אני שמעתי שהרב אמנון יצחק אמר שאנו צריכים להפסיק מלהשתמש ממוצריה של חברת עלית..מאחר והיא נותנת חסות לחילול שבת..וכבר החברה הוזהרה מיזה ולמרות זאת נותנת-חסות``. גישת הרב כמו שאמרתי לעיל-להפסיק מלקנות מהם``.ולפי גישתי:אני סובר כמוהו.. מהי גישתכם בנושא?
קודם כל, למי הכוונה "אנו צריכים להפסיק"? מה זה נותנת חסות לחילול שבת? מפעליהם עובדים בשבת ומעודדים בחורים דתיים לעבוד בשבת? או אולי הם מפרסמים בשלטי חוצות כמה כדי וטוב לחלל שבת..?
על מה פשעו ב"עלית"? אני חושבת שפניה כזאת מתאימה לציבור החרדי בלבד, עם הסבר מפורט מדוע עליהם להפסיק לאכול מוצרים של חברות מסויימות או להפסיק לקבל שירותים מסויימים. זה קצת פרימיטיבי שיש איזה אדם בשר ודם, שדורש מאנשים לעשות משהו, והאנשים עושים בלי עוררין. לא שואלים על מה ולמה. כלום. X אמר- זה מספיק. לי זה נראה הזוי אבל זו רק דעתי.
לא X אמר - אז עושים. בין שאר מצוות הל"ת יש איסור לסייע בדבר עבירה. אם בעצם כלכלתינו את עלית אנו מראים להם שלא אכפת שהם מחללים שבת , וממשיכים להכניס כסף למפעל ובכך לאפשר חילל שבת אנחנו בגדר מסייעים. זו בעיה..
שבגינה הרב אמר לא לקנות - כי הם מחללים שבת. לגבי עלית - את חושבת שהם יודו שהם מחללים שבת אם זה יזיק להם לעסקים ? נו באמת ... מה שכן אני יודעת על הרב אמנון יצחק זה שבכל הפעמים שאני נתקלתי בדברים שאמר מהסגנון הזההוא הביא הוכחות.
זה מספיק לך? אני הייתי רוצה לדעת בידיוק מה הם עשו! להגיד מחללים שבת זה לא פירוט. פירוט זה לומר- הנהגים שלהם נוסעים, מפעילים מכונות או עונים לטלפון. ואז ציבור יש זכות להחליט. מה שאני יודעת על אמנון יצחק, זה שהוא ליצן מהסוג המדאיג.
צריך לפרט וכו', אני לא מגברת עכשיו ספיציפי על הקניה מעלית אם היא אסורה או מותרת כי אין לי על זה מספיק פרטים. אני מתייחסת לעיקרון - והעיקרון הוא שאיםן כאן כפייה דתית , יש הלכה.
הרב אמנון יצחק לא מתיימר להיות דוברו של הקב"ה. הוא צדיק שמחזיר רבים בתשובה. אם אינני טועה יש לו סמכות פוסק אבל את זה צריך באמת לבדוק לעומק כי אני לא ממש בטוחה , רק שמעתי . ואם יש לו סמכות פוסק זו בהחלט הלכה.
וחוץ מזה, צדיק לא מחזיר תשובה בהפחדה. מי שעושה מצוות כי הוא מפחד, אין בזה כלום. טוב לב, יושר והגינות הם דברים שבאים מבפנים. הוא מלמד שצריך לפחד מאלוהים. אני בכלל לא מתחברת לשיטה שלו.
העניין הזה עם ההפחדה. יש ביהדות כמה גישות לגבי העניין. הרמב"ן למשל אומר שקודם מגיעה היראה ואח"כ האהבה. לכל יהודי אפשר להגיע בדרך אחרת, ואם הוא מגיע ומצליח להחזיר בתשובה המונים מי את או אני לחילופין שנפקפק בזכויותיו ? את זה רק ה' יכול לעשות.
היכן נאמר איסור זה של סיוע לדבר חברה? כמדומני שהבג``ץ החליט לעשות עליהם עליהום בגלל שלא השתוו במחיר, או כי רצו לעבור לחברה אחרת. שהלוא מאז ומעולם עילית נתנה חסות למחללי שבת כגון לכדור רגל באין פוצה פה ומצפצף
"דחילק, מה זה נתן מכה, הוא היה רועה צאן ארבעים שנה אצל יתרו, הוא מכיר את כל הסלעים, זה סלע גיר סלע חלול סלע ג`דטי, והוא ידע, נתן מכה בסלע שנותן מים ויצא מים, מה הוא עובד עלינו. תמיד יש ליצנים שיכולים להגיד שמסלע אפשר להוציא מים..."