דרך אגב רמי רועי לא ממש ענה לי על השאלה כי כפי שצינתי אני גם רוצה להתאמן גם עם המיטה אז שיש מגוון רחב יותר של תרגילים ואני לא יודע מה לעשות בכול יום ועוד דבר האם מותר לעשות בכול אימון את כול התרגילים בלי קשר לקבוצת שרירים נגיד כול אימון את כול התרגילים של החזה יד אחורית יד קידמית בטן מתח וכו´???
בקצרה על השעון הביולוגי שלנו ופעילות גופנית: שעון הביולוגי הטבעי שלנו הוא 25 שעות, כאשר אנו מתאפסים לתוך שעון ביולוגי של 24 שעות בגלל מצייני זמן כגון אור חושך וכו´. לרדת במשקל מסביב לשעון: 8:00 – 6:00 הזמן הטוב ביותר לאכילת ארוחה גדולה 14:00 – 12:00 זמן שבירת הדיאטה 18:00 – 16:00 זמן הטוב ביותר לפעילות גופנית 20:00 – 19:00 הזמן הטוב ביותר לארוחה קלה. 24:00 – 20:00 הזמן הגרוע ביותר לפעילות גופנית בגוף האדם יש 2 נקודות שיא ב-10:00 וב-18:00 (בהם מומלץ להתאמן) כמו כן 2 נקודות שפל ב-2:00 וב-14:00 האחראי על המנגנון הביולוגי הוא הורמון מלאטונין, הורמון שמופרש בלילה בשינה בחשכה. לשאלתך אפשר גם לרוץ בשש בבוקר ולא יקרה כלום ! אבל עדיף בשעות שציינתי. רמי
ומה איתי? ז"א כרגע אני פרזיט-טרום-גיוס, קם לקראת השידורים החוזרים של קונאן אובריאן (למי שלא יודע: 12+, בצהריים, להלן: זמן שבירת הדיאטה). האם אותו שעון תקף לגבי, או שהוא משתנה עקב הרגלי השינה הקלוקלים (הרי ההורמון מופרש בשינה). אגב, אני הולך להתאמן בשעה חמש-שש בערב, אתה ממליץ לי על שעה אחרת? תודה
ההתיחסות בהודעה שלי היתה לאנשים ששעות השינה שלהם הם בין 22-6 (פלוס מינוס שעה לכל כיוון). אצלך השעון הביולוגי קצת מבולבל, המלטונין מופרש בשינה ובחשיכה, כמו כן "איפוס" השעון בהתאם לאור וחושך משובש. השאלה המתבקשת היא כמה זמן אתה חי ככה והאם מחזור היומי שלך הוא קבוע ? אם אתה קם ב-12 בצהרים, אז הזמן המומלץ לאימון יהיה בין השעות 16-18. ולבסוף, המלצתי היא צא מזה - תפסיק להיות כהגדרתך "פרזיט טרום גיוס" וקח את עצמך בידיים !