מתי מתחיל האומגה 3 להשפיע?

חלילית2

New member
מתי מתחיל האומגה 3 להשפיע?

הי. יש לי שוב 2 שאלות בקשר לאומגה 3. קודם כל ממתי אני יכולה לצפות לראות שיפור? חודש? ואם אחרי חודש לא ניכר שיפור, רצוי להפסיק? ראוי לציין שאנו עושים במקביל גם את דיאטת ה-CASEIN FREE כך שאני לא יכולה לשים בדיוק את האצבע על מה גרם לשיפור (ויש כזה, כבר..) האם זו הדיאטה או האומגה... ושאלה שניה, מה נחשב התחלת הטיפול, כלומר אם התחלנו עם הילד את האומגה 3 לפני שבועיים אך במינונים מאוד קטנים, ורק אתמול קיבל בפעם הראשונה מנה מלאה של 5 מ"ל. האם "להתחיל לספור" מאתמול? האם כל מה שניתן לו מתחת למינון של 5 מ"ל אינו רלוונטי, או שמרגע שטיפת האומגה 3 הראשונה נגעה בפיו, הטיפול בעצם התחיל? (וסליחה אם השאלה נשמעת קצת קטנונית, פשוט הייתי רוצה להיות עם היד על הדופק לגבי האם האומגה עוזרת או לא ומה עושים הלאה..)

אור לנו

New member
אצלנו באופן אישי ראינו שיפור מיידי

שלושה ימים אחרי שהתחלנו לתת את האומגה. לא התחלנו דיאטה במקביל כך שהשיפור בבירור הוא מהאומגה - הפשוש התחיל להיות יותר תקשורתי - התחיל לג'ברש בלי הפסקה (ועושה זאת עד היום) ובמקביל קל יותר ליצור איתו קשר עין (למרות שזה עדיין קשה). דרך אגב - ראינו שיפור נוסף משמעותי כאשר הוספנו לאומגה ויטמין E.

חלילית2

New member
תודה רבה. האמת היא שחשבתי

על זה שוב היום, גם אצלינו חל שיפור עצום ביכולת הג'יברוש של הילד, אבל לדעתי אצלינו היא נובעת דווקא מהדיאטה ולא מהאומגה, כי את האומגה מאז התחלנו לתת הוא קל בכמויות מאוד קטנות, לפעמים כן לפעמים לא, ורק יומיים הוא מקבל בעצם באופן מסודר את כל הכמות...לעומת זאת את הדיאטה התחלנו לפני שבועיים, לקחנו אותה מאוד ברצינות, ללא חריגות ופישולים, כולל ההנחיות בגן מה לתת לו וכו'. לכן נראה לי יותר הגיוני שזה מהדיאטה. למרות זאת אנחנו מתכוונים להמשיך לתת את האומגה ולראות מה קורה. הבנתי שאם אחרי חודש לא רואים שיפור, כדאי להפסיק לתת..

neomyz

New member
קודם כל, יש סיכוי שלא תראי שיפור

כי אתם צריכים להעלות את המינון. אנחנו לא רואים שיפור מהאומגה שלוש, וכל פעם שאנחנו מנסים להעלות את המינון זה רק עושה לו רע, והויטמין E עושה לו תופעות מוזרות בכלל (כן, גם זה של חיים שלוס), אבל, קודם כל יש המון ילדים שזה עוזר להם, אז אם זה לא עושה לילד רע, אז שווה להמשיך ולהעלות מינון ולראות מה קורה. מעבר לזה, לאומגה 3 יש המון יתרונות בריאותיים אחרים, וכל אדם בחברה המערבית, רצוי שיקח אומגה 3. אנחנו לוקחים גם בעצמינו ונותנים גם לבת שלנו שהיא לא PDD.

maanina

New member
איזה תופעות ראיתם מהויטמין E?

אנחנו התחלנו עם הויטמין E של חיים שלוס ונראה היה לי שלא הגיב טוב.הפסקתי לזמן מה והיום התחלתי שוב.היה נדמה לי שיש תגובה אלרגית אבל מכיון שבדיוק זה היה כשחזר לגן לא הייתי בטוחה שזה מהויטמין ואני עושה נסיון נוסף.

neomyz

New member
לא ראיתי תגובה אלרגית, אלא שכל פעם

שאנחנו מתחילים ויטמין E הוא מרגיש יותר צורך "להרגיש" את עצמו. למשל, כשהוא רץ אז כל צעד שהוא עושה הוא צועד מאוד חזק על הרצפה כדי להרגיש את הדחיסה החזקה של המפרקים (הפעלה של הפרופריוספציה, אם את מכירה), פעם קודמת היו נפנופי ידיים, מה שלא קיים אצלינו, וגם זו הפעלה של הרצפטורים הפרופריוצפטיביים במפרקים, רק במקום אחר בגוף (ידיים במקום רגליים). אני לא יודעת מה ההגיון הפיזיולוגי שדוקא ויטמין E גורם לתגובה כזו, אבל זה חוזר על עצמו פעם אחר פעם, אז החלטתי לוותר.

Alizaslu

New member
אומגה 3

אנחנו נותנים לילד אומגה 3 של גליל מזה כשבועיים ואני לא רואה כל שיפור דווקא כשהתחלנו בדיאטה היה שיפור מסויים בתקשורת, ברצון לחברתנו ואפילו בנושא התחושתי. בשבועים האחרונים אני מרגישה עצירה ואולי אף נסיגה קטנה. האם להפסיק עם האומגה או דווקא להגביר את המינון? הילד בן שנה ושבע ואני נותנת לו כפסולה אחת ביום. אשמח לתגובתכם

laura ashley

New member
אצלינו בתוך יומיים, הופיעה מילה

ראשונה וברורה פלוס ג'סטה- הצביע ואמר LOOK ומאז הוא רק משתפר והולך. אחרי חודש וחצי של 10-15 מ"ג ביום התחלנו את הABA כך שהיה מספיק זמן לראות בבירור את ההשפעה המדהימה של האומגה. גם אני לוקחת עכשיו וגם נותנת לילד השני שהוא רגיל, ולדעתי גם לו זה עוזר ומשפר יכולות.

למעלה