מתי לכסות?

jen711

New member
מתי לכסות?

משהו שאני תוהה עליו כשאני מנסה לבשל לפי מתכונים ולא כתוב האם לכסות או לא.
מתי אמורים לכסות כשמכינים משהו בתנור(ובגז)?
פשטידות מכסים?
 

Maldini Girl

New member
באופן אישי

אני בתנור לא מכסה כמעט כלום, לא מרגישה שהתנור שלי חזק מספיק כדי להתמודד עם נייר כסף.
פשטידות בטח לא מכסה.
אבא שלי לפעמים מכסה ירקות כשהוא מכניס אותם למלא זמן בתנור (שעתיים+) כדי שרק יתבשלו ולא ישרפו.
&nbsp
בנוגע לעל הגז-
השאלה היא מה את רוצה להשיג.
אורז למשל אני מכסה.
רוטב- תלוי. הרבה פעמים משאירה פתוח או חצי פתוח כדי שיצטמצם.
אם אני רוצה לאדות בצל למשל, אני מכסה, אבל אם אני רוצה לצלות משהו משאירה חשוף
 

jen711

New member
תודה על התשובה

פעם שעברה ניסיתי להכין פשטידה והיא לא הסכימה להתבשל למעלה.
אבל זה כנראה בגלל שלא סחטתי כמו שצריך.
 
:) הכל

מכסה הכל .. החל מעוגות פנקייקים וכלה בפיצוחים , צ'יפס או שניצל במחבת , חביתה או סטייק , הכל הכל מכסה ולקראת סוף הבישול או האפיה חושפת.

יש לי שני מכסים שטוחים שמתאים לכל הסירים והמחבתות ותבנית אפייה דקה שמתאימה לכל התבניות.

הסיבה - אני שונאת שונאת שונאת שפריצים!!
 
על פי ההיגיון שלי מכסים דברים שרוצים שישמר הרוטב, הנוזל

כמו צלי בשר שמעוניינים שישאר הנוזל.

אופים בתנור את העוף מכוסה ובחצי שעה האחרונה מסירים הכיסוי, כדי שישחים.

דווקא בפשטידות לא מכסים כי יש לייבשן מהנוזלים כדי שיתמצקו.

גם על האש וגם בתנור אותו העיקרון.
 
למעלה