מתי מפסיקה ההרגשה הזו של מעין כאב/לחץ אחרי

raven2000

New member
מתי מפסיקה ההרגשה הזו של מעין כאב/לחץ אחרי

אכילה?
אכלתי עכשיו כמה כפיות של חומוס רך כמו חמאה עם גרגרי חומוס רכים, בלי תוספות אחרות (מותר בשלב הכלכלה הרכה ואני כבר בשלב הכלכלה הטחונה, 3 שבועות לאחר הניתוח).

הרגשתי אח"כ סוג של כאב/לחץ. זה מפסיק רק אחרי חצי שעה בערך, אפילו עד שעה. זה טבעי?

האם זו הדרך של הגוף לאותת שהוא לא יכול לאכול יותר? (כי באמת אני מרגיש שאם אכניס עוד כפית, אני אתפוצץ). זה לא קורה לי עם כל סוגי המאכלים. למשל על חזה עוף שחתוך דק זה לא קורה. מצד שני, זה כן קורה עם מאכלים מעט יותר סמיכים ממים כמו מרק (עם מעט ירקות) ועכשיו נתקלתי בחומוס.

במידה וזו הדרך של הגוף לאותת על כך - זה נמשך לנצח או שזה נפסק מתישהו? זו סתם הרגשה לא נעימה, ואם אתה אוכל "טיפה" יותר מדי, הלחץ הזה די מורגש וממש לא נעים.

לחץ בחזה

לא יודעת כמה זמן את אחרי ניתוח. אבל מן הסתם אם הרגשת לחץ אחרי כמה כפיות, זה אומר שאת בשלב יחסית טרי וכנראה אכלת יותר מדי. חומוס כפי שכתבו לך הוא קצת כבד, ולכן זה מה שהרגשת.
עצתי לך לאכול יותר לאט, וגם כפית או שתיים פחות.

אני יכולה להרגיע אותך שזה לא נמשך לנצח. בוותק גדול הכמויות גדלות, והלחץ נובע מכמות הרבה יותר גדולה ממספר כפיות חומוס.
במשך הזמן תכירי את הגוף שלך ואיך הוא מתרגל ומגיב לכמויות האוכל.

חנה101010

New member
זה בדיוק הרעיון

התחושה של השובע לא בדיוק היתה מוכרת לנו לפני כן. עכשיו הזמן לעשות איתה היכרות מחודשת. עם הזמן הכמויות גדלות אמנם, אבל המגבלה עצמה נשארת. עכשיו יש לך עדיין בצקת בקיבה ועל כן הכמויות ממש מזעריות. אבל בהדרגה זה עולה. צריך ללמוד לעצור כפית לפני התחושה המעיקה. להפסיק לאכול כששבעים ולא כשמתפוצצים. זה ימנע הרגשת לחץ ואי נוחות.

ליבי3617

New member
בהתחלה קורה יותר

מכיוון שעם החזה עוף אני מאמינה שמאד נזהרת ועם חומוס פחות.
כך שאם אכלת קצת יותר מדי וקצת יותר מדי מהר, יש הרגשה של לחץ.
עם הזמן תכיר את עצמך יותר ותדע מה עושה לך טוב יותר ומה פחות.. תוסיף על זה ותק ותראה שתרגיש יותר טוב.

גם לותיקים אם אוכלים משהו קשה יותר מאד מהר זה קורה.
עניין של אימון.

raven2000

New member
נזהרתי יותר. אכן מוצלח.

ה"סוד" - ביסים קטנים יותר (גם אם זה לא ממש ביסים. זה רך כמו חמאה. מבשלים פה חומוס עם גרגרי חומוס במקום ואני לוקח מנה פיצית של 100 גרם שגם אותה לא יכול לסיים), והפסקות גדולות יותר בין ביס לביס.

החסרון - צריך לדעת להתאפק יותר (נורא קל לקחת מזה ביס גדול). :)

עם הזמן תחושת המלאות המפורסמת מגיעה, אך ללא לחץ מעיק במיוחד, ואז אני עוצר בזמן(!).

ואפילו נשאר לי עוד כמעט חצי מזה לאחה"צ.

מדהים שזה מספיק לי כארוחת צהריים...

ecohen11111

New member
להקשיב לאיתותי הגוף

אני כבר כ 11 חודשים לאחר הניתוח, ויש סוגי אוכל שאני לא יכול לאכול, בגלל התחושה ה"מפוצצת".
לדוגמא: פסטה - אחרי כ- 3 כפיות אני מרגיש מפוצץ ברמות.
למדתי להקשיב לגוף ולהמנע ממה שעושה לי לא טוב.

למעלה