מתי לספר

rubber duck

New member
מתי לספר

כבר דיברנו על הנושא לפני כמה שבועות והנה בשבוע האחרון הנושא עמד אצלי שוב במבחן היה מקרה שכבד במהלך הבליינד דייט הנואש עלה ובמקרה אחר גם שבועיים של קשר ואפילו לא הזכרתי את זה במילה פשוט לא מצאתי סיבה לתת לאותה בחורה לחדור לחיי ( תרתי משמע ) הנקודה שעלתה היא שמי שאני מרגיש שאני יכול לבטוח בה ונוח לי לדבר עימה תדע על זה ( לא במטרה לספר על זה אלא תוך כדי זרימת שיחה בלי תכינון מוקדם ) ומישהי שאין לי בה ביטחון אני אעשה כל מאמץ לא לספר שרון

על תספר אין שום סיבה,../images/Emo39.gif

ני חושבת שאתה בריא ולכן ההיסטוריה לא חייבת לעניין את כל אחת , כפי שלא מספרים מיד אם יש סכרת ל.ד או משהו אחר ,למשל גרושין או מאסר ועוד.

פורפורית צודקת../images/Emo70.gif

שמתי לב שיש לנו, (לחברי ה"קהילה הסרטנית"), צורך להכניס את הסרטן לתוך "תעודת הזהות" שלנו, במיוחד כשמישהו חדש מכיר אותנו, בבליינד דייט לדוגמא, או בראיון לעבודה חדשה... ואני אומרת: צריך להפסיק עם המנהג המגונה הזה... אני לא רוצה שהסרטן יהפוך לחלק מתעודת הזהות שלי כשאני מציגה אותה בפני העולם... הרי יש לך, שרון, וגם לכל אחד אחר מן ה"קהילה" שלנו כל כך הרבה מה להציע חוץ מהסרטן... כך למשל הכישורים המתאימים הם ש"דוחפים" אותנו להיענות למודעת "דרושים" לעבודה חדשה וזאת שתתאהב בנו בבליינד דייט תעשה זאת בגלל התכונות המדהימות שלנו ולא בגלל הסרטן... ממה אנחנו מפחדים מ"חוסר הגילוי הנאות"? לכל אחד יש קופסת סודות משלו שהוא לא מנופף בה מיד כשהוא פוגש מישהו חדש אז למה לנו אסור??!! בת ירושלים

rubber duck

New member
מה שאמרתי הוא שלפעמים הנושא עולה

ולפעמים לא דננו בנושא לפני מספר שבועות ואתמול במהלך נסיעה אחרי דייט ( כושל לחלוטין לטעמי ) חשבתי על הנושא ומכןא מה שכתבתי שרון

אבל הכותרת כמדומני היא: מתי לספר...

ולכן אולי התגובה שלי היא לא בדיוק לתוכן עצמו של ההודעה שלך אלא לכל הודעות הפורום בנושאים: "מתי לספר" ו"האם לספר בראיון עבודה" שהיו כאן בפורום בחודשים האחרונים (הייתי כאן וקראתי אותן אבל "השתפנתי ולא הוצאתי מילה"...) ה"סרטן שלי" הוא אישי, פרטי ומי שלא חייב לדעת עליו לא הייתי תורמת לו אינפורמציה מיותרת... בטח שלא בבליינד דייט. אולי כשהפגישות כבר לא יהיו רק עוד סתם "דייט"... בכל מקרה רציתי לדעת מה פירוש ה"נושא עולה"? האם אתה העלת את הנושא או שמא הוזכרה המילה "סרטן" במהלך השיחה? ועוד משהו קטן אבל חשוב!: מן ההודעות שלך משתמע שאתה בריא, נראה טוב ופעיל באופן מלא (והרבה יותר מכמה אנשים בריאים שאני מכירה...) לכן, פורפורית צודקת - הנ"ל שייך להיסטוריה...
בת ירושלים

....לא יודעת למה אבל....

לא יודעת למה אבל אני רואה את כל הנושא באור שונה לחלוטין, אולי זה בשל היותי מישהי שהרפואה לא ממש שיחררה אותה מהמחלה, אז אין התמודדות עם סטיגמה של "היה לי", אולי בשל היותי נשואה, אולי בשל היותי מישהי שמעזה לראות קצת אחרת את הדברים... ראשית, שרוני, בתור מישהו שניצח את המחלה הזו - מגיע לך המון קרדיט! את הקרדיט הזה אתה תקבל מכל מישהו שלו בחרת לספר על ההתמודדות שלך עם המחלה הזו. אם לא תקבל את הקרדיט, אז מי שלצידך ממש לא מתאים לך, ולעולם לא יוכל להיות תומך וחבר במהלך החיים הבריאים שלך!!! ממליצה לוותר על האנשים האלה, שכן, בתור מישהו שמפרגן לעצמו, חשוב שתחווה קשרים חיוביים מקבלים ומזינים. השבוע, במהלך יום ההורים של בני, אחת האמהות שישבה לצידי שאלה אותי: "ממה יש לך צלקת כל כך גדולה בראש...?" עניתי מיידית בישירות - "מהגידול במח". מה עוד יכלתי לומר? (לא יכולה להעלות על הדעת תשובה יותר טובה מהאמת!) אז אומרים את האמת כי זה מה שיש, ומי שבוחר להשאר ליד בטח יכול להתמודד עימה, מי שלא נשאר- לא שווה את המאמץ של לנסות להבין אותו... בכל מקרה, בתור בחורה צעירה שמכירה בן זוג חדש, כן הייתי רוצה לדעת עליו דברים קטנים כגדולים ולא לגלות "בטעות" אחרי תקופה, מכיון שזה היה גורם לי למשבר אמון בו. יודעת שאם הייתי פוגשת מישהו מקסים ומדהים והייתי יודעת שהוא התמודד עם מחלה כה קשה הייתי רק מעריכה אותו יותר! הרהורים שבלב, שרון... אבל - אין זה אומר שזה צריך להיות כרטיס הביקור שלך... תגיד למי שבא לך כשהזמן הנכון בא, ב"זמן של אלוהים" שזהו הזמן הכי נכון, הכי מתאים והכי מדוייק! בזמן של אלוהים גם דברים מתקבלים בדרך הכי יפה, כי הם לא נדחקים לפינה, לא עומדים כמו תמרור גדול וצועק, הם שם כי ככה הם צריכים להיות, בדיוק בזמן, בדיוק בגודל ובעוצמה שהם זקוקים... גמר חתימה טובה אור ואהבה אילת.

rubber duck

New member
../images/Emo24.gif י אילת מקסימה ../images/Emo13.gif

בלי קשר להודעתך - מתגעגע
שרון

rubber duck

New member
הכותרת היא רק כותברת

אני אכן אדם בריא מחד ומאידך אני קשור להמון פעילויות שקשורות לנואש הסרטן ( לא רק הפורום ) ובד"כ אחד הנושאים הנ"ל עולה במהלך הפגישות הראשונות אני לא הולך ים שלט שהיה לי סרטן ( וברח לחור ממנו יצא ) שרון

למעלה