מתי מעבירים...

מתי מעבירים...../images/Emo53.gif../images/Emo53.gif../images/Emo53.gif

היי בנות...שימו לב לשעה, כל היום ישנתי ועכשיו אין לי שינה. יש לי שאלה קטנה... אתן בטח יודעות שאוטוטו יצטרף אלינו ניתאי הקטן (איפשהו בינואר). לפני שתומר נולדה, העברנו את שחר ממיטת התינוק למיטת נוער בערך שלושה חודשים לפני הלידה, אבל שחר הייתה כבר בת שנתיים וחצי. אח"כ תומר הייתה איתנו בחדר (בעריסה) במשך שלושה חודשים, ואח"כ עברה למיטת התינוק. השאלה שלי היא מה עושים עכשיו? תומר רק בת שנה וחצי, ומאילוצי מקום נהיה חייבים להעביר אותה למיטת נוער (שכבר מחכה לה). אמנם ניתאי יהיה איתנו גם שלושה חודשים בחדר, וגם יש לנו עוד חדר (שמשמש כחדר משחקים), אבל אני רוצה שיהיה עם הבנות באותו החדר. איך אני יכולה להעביר את תומר למיטת נוער, זה לא קצת מוקדם? ואין לי אפשרות להכניס עוד מיטת תינוק לחדר מבחינת מקום. מה עושים? למישהי יש רעיון? תודה פנינה

דיאנה1

New member
רגע, קצת הלכתי לאיבוד...

את לא יכולה לשים עוד מיטת תינוק במקום מיטת הנוער שמחכה לה? ואת מיטת הנוער להעביר לחדר משחקים שתשמש כספה או מיטה לאורחים? פנלופה ליץ´ ממליצה במצב כזה להשיג עוד מיטת תינוק ולא להעביר את האח הגדול ממיטת התינוק לפני הזמן רק כי נולד אח קטן. וגם אם מחליטים לעשות את זה, להעביר הרבה לפני הלידה שלא יצא כאילו האח הקטן תפס לה את המיטה שלה. אצלך זה קצת מאוחר... עוד פתרון זה מיטת ביניים, מיטה קטנה, עם מזרון בגודל של מיטת תינוק בערך, אבל נמוכה ובצורה של מיטה רגילה. לשון (הגדולה שלי) היתה כזו מגיל שנתים וחצי עד גיל חמש בערך. קניתי אותה בטויזאראס, וראיתי לא מזמן מיטה כזו באיקאה שהופכת לאחר מכן למיטת נוער רגילה. אבל לדעתי עדיף להשיג עוד מיטת תינוק ולשים אותה במקום מיטת הנוער שמחכה לה. בכל מקרה בהצלחה בסידור.

אנחנו העברנו את דניאל

אחרי שיובל נולד, בשלושת החודשים הראשונים יובל ישן בעריסה בחדרנו (דניאל היה בן שנתיים וחודש), ואח"כ במיטת תינוק שקיבלנו בהשאלה מחברים, ורק כשיובל היה בן חמישה חודשים, ודניאל מאוד רצה כבר מיטה של גדולים והסכים לתת את המיטה שלו ליובל עשינו את המעבר. המעבר היה חלק וללא שום קטעים של קנאה. אני ממליצה לך לנסות להשיג עריסה או מיטת תינוק נוספת בהשאלה לתקופה הראשונית. שיהיה הרבה מזל טוב ובהצלחה

מיטת נוער

מה זה השעות האלה שאתן ערות? ועוד גולשות... אפשר להשאיל קצת כוחות? ולעניננו - אצלינו עוברים למיטה פתוחה לפי הבשלות וההתפתחות האישית, כאשר הילד יכול לרדת ולעלות לבד אל המיטה וממנה; כאשר הוא מבין ומסוגל להשאר במיטה ולא לקום בשעת ההשכבה; אם התחלנו כבר בהרגלי ניקיון ואנחנו מתכוונים להוריד גם את החיתול בלילה, לדעתי הילד חייב להיות עצמאי בלקום לבד לעשות פיפי אם הוא צריך. בענין העברת מיטת התינוק מהגדול לרך הנולד - נראה שתלוי איך מסבירים את הענין לילד (וכמובן חשוב מה ההורים מרגישים כלפי זה.) ועוד דבר אחרון: מיטה פתוחה יכולה להיות בכל גודל ובכל גובה. את המיטות של ילדיי בנה בן זוגי לפי הזמנת הילד. (מיטת פילים ומיטת דינוזאורים) ומצורף להן מעקה. יש לנו מיטתת דינוזאורים למכירה... אם מישהי מעונינת. וגם אפשר לקנות מעקה יפה באיקו (במתחם געש) ולצרפו למיטה. בהצלחה ולידה קלה.

ofelya

New member
אפשר להעביר למזרון

אנחנו העברנו את בר למזרון על הרצפה בתקופה שהוא היה מתעורר הרבה - ומתעורר שוב כשהייתי מחזירה אותו למיטה. ככה לא פחדנו שהוא ייפול או לא ידע לרדת מהמיטה בעצמו (דבר שהוא מלחיץ לבד בחושך באמצע הלילה). אחרי כמה חודשים , בהגיע החורף העברנו אותו למיטה של גדולים.

כדאי לשאול אותה

כבר עכשיו מה דעתה לעבור למיטה של גדולים..אם היא לא ממש מתלהבת אפשר לחכות אחרי הלידה...והיא תראה לבד שניתאי (שם מדהים!) קטן ויישן במיטה של קטנים...והיא כבר "גדולה" במיטה של גדולים.. זה מפתיע כמה הקטנטנים האלה מבינים... כדאי שמקום המיטה יהיה מקושט בבורדרים או במדבקות עם דמויות אהובות.. מצעים של דמויות אהובות...מקום צבעוני שנעים להיות בו!

מיה30

New member
הבעיה היא....

שבגיל שנה וחצי היא לא ממש יודעת איפה היא רוצה לישון אם במיטה של קטנים או גדולים אצלנו הקטן {1.9} לפעמים עולה למיטה של אח שלו ואומר "איטה איטה" יענ כי הוא רוצה לישון במיטה של אחיו הגדול ואנחנו...בכלל נוח לנו שהוא עדיין ישן במיטת תינוק ולפנינה, יש לך עוד 4 חודשים לחשוב...
אז...קודם כל לידה קלה מיה30

דליה .ד

New member
מיטת נוער..

אני העברתי למיטת נוער בגיל שנה וחצי בלי בעיה (את כולם כי הם נולדו קצת בצפיפות וחדרים בקיבוץ הם זערוריים.) ניתן לרכוש מעקה יפה וצבעוני שמונע נפילה ומתאים לכל מיטה. ניתן להשיג בטויס אר אס או כל חנות לתינוקות - כמו שילב וכו´. בהצלחה!

תודה ו...

לגבי ההצעות שלכן... לנסות לדבר איתה ולהסביר לה תמיד אפשר, אבל כמה היא תבין אני לא יודעת (בכ"ז רק בת שנה וחצי). לגבי מעקה, מחר אני נוסעת לת"א לקנות... לגבי צבעוניות בסביבת המיטה, אמא כשרונית כמוני
ציירתי להם על כל החדר ציורי קיר, ככה שלא משעמם. אבל מה עושים עם זה שהיא בטח תרד כל הזמן מהמיטה, תלך למיטה של שחר (או להפך), אמנם ניתאי יהיה בעריסה לידינו 3 חודשים אבל בכ"ז... אולי לדחות את זה לאחרי הלידה וזהו? מצד שני אם זה יהיה אחרי הלידה, היא תרגשי כאילו מנדים אותה לא? איזו דילמה קשה

ר-חלי

New member
לא זוכרת בדיוק מתי

אבל די קרוב לגיל שנה מיקה קפצה ראש מקצה הסורג (שהיה סגור עד הסוף למעלה) לרצפה....... במשפחתון והמטפלת כמעט התעלפה מבהלה בקיצור יום אח"כ היא טיפסה ויצאה אל השידה שעמדה ליד המיטה שלה כך שהיה לי ברור שהיא לא יכולה להשאר עוד במיטת התינוק שלה והיא עברה למיטת נוער שמתי מזרון נוסף על הרצפה מתחת - למקרה נפילות וזהו היא ישנה כך מגיל מאוד צעיר

למעלה