מתי לקחת ומתי לא לקחת כסף מחברים?

מתי לקחת ומתי לא לקחת כסף מחברים?

היי..!

אני סטודנט בן 24, כתבתי פה כבר כמה פעמים בעבר בעיקר על הקושי להגיד "לא" לבקשות של אנשים בסביבה.
מאז עברו כמה מים בנהר ואני חושב שמאוד השתפרתי מהבחינה הזאת, מצד אחד למדתי מה אני כן מסוגל ואף רוצה לתת "בחינם" ומה המגבלות שלי, ואף להגיד לא בחלק מהפעמים.

שאלה אחרת אבל באותו התחום...
חבר או מכר טוב יכול להיעזר בך מקצועית (שירות שאת/ה גובה עליו כסף מכל אחד אחר). האם לקחת מחיר מלא? מחיר חלקי? "חינם"? ובכל אופן, איך כדאי להציג ולהסביר את זה כך שהחברות לא תיפגע?

ממש תודה לכל מי שיעזור עם עצות, אפילו שזה בחינם פה

Tsachi6

New member
אין כלל ברזל

תלוי מה אופי היחסים עם החבר, כמה חבר הוא באמת בשבילך ושאר משתנים. בסופו של דבר, לדעתי, לך עם מה שאתה מרגיש ותרגיש חופשי עם זה.

EdisonGirl

New member
טרם נתקלתי בסיטואציה...

אני די בטוחה שאם חבר היה מבקש ממני משהו בתקופה עמוסה כמו זו, משהו שאני בד"כ כן גובה עליו כסף, הייתי מדגישה שבד"כ אני לוקחת X כסף, אבל בגלל שזה הוא, זה יעלה לו Y (מחיר נמוך יותר כמובן), ואם הוא חבר טוב, הייתי גם מציינת שלולא הייתי כ"כ עמוסה ולחוצה בזמן, הייתי מוכנה גם לעשות לו בחינם, אבל זה בעייתי לי בתקופה הזו.

נראה לי שככה הייתי מתמודדת עם המצב.

עדכן אותנו, והמשך לשאול שאלות מעניינות כאלו

lolly87

New member
מחברים קרובים

אני מעדיפה לא לקחת כסף, כי לא אכפת לי לעזור להם אם אני יכולה.
אבל במקרים שעזרתי להם ברמה המקצועית או שהם התעקשו לשלם ובחרו כמה לתת לי, או שקנו לי מתנה על הזמן שהשקעתי.

כבר קרה שאמרתי למישהו

שישלם לי כמה שהוא מרגיש לנכון,
ואחר כך חשבתי על זה והגעתי למסקנה ש"זה לא פייר" לגלגל את האחריות לאי-הנעימות לידיים שלו (ואז הוא יצטרך לחשוב אם זה יותר מדי או פחות מדי)
מאז אני מעדיף לנקוב מראש במחיר חד משמעי. וכן, אי הנעימות נשארת כולה בידיי...

lolly87

New member
יש בזה משהו

אתה צודק שזה אולי כביכול לזרוק את האחריות ולא פייר.
אבל אני באה בגישה שאני לא רוצה לקחת כסף, אם בוחרים לשלם, אני לא יודעת כמה הם רוצים לשלם ואני מעדיפה שהם יבחרו כמה הם רוצים.

Kagg6

New member
הכל תלוי

ביחסים ביניכם, המצב הכלכלי שלך\שלו, סוג השירות וכו'.

אבל בגדול, אם זה חבר טוב אתה יכול לעשות לו מחיר טוב, כי הוא חבר מצד אחד, אבל מצד שני אתה גם צריך להתפרנס. זה פחות או יותר על קצה המזלג, אפשר לפתח את זה למלא כיוונים תלוי באותה הסיטואציה

המשך...

אני מדבר על העברת שיעורים פרטיים...

אני עושה את זה כבר כמה זמן ועד כה שמתי לב שבמקרים שבהם עזרתי בלי לקחת כסף התלמיד לא מפנים טוב את הדברים.
זה הגיוני... כי ברגע שמשלמים על משהו אז גם מתאמצים יותר, כי אם כבר לשלם אז שזה לא יהיה לחינם.

פסיכולוגית זה הכי נוח לשני הצדדים כשיש תשלום. אני מתאמץ יותר והוא, בידיעה שכל שעה של שיעור פרטי עולה כסף, רוצה לקחת כמה שפחות כאלה וכך יוצא שהוא מתאמץ יותר לעבוד ולהבין לבד, שזו צריכה להיות המטרה בשורה התחתונה.

איך מסבירים את זה לחבר מבלי שזה ישמע צדקני?

דיי קשה לצאת "צדיק" במצבים כאלו .. קח ממנו חצי מחיר ותגיד לו שזה ספיישל בשבילו כי הוא חבר טוב ושאין כזה דבר עבודה בחינם במקרה והוא יעיז להגיד לך שהוא רוצה בחינם ..
אם יתעקש בחינם אז תוותר ואל תתן לו שיעורים ותגיד שאתה מעדיף לשמור על החברות ולא רוצה להכנס לויכוחים בגלל כזה דבר

mad alot

New member
כל זה היה נפתר הרבה ביותר בקלות אם

לחבר שלך היו ציצים.

Kagg6

New member
אתה לא צריך להצתדק

אתה צריך להתפרנס. נקודה.

תגבה ממנו סכום סימלי וזהו, למה לסבך?

אתה יכול לפרט מה זה מבחינתך לא לערבב?

לתת עזרה מקצועית בלי לקחת כסף או להתחמק מלתת את השירות?

למעלה