לא עדיף להתייעץ עם רואה חשבון שמבין במס ישראלי ואמריקאי?
יש לך שתי בעיות כאן:
1. חבות מס בישראל
2. חבות מס בארה"ב.
אני לא מומחה גדול למיסים בישראל (יותר מדי דברים השתנו בחוקי המס הישראליים בשנים האחרונות), אבל ממה שהבנתי מדברים שחכמים ממני כתבו כאן אתה מחוייב כיום להגיש דו"ח מס שנתי למדינת ישראל על כל שנה - וזה כולל את שנת 2017 ואת שנת 2018.
ההבנה שלי את הנושא היא שאם אתה עבדת 11 חודש בישראל בשנת 2017, אז אתה ב 100% חייב במס ישראלי על הכנסות שתקבל בשנת 2017 בארה"ב.
כלומר - אם תקבל את מענק המעבר ב 2017, אני חושב שבדיעבד אתה תשאיר את רובו אצל פקיד שומה בישראל.
התסריט שאני מעריך שיקרה הוא:
המעביד יתן לך בונוס בדצמבר 2017 - שממנו הוא יצטרך לנכות במקור משהו כמו 40% למס האמריקאי. מתוך זה כ 35% זה פדראלי, ומעל זה מס הכנסה של טקסאצ'יוסטס, FICA ושאר ירקות.
באזור מרץ-אפריל 2018 אתה תגיש דו"ח מס לארה"ב שבו אתה תראה ששילמת הרבה יותר מדי מס על הכנסותיך ב 2017 - שכן הפכת נישום של ארה"ב רק אחרי שהפעלת את הויזה שלך בדצמבר, והכנסותיך בכל 2017 בארה"ב ממש לא הגיעו לדרגת מס של 40%.
מס הכנסה הפדראלי האמריקאי ישלח לך צ'ק החזר על חלק גדול מהסכום שהם קיבלו. מטאקסצ'יוסטס אתה תראה זרג מלוח - המנטאליות שלהם היא "כסף משוחרר לא יוחזר".
עד כאן - נהדר.
אבל... בתקופה הזו מן הסתם אתה תצטרך להגיש דו"ח מס אישי לרשות המס של מדינת ישראל. וכשהם יראו את המענק שקיבלת - הם ימסו אותה ברמה הישראלית (שהיא יותר גבוהה מהרמה האמריקאית).
וכאן מגיע המקום של רואה החשבון \ יועץ המס. יש טענה שכל מני הוצאות מעבר ניתנות לקיזוז (כנגד קבלות?) מהמס הישראלי, ואולי אפשר להמתיק את הגלולה הזו.
לגבי קבלת הבונוס בשנת 2018 - כאן אני כבר לא יודע האם ניתן להפטר לחלוטין מתשלום מס לישראל... או שמס הכנסה הישראלי עדיין ירצה נתח.