מתי לספר בעבודה על הריון??

מתי לספר בעבודה על הריון??

קצת רקע.. כרגע מתחילה חודש רביעי, ידוע לי שלפי החוק מותר לי בחודש חמישי לספר.
אני עובדת במקום העבודה הנוכחי 7 חודשים ועל כן כעיקרון אני מוגנת מפיטורין. הבוסית שלי קצת בעייתית כאשר מדובר בילדים חולים, חופשות מחלה וחופשים בכלל. היא מצפה לכמה שיותר עבודה וכמה שיותר מהר.
מצד אחד אני לא רוצה לספר ברגע האחרון ואז לצאת זו שהולכת לפי החוקים ולא הולכת כלפי המערכת שאולי תצטרך להתארגן בהתאם. מצד שני אני קצת מפחדת מיחס לא נעים מצדה.
לגבי חזרה לעבודה אחרי הלידה אני כרגע עובדת המון שעות וקשה לי מאוד להאמין שהיא תקצץ לי בשעות על מנת שאני יוכל להמשיך
חשבתי להתייעץ עם שאר העובדים במשרד אבל זה לא אפשרי.. כל אחד כאן די לעצמו ולא מנדב מידע.
מה דעתכם??

foofoo77

New member
יש לך עוד 4 שבועות

חכי ותודיעי כשהחוק מחייב אותך
לגבי מה שיהיה אחרי שהילד יוולד , חכי ותראי לאן מתקדמים הדברים .
שיהיה בשעה טובה , ארוך עגול ותקין.

OrlySGL

New member
עד כמה שידוע לי

קיצוץ שעות זה הרעה בתנאים וגם את זה אסור לעשות לעובדת בהריון.
אם את מוגנת מפיטורים, אני לא מבינה למה לא לספר לבוסית. אם היחס זה כל מה שאת חוששת מפניו - שימי קצוץ. אם זה יקרה בין כה וכה וזה בלתי נמנע, אני לא רואה סיבה להמתין.

Noich80

New member
על פניו לא נשמע מקום שבכלל היית רוצה להשאר בו

אחרי הלידה עם תינוק או תינוקת.
היא לא יכולה לפגוע בך על פי החוק, את מוגנת מפיטורים או הרעת תנאים על פי החוק עד כמה שאני יודעת.

אישית הייתי גומרת אם זה ,מקסימום תופתעי לטובה. העוד כמה שבועות בין לבין, כשכבר מתחילה לבצבץ בטן ומתחילים להתלחשש בעבודה לא יעשו שום שינוי לדעתי.

המשך הריון קל ומשעמם.

שקדייה

New member
לא מבינה למה לדחות את הבשורה.

ככל שתספרי מאוחר יותר, לדעתי היא תתבאס עלייך יותר. יש באמת משהו לא נעים בלשמור את הסוד עד לרגע האחרון....

בכל מקרה הייתי מפרידה את השאלה מתי לספר על ההריון מהשאלה האם לחזור ואיזה תנאים אפשר או אי אפשר לקבל.

ובכל מקרה לא הייתי מעלה לדיון ולהתייעצות נושאים כאלו עם החבר'ה במשרד.
אפשר לדבר עם חברה אחת או שתיים, אבל לא יותר... שזו לא תהיה שיחת המשרד...
אבל אני חושבת שזה נושא שלא ממש צריך להתייעץ ולשאול לגביו, אלא אפשר פשוט להסתכל מסביב ולראות- מה פורמט העבודה של הורים במשרד הזה? אם את רואה שכל האמהות עובדות 5 ימים ארוכים בשבוע, את יכולה להניח שאת כנראה לא תהיי הראשונה שתקבל תנאים אחרים לגמרי, אם את רואה שיש כל מיני פורמטים של עבודה מסביבך- כנראה כן תוכלי להגיע לאיזושהי הבנה.

yoyo10

New member
זה תלוי בנסיבות

בהריון הראשון זה מקום עבודה ותיק סיפרתי אחרי השקיפות
בהריון השני גיליתי שאני בהריון בדיוק ביום שהבנתי שהתקבלתי לעבודה סיפרתי מיד זה נראה לי הכי הוגן לא פטרו אותי בגלל זה(זה מקום שהאגנדה שלו פמנסטית זה לא היה נראה טוב אם היו מפטרים אותי)
בהריון השלישי הבטן יצא כמעט מיד וישר שאלו אותי אז עניתי שכן וזהו כולם שמחו איתי

למעלה