מתי מתחילים לחנך ילדים?

שירי ל

New member
מתי מתחילים לחנך ילדים?

זו אולי שאלה קצת תמימה אבל אני תוהה- אופיר בת 9 חודשים ומקבלת היום כל מה שהיא רוצה. אנחנו לא "מלמדים" אותה "תסכול מהו", לא נותנים לבכות בלי מענה וכו´ וכו´. מתי למעשה נכנס הקטע שצריך בכל זאת להציב גבולות? האם מגיל כזה או שזה מגיע פתאום? סה"כ אני לא רוצה לגדל פרינססה קטנה שלא תוכל להסתדר בעצמה בעולם...

רותי ע

New member
וטוב שאת שואלת...

לדעתי חינוך אין משמעותו ללמד אותה מהו תסכול. אין פרושו לתת לה להכות ללא מענה. בגיל 9 חודשים אין לדעתי עדיין את הקטע של להציב גבולות. אבל עוד מעט תרגישי איך את מתחילה לחנך אותה בהדרגה, בהתאם להתקדמות ההבנה והתפיסה שלה. אם היא נותנת מכות אפשר וצריך להגיד לא ולהרחיק את היד המכה אבל יקח עוד הרבה זמן עד שהיא תבין מה שמשמעות. ובכלל כדאי להפחית כמה שאפשר את האיסורים והמגבלות. לתת לה לחקור בחופשיות את העולם. את ה"לא" יש לשמור למקרים מיוחדים של בטיחות למשל. "לא" לגעת בחשמל. לא פשוט בלי הרבה הסברים. במקום לריב איתה ללא הרף שלא תפתח ארון, תנעלי אותו. יש מנעולים מיוחדים. ותשאירי ארון אחד פתוח עם דברים מעניינים שתוכל לחקור איתם. וכן תגיבי לבכי שלה. תתני לה את ההרגשה שאת כאן בשבילה והיא לעולם לא לבד. דווקא זה יתן לה את הביטחון העצמי והכוח להתמודד עם העולם בשלב מאוחר יותר. היום, עם ילד בן יותר משנתיים וחצי בהתקף היסטריה-אני נותנת לו לבכות. אבל הוא יודע שאני ליד. אבל כשהו בוכה במיטה בגלל חלום או כי רע לו אני מיד לידו. דוקא עם אמא הוא "מרשה" לעצמו להשתולל/להכות/לעשות דוקא. כי דוקא עם אמא יש לו את הביטחון שלא משנה מה הוא יעשה אני שם בשבילו. הוא יכול לאבד את הגבולות איתי כי הוא יודע שאני שם בשביל להחזיר לו אותם. זו דעתי.

שירי ל

New member
עדיין לא ../images/Emo10.gif

זה מחכה לסוף השבוע הבא או אולי אפילו לפסח כשלאבא של אופיר יהיה קצת חופש- כרגע עם העבודה המטורפת (אפילו בשבתות) אין לי לב להעיר אותו בלילות... אני מבטיחה לדווח איך הולך! תודה- שירי

למעלה