מתי מגיעים לגיל שאפשר להתחיל

אפרת12

New member
מתי מגיעים לגיל שאפשר להתחיל../images/Emo35.gif

לא אני - אני ממש לא בנויה לענין, אבל נראה שקפוארה תתאים לבן שלי, שמתקרב לגיל 4. מה דעתכם?

בעיקרון - אפשר

השאלה אם יש איפה. היכן אתם גרים? רוב הקבוצות לילדים מקבלות לפחות מגיל 6, אבל יש פה ושם איזו קבוצה שמקבלת מגיל 5...

אפרת12

New member
אנחנו גרים בגדרה

מחיפושים באינטרנט נראה לי שיש פעילות פה בסביבה, אבל המידע כל כך חסר, שקשה לי להבין מי-מה-איפה (מלבד במתנ"ס אצלנו, ששם זה מגיל 5-6)

ToryMaster

New member
יהל מבינה בזה יותר

אבל זה גם נורא תלוי בילד עצמו, מה רמת הקשב ויכולת הריכוז שלו, וכן הלאה.

כן, שיעורים לגיל הזה הם קצרים

כי הריכוז והקשב שלהם לא משהו
עם הבני 3 השיעורים שלי הם 20 דקות, וגם בזה לא תמיד כל הילדים מחזיקים מעמד (בעיקר הצעירים שבהם). היותר בוגרים, שכבר היה להם יומולדת 3
דווקא מסתדרים טוב רוב הזמן, ויש שתי בנות שתמיד רוצות להישאר לשתי הקבוצות (ובעצם נשארות 40 דקות, עם הפסקה באמצע כשהם מתחלפים). הקבוצה של לואה לילדים ממש קטנים (שנדמה לי מקבלת מגיל 5) זה שיעור של 45 דקות. קבוצת הגיל הבאה זה שעה, וקבוצת הגיל הבעה שעה וחצי (או ורבע).

coacain

New member
גיל 4 זה גיל מעולה להתחיל,, גם בגיל שלך אפשר!

אחיין של חבר שלי הוא בן 4 וגם הוא לומד קפואירה, הוא מאשדוד, ויש שם מדריך של קבוצת "אגוואה ג'י בבר" (מים לשתיה -הפירוש), והם פשוט מקסימים, המדריך צעיר ומקסים איתם, הם לומדים בגיל צעיר את מהות החיים, כי כמו שהמאמן הראשון שלי מבאר שבע אומר, במעגל של קפואירה יש הכל, וזה כמו בחיים, יש אנשים מכל הסוגים: את אלו שנדחפים בכוונה כדי להכנס לשחק (כן, קפואירה אחרי הכל זה משחק), אלו שלא שמים לב, אלו שמתעצבנים על כל דבר, אלו ששרים ומוחאים כפיים בכייף ולא אכפת להם מכלום, אלה שמנגנים על התוף ואלו שבוהים בצד!!! יש עוד קבוצה של "מוזנזה" שגם מקבלים מגיל 3 או 4 !!, הם בעיקר במרכז הארץ, יש לי טלפון של אחד המדריכים, הוא נמצא בראשון, אבל תשלחי לי תגובה ואשמח לשלוח לך טלפון שלו. ויש את גן יבנה ששם יש את המאמן שלי, איזאק, ואולי הוא יסכים לקבל ילד בגיל 4 , שוב כמו שיהל אמרה צריך לדעת מי הוא הילד? (אני ממליצה בחום על בדואינו בבאר שבע, אבל שוב, הוא בבאר שבע!! ,,, אני מתגעגעת.) תשלחי לי אילו טלפונים את רוצה ואשמח לעזור!! הריי לא סתם שאלת ... פנית ,,, טרחת!!
נחזור לאחיין של גפן,,, הוא כבר יודע איך אומרים שמות של תרגילים ובעיטות , אומנם צריך קואורדינציה, אבל הוא בדרך הנכונה, עוד מעט בטציזאדו (טקס מסורתי המסמל כניסה למשפחת הקפואירה וקבלת חגורה ראשונה)... התרגשות גדול (גם לנו הגדולים עוד חודש).. טוב קצת סטיתי מהנושא בשעת לילה מאוחרת זו,,, מחר יום עבודה! (- בקשר לגיל ,,,בבאר שבע יש אנשים בני 50+ שמתאמנים!! והם יותר זריזים ממני!! (אני בת 28 אוטוטו) אז יש לך עוד סיכוי...)

אפרת12

New member
וואו, כמה אינפורמציה ../images/Emo6.gif

אגב - לא בגלל הגיל אני לא מתאימה, אלא בגלל.... חוסר ההתאמה, הזריזות, היכולת... אני מתענגת לראות, אבל להשתתף, זו פשוט לא אני שולחת לך מסר

ToryMaster

New member
הדבר היחיד שמשנה הוא הרצון

הזריזות והיכולת שאת מתענגת עליהם כל כך - מתפתחים עם השנים והנסיון, יש מעט מאוד קפואריסטות שמגיעים לרמת הגמישות והחתוליות שאת מדברת עליה, ישר על ההתחלה. כולם מגושמים וקצת לא יודעים איפה זה מתחיל ונגמר בהתחלה.

אפרת12

New member
אז כנראה שאני לא רוצה ../images/Emo3.gif

אבל מי יודע - אולי זה ישתנה? אם אכניס את הילדון, יתכן שגם אני אגרר, גם אם זה לא בתכנון

ToryMaster

New member
אחלה ../images/Emo45.gif

בינתיים לשבת בצד ולצפות זה ממש כיף, גם אני לא מתאמנת [כן, אנשי אבאדה, עדיין לא], ובכל הזדמנות שיש לי אני מסוגלת לשבת שעות ולצפות.

כמו שהגברת מעלי אמרה,

הקבוצה בבאר שבע זה פשוט מדהים, הילדים התחילו להתאמן(וילדים אני מתכוונת מגיל 5-20) וגגרו איתם את ההורים, את לא מבינה כמה הורים יש שם, ואפילו די מבוגרים.

PureTemptation

New member
../images/Emo45.gif

אנחנו מיוחדים...
הקבוצה שלנו בהחלט ייחודית בכך, ואני חושבת שזה תורם מאוד לאוירה ולשיעורים. זה בכלל מהנה לראות סוגים כל כך שונים של קפואירה אצל כל אחד ואת ההתפתחות של כל אחד ואחד עם זה. ממליצה בחום לפחות לנסות...

תאמיני לי...

אני שוקל 120 קילו... לא חלמתי שאצליח! אבל אני עושה כבר מקקו 80 אחוז ככה ואני עושה גלגלונים יפים... ועכשיו אני לקראת גלגלון על יד אחת. אני מצליח רק שבשנייה האחרונה אני מוריד גם את היד השניה. תאמיני לי שעם רוצים (אבל חשוב שבאמת ירצו) מצליחים. ישנו שיר בקפוארה שאני לא זוכר את שמו אבל הפזמון הוא- פלהלהלה פלהלהלה פלהלהלה (עם ניקוד- סגול) והשיר מדבר על ילד שהלך על שפת הים וראה ילד עם רגל אחת משחק קפוארה. ואז מרוב אושר שאותו אחד יכול אז בטח גם הוא יכול... הוא נכנס להודה שמחה ושר פלהלהלה פלהלהלהלה פלהלהלהלה. את השיר הזה נוהגים לשיר למי שקשה לו והוא נלחם מול הקשיים.

אפרת12

New member
אני חושבת ששמעתי על השיר הזה ../images/Emo13.gif

כמו שכתבתי למעלה - אולי, אני לא פוסלת, אבל כרגע אני לא רוצה

למעלה