מתי לעזאזל ההפגנה הבאה ??

ל נ ו ן

New member
מתי לעזאזל ההפגנה הבאה ??

הושגה הפסקת אש ופני החיילים עדיין צפונה איפה שלום עכשיו? איפה מרצ? איפה השמאל???

NorthernStar

New member
אל תצפה לכלום משלום עכשיו ומרצ

הם תמכו במלחמה במשך חודש ואז "נזכרו" שמלחמה זה בעצם רע... נו, באמת. מזמן, אבל מזמן, הם איבדו את האמון שלי ואת האמינות שלהם.

סלוניק

New member
../images/Emo45.gif

למרות שאני מודה שאין לי עמדה ברורה בנוגע ללחימה, מרצ התקרנפה באופן שיכתים אותה בבחירות הבאות. באנלוגיה קצרה, לפני מס' ימים כאשר היה ברור שהמלחמה בדרכה לסיומה הרמטכ"ל מינה את משה קפלינסקי כאחראי בפיקוד צפון במעין כסת"ח כמה רגעים לפני הסוף, בעיקר לפני וועדת החקירה על המחדל הנלווה במטכ"ל. מרצ, במידת מה, עשו דבר לא שונה במהותו - כשהציבור תמך ברובו בלחימה הם מלמלו "כן", ובימים האחרונים לאחר שהיה ברור שהמלחמה תסתיים ותיחרט בתודעה הקולקטיבית ככשלון מהדהד זהבה גלאון נזכרה שהשרים צריכים לחסום בגופם את הטנקים השועטים צפונה.

NorthernStar

New member
וזאת לא הפעם הראשונה

אני זוכרת ב1992, אחרי שעבדתי בשביל מרצ בבחירות, היא סוף סוף ישבה בממשלה ו.... הצביעה בעד הגירוש. הם איבדו אותי כבר אז.

inbaL br

New member
חולקת עליכם בעניין הזה

אני שמאל ציוני ( מר"ץ/ שלום עכשיו ) ועוקבת בעניין רב ובאופן יום יומי אחרי ה'גדה השמאלית'. יש לי ביקורת רבה על הדוגמטיות של השמאל הראדיקלי. יש להם תיאוריה מוכנה מראש, ועם התיאוריה הזו, נשלפת תשובה לכל בעייה אקוטית. תמיד הנחת היסוד היא "ישראל מעצמה קולוניאליסטית כובשת, החיזבללה וחמאס אמנם לא מושלמים אך חוד החנית בלוחמה נ' הקולוניאליזם המערבי הכובש" - כאשר יש אכסיומה כזו לשמאל הראדיקלי אין לו צורך להפעיל את הראש ולחשוב בכל פעם שמתעוררת בעייה שדורשת תגובה ודיעה, פשוט שולפים עמדה מארסנל האכסיומה- וגמרנו. הבעייה עם השמאל הראדיקלי שכמו נטורי הקרתא- רק אצלם הצדק נמצא. הם שמאל "אמיתי" וכל השאר הם שמאל "מקורנף" ש"רוצה חיבוק מן הממסד". זה לא נכון. אני בראשית המלחמה אכן תמכתי במלחמה. למה? כשמאלנית הדוגלת בשיבה לגבולות 67 ומגנה את הכיבוש אמרתי לעצמי, שהגנה עצמית מגבולות 67 זה בדיוק מה שידרבן את הציבור והממשלה לסגת לגבולות 67. הרי הימין סבור שאם נשוב לגבולות 67 תימחק המדינה, והנה ההזדמנות להדגים לו שאנו מגיבים מגבולות 67, ואין 'מחיקת מדינה'. בעוד שאני מתנגדת לכיבוש, מה טענות צריכות להיות לחיזללה ( עזבו אותי מסמיר קונטר, מגיע לו למות בייסורים ) אחרי שנסוגנו מלבנון. הם מתכננים כבר 6 שנים מלחמה כוללת כנגד ישראל במטרה להשמידה. בניגוד לעניין הפלשתיני הצודק, כאן מדובר בארגון פנטי, חברה מעוותת פנטית וחולה ( שיעית פוטנדמנטליסטית ) שהשנאה לישראל עבורה היא כמו השנאה לגולדשטיין ב 1984 ענבל

NorthernStar

New member
צר לי, אבל את טועה

אני לא יודעת אם את באמת מכירה את השמאל הרדיקלי מבפנים, או ממה שמשתקף בתקשורת (שמסיתה נגדנו). השמאל הרדיקלי איננו מונוליתי, ואין תבניות מוכנות מראש, כפי שטענת. כשגרתי בארץ והייתי הולכת למליאה של תעאיוש, תאמיני לי, את קולות הויכוח שמעו לאורך הרחוב כולו. כמו כל ארגון, גם תעאיוש (או כל ארגון שמאל רדיקלי אחר) מורכב מאנשים בעלי השקפות שונות ודעות שונות.

מרצ מפלגה לא רלוונטית היום

רק גילוי נאות לפני-כן: אני תומך ותמכתי במלחמה הזו, וגם סברתי מוקדם הרבה יותר שהיה רצוי ללכת על מבצע נרחב ואולי אף לערב את סוריה. למרצ יש הרבה בעיות אובייקטיביות ללא קשר אם הדעות שהיא מקדמת הן ראויות בעיניי. אחת מהן הוא חוסר המיקום שלה על הרצף הפוליטי במדינת ישראל. זכור לי כי בתחילת המלחמה היה ראיון עם שולמית אלוני. היא הביעה את כעסה על הפגיעה המתמשכת באזרחים בצד הלבנוני. לא הסכמתי עם דעותיה, אבל היה מכובד בעיניי לשמוע אותה. היא ריגשה אותי, היא עשתה לי כאב בטן, היא גרמה לי לחשוב. היא התמודדה יפה עם שאלות שהוטחו בה ובאמת הגיבה להן ולא דיקלמה סיסמאות. היא ציטטה מהתנ"ך, היא ציטטה קאמי. הרהרתי לעצמי באותו רגע - אם אלוני הייתה היום יו"ר מרצ ומובילה אותה לקו שכזה בחיים לא הייתי תומך במרצ, אבל הייתי מאוד שמח וגאה שיש במדינה שלי מפלגה כזו. ביילין הוא אישיות מדהימה, אדם שבהחלט היה ראוי שיהיה שר בכיר וחבר קבינט. אבל עמדותיו לא שונות מהותית מעמדותיה של פרופ' תמיר, אבישי ברוורמן, עמי איילון, דני יתום או עמיר פרץ וכדו'. יש כמה ניואנסים, את חלקם אני אוהב יותר את חלקם אני אוהב פחות, אבל חייבים להודות שזה מגוחך שהוא מוביל מפלגה שמתחרה בכל האנשים האלו. מנגד אנשים במרצ שחלק מזהים ככאלו שמובילים אותה להיות מפלגת זכויות אדם צעקנית, למשל ח"כ גלאון, הם אנשים רדודים, פלקטיים, כאלו שלא מבינים את המשמעות של הדברים שהם אומרים וכו'. אם מרצ הייתה היום בראשות ח"כ גלאון הייתי מתבייש בקיומה של המפלגה ומתפלל שלא תעבור את אחוז החסימה. אגב - התפלאתי שבשום מקום לא ראיתי דיון על המאמר החשוב והמצויין של גדי טאוב מהיום - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3290442,00.html

Grumpy

New member
אנא אל תדבר בשם שלום עכשיו

שלום עכשיו לא תמכה במלחמה בשום שלב, נכון להגיד ששלום עכשיו גם לא יצאה כנגד המלחמה. למעשה בפעם הרשונה מזה 15 שנה שאני פעיל בשלום עכשיו נתקלתי בבילבול גדול בקרב הפעילים. שלום עכשיו בתחילת המלחמה שלחה קבוצות תמיכה לצפון הרבה לפני שכל גרום שמאל שהוא חשב לעשות כך. מאידך וכאן אולי יש מקום להקות על חטא, שלום עכשיו לא יצאה באופן מופגן נגד המלחמה, גם כשהיה ברור שהיא גולשת הרבה מעבר לכביכול הדרוש שהוצג ע"י הדרג המדיני. הבילבול נובע מתוך צורך די מובן להרתם למאמץ מדיני ולא לעמוד כמתרס או לצפות מהצד, מתוך תחושת עשיה קולקטיבית. לא מכיר אותך באופן אישי אבל אמון הוא לא דבר שמאבדים אלה רוחשים. ואמון כזה נבנה לא ממתן ביקורת כצופה מהצד אלא כמשתתף פעיל הלוקח חלק בקביעת מדיניות ולא רק בהטלת ביקורת כלפיה.

NorthernStar

New member
אם דיברת אליי,

הרי אני הייתי פעילה במשך שנים ב"שלום עכשיו", כולל גיוס אנשים לכל פעילות קטנה כגדולה. ההיכרות שלי עם התנועה ופעיליה היא זאת שהביאה אותי להתפכחות ובסופו של דבר גם לדחיה שלה. "שלום עכשיו" היא לא יותר ממרצ wannabe, לא-פה-ולא-שם, בלי מחאה אמיתית ובלי אג'נדה חברתית ובטח שבלי שיניים, וכל זה מול הימין המיליטנטי הקולני. חבורת סמרטוטים ולא יותר.

shay or eli

New member
ההפגנה הבאה ביום שבת הזה

בת"א בערב. הפרטים יקבעו בישיבה שיקיימו היום תנועות השמאל. הנושא יהיה תמיכה בהסכמי שלום עם סוריה, לבנון והפלסטינים, כדי למנוע את המלחמה הבאה. לא יודע אם מרצ ושלום עכשיו ישתתפו. כמו שאמרו מעליי, הם התקרנפו לגמרי במהלך המלחמה הזאת.

השאלה היא מה תהיה הכותרת של ההפגנה

הפסקת אש כבר הושגה השאלה היא מה עושים הלאהאיך נמתייחסים לממשלת ה"התכנסות" פה יהיה המבחן האמיתי של מרצ וגם של שלום עכשיו.

למעלה