את המחיר שהציעו לך בתאילנד לפחות ב-50% אז אתה פראייר) שם מתמקחים על כל דבר זה כבר הרגל אך עד גבול הטעם הטוב בלי חס וחלילה לצעוק או להתעצבן לא מתאים לך המחיר הסופי שאותו המוכר רוצה והוא לא מוכן להוריד יותר? תגיד קראב קון קראב ( תודה רבה ) ותמשיך הלאה בהודו תמצא אותה ב-40 רופי כמובן באיכות פשוטה יותר אבל למי זה איכפת? גם ככה זו חולצה לטיול בלבד. ממממ.....לא שכחתי כלום נכון? ותצא כבר מהבועה שאתה מציק כאן למישהו בשביל זה אנחנו כאן תציק תנדנד אחרי הכל זה הטיול שלך ומותר לך לדעת הכל ולשאול הכל ואסיים במילותיו של אבא טוב "בני אם לא תשאל איך תדע?"
יום טוב ברי

למעלה