מתי מומלץ להיכנס שוב להריון?

lironmaoz

New member
מתי מומלץ להיכנס שוב להריון?

שלום לכן, לפני חודש וחצי עברתי הפסקת הריון בשבוע 32 בשל חשש לתסמונת גנטית נדירה או בעיה שיליתית שגרמה להאטה בגדילה. לאורך כל ההריון אמרו לי הרופאים, כי כל הריון הוא סיפור שונה מקודמו. היום, כשהייתי בביקורת אצל הרופא, הוא אמר שאני צריכה לחכות לתוצאות הנתיחה (עלול לקחת עוד 3 חודשים), ואח"כ אולי צריך לבצע עוד בדיקות לפני שאני נכנסת שוב להריון. אני לא מבינה למה אני צריכה לחכות כל כך הרבה זמן, ואם לא הייתי מסכימה מצפונית על נתיחה...גם הייתי צריכה לחכות??? האם מישהי עברה משהו דומה בשבוע מתקדם של הריון?

מבחינת שבוע ההריון, זה כמעט הריון

מלא. לכן, יש קודם כל משכב לידה שמסתיים אחרי שישה שבועות (כלומר, בערך כעת). לטעמי, רצוי לתת לגוף להתאושש עוד כחודשיים. אם יש חשש לבעיה שליתית חשוב מאוד (מאוד מאוד) לבצע בדיקות לקרישיות יתר. את הבדיקות את יכולה לבצע כעת (כי צריך שיחלפו לפחות 6 שבועות מן הלידה). חלק ן התשובות לוקחות כמעט חודש. מבינה מאוד (קשה לתאר עד כה) את הרצון הבוער בהריון חדש, אבל אני חושבת, שחשוב מאוד גם לתת לו את התנאים הטובים ביותר למהלך תקין, ועל כן, חיוני לחכות לתוצאות הבדיקות. איתך בכאבך

lironmaoz

New member
בדיקות קרישיות

במהלך ההריון עשיתי בדיקות קרישיות והן יצאו תקינות. האם יש צורך לעשות שוב? התוצאות של השיליה כן הגיעו ולא נמצאה בעיה ממשית. האם עדיין משהו יכול להיות לא תקין?

עשו לך בירור מלא../images/Emo35.gif

לעיתים (מאוד נפוץ) שולחים רק לבירור חלקי. בנוסף, הריון נוטה לעוות את הבדיקות. לטעמי, חשוב לבדוק שוב. כשאת כותבת :"לא נמצאה בעיה ממשית" זה אומר שלא מצאו כלום או שמצאו דברים מינורים? אם מצאו, מה נמצא? האם הבעיה הגנטית שחשדו בה היא תורשתית או מוטציה חדשה? לדעתי, אל תכנסי להריון לפני שתבררי את זה עד תום.

את חייבת להמתין בכל מקרה

כמו שאש"פ הסבירה לך. בדיקות קרישיות הן חיוניות, וכמותן, לדעתי, קבלת חוו"ד נוספת מכל רופא היי-ריסק מומחה, שיוכל לקרוא את כל תיעוד ההריון שברשותכם ולנסות להסיק מסקנות. אל תשכחי שעם כל הכבוד להבדל בין ההריונות, לפעמים יש בעיות שנוטות לחזור, ובמקרה כזה מה שיכול להשתנות הוא לא המציאות אלא מה שאנחנו עושים איתה. מקווה עבורך שהזמן לא יזחל עד ההריון הבא, ושכשיבוא הוא יהיה תקין מכל הבחינות.
עתליה

lironmaoz

New member
רופא היי ריסק מומחה

האם את מכירה מישהו מומלץ? אני הייתי מטופלת בבלינסון במחלקה של היי ריסק, ולא הייתי מרוצה מהמעקב.

למעלה