גיל 4 זה גיל מעולה להתחיל,, גם בגיל שלך אפשר!
אחיין של חבר שלי הוא בן 4 וגם הוא לומד קפואירה, הוא מאשדוד, ויש שם מדריך של קבוצת "אגוואה ג'י בבר" (מים לשתיה -הפירוש), והם פשוט מקסימים, המדריך צעיר ומקסים איתם, הם לומדים בגיל צעיר את מהות החיים, כי כמו שהמאמן הראשון שלי מבאר שבע אומר, במעגל של קפואירה יש הכל, וזה כמו בחיים, יש אנשים מכל הסוגים: את אלו שנדחפים בכוונה כדי להכנס לשחק (כן, קפואירה אחרי הכל זה משחק), אלו שלא שמים לב, אלו שמתעצבנים על כל דבר, אלו ששרים ומוחאים כפיים בכייף ולא אכפת להם מכלום, אלה שמנגנים על התוף ואלו שבוהים בצד!!! יש עוד קבוצה של "מוזנזה" שגם מקבלים מגיל 3 או 4 !!, הם בעיקר במרכז הארץ, יש לי טלפון של אחד המדריכים, הוא נמצא בראשון, אבל תשלחי לי תגובה ואשמח לשלוח לך טלפון שלו. ויש את גן יבנה ששם יש את המאמן שלי, איזאק, ואולי הוא יסכים לקבל ילד בגיל 4 , שוב כמו שיהל אמרה צריך לדעת מי הוא הילד? (אני ממליצה בחום על בדואינו בבאר שבע, אבל שוב, הוא בבאר שבע!! ,,, אני מתגעגעת.) תשלחי לי אילו טלפונים את רוצה ואשמח לעזור!! הריי לא סתם שאלת ... פנית ,,, טרחת!!
נחזור לאחיין של גפן,,, הוא כבר יודע איך אומרים שמות של תרגילים ובעיטות , אומנם צריך קואורדינציה, אבל הוא בדרך הנכונה, עוד מעט בטציזאדו (טקס מסורתי המסמל כניסה למשפחת הקפואירה וקבלת חגורה ראשונה)... התרגשות גדול (גם לנו הגדולים עוד חודש).. טוב קצת סטיתי מהנושא בשעת לילה מאוחרת זו,,, מחר יום עבודה! (- בקשר לגיל ,,,בבאר שבע יש אנשים בני 50+ שמתאמנים!! והם יותר זריזים ממני!! (אני בת 28 אוטוטו) אז יש לך עוד סיכוי...)