מתי לשלוח SMS לכל תושבי הישוב

yuvalraz

New member
מתי לשלוח SMS לכל תושבי הישוב../images/Emo56.gif

1. מאד התאכזבתי שלא הוקרן הגמר, לדעתי ההקרנה בוטלה סתם, ללא סיבה מוצדקת.תמיד אפשר לשים יריעת פוליאתילן על מכשיר שלא ירטב מכמה טיפות. מה שמציק לי זו העובדה שלא עדכנו את התושבים בזמן אמת. אם אפשר לשלוח SMSים כשמדובר במסיבה באלדין, אז אפשר גם לשלוח SMS כשמתבטלת ההקרנה (וגם כשמחליטים להקרין). 2. כשיש התראה על כוונת מחבל להכנס לישוב, אני מצפה לקבל SMS שמודיע לי את זה. בערב יום הזיכרון לשואה הודיע לי השכן שלי שהוא קיבל טלפון ושיש מחבל שמסתובב בישוב. שאני אסגור את הבית ואשאר בתוכו. מאחר שאין לי נשק בבית סגרתי את הבית הוצאתי את סכין המטבח הכי גדולה שיש לי וישבתי בבית בחושך מחכה למחבל שיפרוץ פנימה. בחוץ, השרקנים שיש לנו הפכו משהו בתוך הקלוב שלהם ומהרעש הייתי בטוח שמישהו מנסה לפתוח חלון הדף. קראתי לשומרים והם בדקו מה קורה, ההבנה שאלו היו השרקנים הגיע רק למחרת. רק מהשומרים הבנתי מה ההתראה באמת. כשאני מספר את זה לחברים אני מתבדח בנושא, אבל באותו ערב פשוט פחדתי(!). אני רוצה לקבל התראה בSMS על כל דבר כזה, במיוחד אם בודקים כל רכב בכניסה לישוב ומעלים כוננות בכל אזור מודיעין.

ronpel

New member
בדקה ה90

1. ההקרנה היתה יוזמה של מספר תושבים ברגע האחרון באותו יום. הבעיות לארגן זאת היו רבות והגשם היה בסוף הגורם שהכריע על הפסקת המאמצים הרבים שהושקעו. 2. רק לידיעה - שליחת SMS לכל הישוב עולה כמה מאות שקלים ובכל ארוע מתוקצבת מתקציב הארוע. 3. החלטה לגבי הגברת כוננות בישוב אן שליחת התראות בSMS הם בסמכות איל הרבשץ. אני בטוח שאם תפנה אליו תקבל הסבר למה במודיעין הגיבו בצורה שונה מאשר אצלינו. רונן

הודעות sms בנושא ביטחון.

כמו שכתב רונן האחריות ושיקול הדעת בנוגע למשלוח הודעה בטחונית נמצא בתחום אחריותי. השיקול המנחה הינו מידע והנחיות שאני מקבל ממערכת הביטחון,או אירוע שזוהה בישוב או בקרבתו בודאות. עובדה נוספת שחשוב שתאמר המידע ההתרעתי שאני מקבל מגיע מצה"ל שהוא אחראי על הביטחון בישוב.שכננינו בלפיד או במודיעין נסמכים על טיפול המשטרה.קיים פער ולעיתים חוסר התאמה ברמת ההתרעה ובודאי ברמת הטיפול בהתרעה. בעקבות כל מה שציינתי עלול ליהיות מצב בו אנו בכוננות שיא ובלפיד אפילו לא יודעים על בעיה,הדבר נכון גם בכוון ההפוך. ולעצם העיניין בנוגע לאירוע במודיעין.עם קבלתי ממקורותיי את ההתרעה, היא נבדקה מול הגורמים המנחים שלי ויותר (ללא יכולת לפרט)ההנחיות וניתוח המצב לא דרשו הערכות מיוחדת,אך למרות זאת הגברנו ערנות והיינו מעודכנים בכל שלב מה קורה. לא היה מצב בו צריך להכניס את הישוב להערכות שונה ולכן לא יצאה הודעת sms. מספר הטלפון שלי ידוע לכל ורבים עושים בו שימוש על מנת להסיר חשש אם קיים,או לחילופין להעביר מידע וחשדות. במקרה כזה תמיד מומלץ להתקשר ולברר מאשר לשבת בבית בחרדות שניזונות מסא"ל שמועתי. בימים הקרובים תצא איגרת לתושבים בה נרענן את ההנחיות בחרום וניתן את דרכי התקשורת למידע בעת אירוע אמת.כמובן שבזמן אירוע אמת אין להעמיס את הטלפון שלי בשיחות על מנת לאפשר לי תיפקוד מבצעי הולם.במסמך שיופץ יופיעו כל הדרכים הרלוונטיות לקבלת מידע בחרום. חוץ מזה לא חבל לירות בשרקנים?

KOG15

New member
שאלה

חלק מהאנשים בישוב שמקבלים אס אם אס על אירועים שקורים בישוב כמו קומונה, מידע ביטחוני וכו'. מדוע רק חלק מהאנשים מקבלים מידע כזה ואני למשל לא?

ronpel

New member
בקשי במזכירות

שיוסיפו אותך במאגר הנתונים ואז תקבלי יחד עם כולם

sagitram

New member
../images/Emo45.gifתודה על ההודעה בעניין החסימה

הי אייל, תודה על ההודעה המבהירה את פשר החסימה שהיתה ביום חמישי. אמנם המסוק המשטרתי היווה רמז, אך ההודעה שלך חסכה דילמות (שכן בגלגל"צ דיווחו על תאונת דרכים). שגית

ורדה ק

New member
הודעת SMS על הפסקת מים

לדעתי זהו ארוע שמצדיק גם הוא הודעת SMS. יש בישוב הרבה תינוקות שצריך להיערך איתם לעניין, שלא לדבר על העוזרת שלי שהגיע בדיוק ביום ובשעות שלא היו מים... ולא היה מזיק להוסיף גם התרעה באינטרנט לטובת אלו הגולשים בו.

למעלה