בדיוק השבוע סיפרה לי חברה בעבודה
על נערה שלא ידעה שהיא מאומצת, ודודתה "שוחרת טובתה" הזכירה את זה בנוכחותה בגיל 12.
ווווייי ווווייי מה שזה עשה!
הילדה- מוכשרת ומוצלחת ככל שרק ניתן לצפות היתה בתחילת גיל ההתבגרות. הגילוי יצר משבר נוראי בינה לבין הוריה, חוסר אמון מוחלט והתנהגות קיצונית של הילדה. התנערות מכל התנהגות נורמטיבית. למרבה מזלה בגיל 17 תפסה שהיא פוגעת בעיקר בעצמה, חזרה לתפקד בביה"ס והשלימה בגרות בהצטיינות. כיום אחרי הצבא היא מקבלת כל מילגה אפשרית ומקדמת את עצמה לעבר העתיד שבחרה לעצמה.
דברים ששומרים בסוד יש להם קונוטציה שלילית, של משהו שמתביישים בו, של משהו פוגע. כשהם מתגלים (וסודות מתגלים כמעט בכל המקרים) בעל הסוד מרגיש פגוע. כאילו משהו בו פגום ולכן התעלמו מאותו אספקט והסתירו אותו. בנוסף- האנשים הכי קרובים אליו בעולם הסתירו ממנו משהו מאד מהותי על עצמו, אי אפשר לתת בהם אמון, אי אפשר לסמוך עליהם!
גילוי עובדה כל כך מהותית לאדם בוגר צריך להעשות בזהירות מרובה, תוך הדגשה על כך שרצו להגן עליו מטלטלות רגשיות, ותוך הכרה בכך שיתכן ושיקול הדעת שהביא להחלטה הזו היה שגוי. אני חושבת שמי שבמשך ילדות-נערות-התבגרות הסתירו מידע כזה יתקשו לעשות את הגילוי בצורה שתמזער נזקים ומצטרפת להמלצה על עזרה מקצועית. קודם כל הם צריכים להגיע בעצמם לפתיחות בענין האימוץ, ואז יוכלו ליישם את הפתיחות הזו עם הילד שבגר, תוך נכונות לספוג את התגובות השונות שתגענה ממנו.
אנחנו חיים עם המילה אימוץ מיום שחזרנו הביתה עם בננו שהיה תינוק, כך לא היתה בכלל שאלה של מתי לספר, ובכל גיל הוספנו מידע לפי בשלותו ולפי השאלות ששאל.