מתי לקחת את המשכנתא?

mafin

New member
מתי לקחת את המשכנתא?

שלום התחתנתי לאחרונה ובן זוגי ואני משתכרים יפה ביחד, החסכון היחידי שיש לנו הוא 10.000 דולר בלבד ואין עזרה מההורים ידוע לי ששווה לקחת משכנתא כאשר יש אחוז מסוים לתשלום מערך הדירה ולא לפני כן,מהו אותו אחוז? קיים תחשיב שלפעמים שווה לשלם שכ"ד ולשים בצד כל חודש סכום כלשהי ורק אחרי מספר שנים לקנות דירה, לא תמיד שווה לקנות דירה בכל מחיר כי ההחזר בסוף התקופה יהיה הרבה יותר גבוה משמעותית מערך הדירה עצמה. אשמח לקבל עיצות בענין אנחנו לא מפחדים "פסיכולוגית" לגור בדירה שכורה גם עוד מספר שנים עד שנחסוך את אותו חלק יחסי לקניית דירה משלנו. תודה ושנה טובה הערה נוספת: חבר טוב שלנו גר בשכירות עם אשתו והילדים כבר 7 שנים ורק עתה משחסך את כל הסכום לדירה הוא קונה בית ללא משכנתא, האם זה משתלם?

הלוואי והיינו יכולים לראות את העתיד

כל החישובים האלו מבוססים על תחזיות, ומספיק שהתחזיות לא יתקיימו בכדי שההחלטה תהפוך מהחלטה נכונה להחלטה גרועה. אני מצרף לך קישור שמדבר על הנושא: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2947806,00.html וגם ראי את תגובתי לאותה שאלה ששאלה איריתנט7 ב 31.08.04 (כרגע זה בעמוד 3). וגם תדפדפי בדפי האתר, יש הרבה שאלות בנושא המשכנתא. הלוואי ותגלי מהי ההחלטה הנכונה. בהצלחה.

motco100

New member
בהמשך לשאלתך

ולתגובתו המלומדת של אלפונסו אני רוצה להוסיף שזו החלטה מאוד אינדיוידואלית ,אך כמה שאלות חשובות שיעזרו לך לקבל החלטה נכונה: 1.מה מחיר הדירה אותה אתם מעוניינים לרכוש? 2.מה גובה ההחזר החודשי של המכנתה במידה ותיקנו אותה ? 3.מה הסכום החודשי אותו אתם מסוגלים לחסוך ? בגרך כלל על מנת להימנע מהחזר חודשי מטורף של המכנתה (לא לשכוח מדובר בהחזר ל 10,20,25 שנים) רצוי להגיע עם הון התחלתי ולכן כדאי לשקול לחסוך תקופה מסומיית לשיקולך מקווה שעזרתי

למעלה