מתי מתחילה הספירה בזמן הפגרה?

avnercar

New member
מתי מתחילה הספירה בזמן הפגרה?

האם זה נכון שלצורך ספירת הימים להמצאת מסמכים ,(כתב הגנה ותגובה לכתב הגנה,) הפגרה לא נחשבת? השאלה נוגעת לתיק בבית משפט לתביעות קטנות! כלומר במידה ואני רוצה להגיב לכתב הגנה,(תגובה לכתב הגנה) שהוגש ב13.8 הספירה של ה8 ימים, שבמהלכם אני רשאי להגיש תגובה, מתחילה רק ב1.9 ?

מ.ה.

New member
מחלוקת במחוזי מצ"ב פסיקה מתקדין

בסוגיה זו ישנה מחלוקת בין בתי המשפט המחוזיים. ע"פ תקנה 529 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד 1984 הרי שככלל תקופת הפגרה לא תובא במנין הימים שבתקנות אלו או שנקבעו ע"י הרשם או בית המשפט. לבית משפט לת"ק יש תקנות נפרדות והן תקנות שיפוט בתביעות קטנות (סדרי דין) התשל"ז - 1976 ובהן אין איזכור לפגרה. לכן לכאורה אין הפגרה מעכבת את מנין הימים. לכאורה אם היום האחרון נופל בפגרה ואז ע"פ סעיף 10 (ג) לחוק הפרשנות ניתן להגיש את המסמכים ביום הראשון לאחר הפגרה ובית המשפט העליון קבע שסעיף זה חל גם על פגרת הקיץ אולם ע"פ פסק דין מחוזי אחד אין כלל פגרה בבית משפט לת"ק שכן בתקנות הפגרות לא מוזכר בית המשפט לת"ק.

loloo

New member
יוסריאן ושאר המשפטנים - אכזבתם אותי

התקשרתי היום לבימ"ש לת"ק ואמרו לי: 1. בת"ק אין פגרה! 2. אין הגבלת מועדים להגשת כתב תשובה לכתב הגנה!!!!

סליחה על האכזבה, אבל ...

1. מ.ה. הוא משפטן ולא היה מקום להתאכזב ממנו. הוא נתן תשובה טובה בגיבוי אסמכתאות. 2. אני לא התייחסתי לשאלת המועד להגיש תשובה לכתב הגנה, כי השואל המקורי לא שאל כמה זמן יש לו לזה אלא כלל בשאלתו את ההנחה שיש לו 8 ימים לזה. (לדעתי - בכלל אין טעם בהגשת תשובה לכתב הגנה, ובטח שלא בתביעות קטנות). התשובה שלי התייחסה רק לשאלת הפגרה (ומתשובתו של מ.ה., הבנתי שלא בטוח שאני צודק. 3. בכל מקרה, אני סומך יותר על תשובתו של מ.ה. מאשר על מה שמוסרים במזכירות של בית המשפט.

avnercar

New member
ה´-אז מה מה התשובים בכל זאת ../images/Emo4.gif

אז בסוף יצאתי מבולבל: שאלה פשוטה: אז בכל זאת תוך כמה זמן ניתן להגיש כתב תשובה בבית משפט לתביעות קטנות בפגרה? (ללא קשר לשאלה האם זה רצוי). אולי הנשיא ברק בקיא בתשובה
תודה מראש.

מ.ה.

New member
תשובה לכתב הגנה בת.ק.

ראשית, פורמלית אין כלל הליך של כתב תשובה לכתב הגנה בתביעות קטנות אלא אם כן מדובר בכתב הגנה הכולל תביעה שכנגד שאז ניתן להגיש כתב הגנה לתביעה שכנגד. שנית, כיום הושווה המועד בבית משפט השלום ובבית המשפט המחוזי להגשת כתב תשובה והוא עומד על 15 יום. שלישית, למרות שיש מועד לנגשת כתב תשובה דומני כי איחור סביר לא יגרום מחיקתו באשר לא ייגרם כל נזק לנתבע. כמובן שיתכן והתובע יחוייב בהוצאות. רביעית, למאוכזב, בפועל ישנם בתי משפט לתביעות קטנות שכן נוהגים כאילו ישנה פגרה וישנם כאלה שלא. חמישית, יוסאריאן, תודה על התמיכה (עדיין לא למדתי איך עודים סימונים מיוחדים.

avnercar

New member
אז התשובה 15 יום?

מ.ה נכבד שלום רב: כלומר לפי סעיף ב של תשובתך: "כיום הושווה המועד בבית משפט השלום ובבית המשפט המחוזי להגשת כתב תשובה והוא עומד על 15 יום" אז יהיה זה נכון לומר שלמיטב יידעתך נתנים 15 ימים להגשת כתב תשובה בבית משפט לתביעות קטנות? או שבכל זאת הוא בסטטוס אחר ואז תשובתך נכונה ברמה האינפורמטיבית אך אינה מספקת תשובה לשאלתי? ברצוני לומר לפרוטוקול "איני נודניק מקצועי, אלא אחד שפשוט משתדל לקבל תשובה וגם להבינה. תודה.

אז אפרש לך

בבית משפט לתביעות קטנות אין פרוצדורה שנקראית כתב תשובה, ולכן אין לה מועדים. אם תגיש מתי שתגיש, הדבר ממילא לא יהיה על סמך אלו שהן תקנות, אלא על סמך רצונך האישי.

למעלה